Nàstic

La pilota contra el gol

Nàstic. Els grana plantejaran un partit basat en la possessió per desactivar les armes del Valladolid, l’equip més golejador en aquest inici de lliga, amb el pitxitxi Mata com a referent

El Nàstic no ha tingut gaire temps per preparar un partit a l’altura del rival que avui visita. El Valladolid no es troba en el seu millor moment però els noms de la plantilla espanten. I els registres golejadors, també. Les 25 dianes que acumulen en lliga (el doble que els grana) i l’estat de forma del seu davanter Jaime Mata fan que els de Rodri estiguin obligats a ensenyar el seu millor nivell per aspirar als punts.

Però, contra tot això, l’entrenador del Nàstic té la recepta preparada: mantenir la possessió. Després de l’esforç titànic que va fer el seu equip contra el Barça B, en què segons les dades l’equip va córrer més que mai aquest curs, l’equip apel·larà al control del partit a partir de la pilota. “L’objectiu és tenir la màxima estona possible la pilota”, admet Rodri, que es plantarà amb un dels principis cruyffistes per excel·lència: “Com menys la tinguin ells, menys possibilitats tindran per atacar-nos i fer-nos gol. I, quan no la tinguem, cal estar al més junts possible i que els costi avançar a partir d’aquí.”

En l’àmbit defensiu, els grana han mostrat un bon to en els partits amb Rodri a la banqueta. Exceptuant la patinada contra l’Alcorcón (0-3) i el Tenerife (2-0), l’equip no ha rebut més d’un gol per partit. “Tenim una idea de joc establerta, amb hàbits de joc que estan consolidats o molt a prop de fer-ho i això provoca que tinguem un bon suport per als partits que juguem”, admet el tècnic, que per aquest mateix motiu no tem el fet d’haver tingut només tres dies per preparar aquest enfrontament després del xoc contra el Barça B de dimecres: “Contra el Barça vam fer un gran esforç, amb capacitat tàctica, amb possessió. I per això la gent està reforçada”, reconeix el tècnic, que, tot i això, és conscient que l’equip fa quatre partits que no guanya i que necessita millorar: “Hem de tenir més contundència a prop de l’àrea.” Després de la borratxera de gols contra el Còrdova, en lliga el Nàstic no ha aconseguit marcar ni un gol en tres partits.

Mata, l’estrella

En un mes el Valladolid ha passat de la quarta posició al vuitè lloc per culpa de tres empats de manera consecutiva. “És un equip que ha rebut força gols però molts d’aquests de penal i de pilotes aturades. No tant de jugada. Per tant no són tan dèbils en l’àmbit defensiu”, assenyala Rodri. El nom propi d’aquest equip és l’exjugador del Lleida i el Girona Jaime Mata, que és el pitxitxi de la categoria amb 11 gols. “Domina molts registres. És eficient a l’àrea i és capaç de córrer des de 25 o 30 metres. Per tant no l’hem de deixar córrer i quan sigui a l’àrea hem d’estar al més a prop possible d’ell”, assumeix l’entrenador.

LA PRÈVIA

Com menys tinguin la pilota ells, menys possibilitats tindran per atacar-nos i fer-nos gol. I quan no la tinguem, cal estar al més junts possible
Antonio Rodríguez
entrenador del nàstic
El Nàstic arriba després de merèixer alguna cosa més contra el Barça però nosaltres encadenem tres empats seguits i també tenim gana
Luis César
entrenador del valladolid

Uche, una recuperació a temps

Uche va entrar en la llista dels 18 convocats definitius després dels dos partits que s’ha perdut per lesió. “Uche ha entrenat amb normalitat. Hem parlat amb ell i ens ha dit que s’ha sentit molt bé. Preveiem com una opció poder-lo alinear des de l’inici”, va reconèixer Rodri, que espera recuperar el gruix de lesionats que té per a la pròxima setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)