Nàstic

futbol

Nàstic

Estrena continguda

Nàstic. Els grana, més desbloquejats, mostren detalls de la millora qualitativa en el mercat d’hivern, però no passen de l’empat contra un Cadis amenaçador que no permet riscos excessius

NÀSTIC 0 CADIS 0

NÀSTIC:Dimitrievski; Kakabadze, Xavi Molina, Pleguezuelo, Abraham; Tete Morente, Fali, Javi Márquez (Matilla, 80’), Maikel Mesa; Manu Barreiro (Dumitru, 62’) i Álvaro Vázquez (Dongou, 73’).CADIS:Alberto Cifuentes; Carpio, Servando, Kecojevic, Bijker; Álex Fernández, Abdullah (Fausto Tienza, 87’); Salvi Sánchez, Eugeni (Romera, 53’), Álvaro García; i Carrillo (Jona, 64’).ÀRBITRE:Valdés Aller.T.G.:als locals Kakabadze, Javi Márquez, Abraham i Fali, i als visitants Abdullah i Eugeni.PÚBLIC:6.088 espectadors.

El Nàstic no va poder millorar, en l’estrena de Nano Rivas a la banqueta, l’estadística com a local, però va apuntar maneres. L’equip grana va demostrar, sobretot, que ha guanyat en qualitat amb els reforços d’hivern i que l’arribada del nou tècnic ha servit, si més no, per desbloquejar un equip excessivament nerviós i temorós al Nou Estadi, on havia perdut cinc dels set anteriors partits. Ahir, va portar més el pes del joc que un Cadis que ja sol estar còmode anant a remolc, i va disposar d’alguna ocasió més per marcar, però tampoc no va voler arriscar en excés contra un rival molt perillós en els contraatacs i el joc directe, virtuts que expliquen la seva segona posició. L’empat, per tant, es pot considerar positiu per als tarragonins com a punt de partida, però no tant pel seu valor numèric en una zona baixa en què els equips van reaccionant.

En els primers minuts del partit, els dos extrems del Cadis van recordar que són les millors armes dels andalusos, Álvaro forçant la targeta groga a Kakabadze i Salvi arribant a la línia de fons i centrant amb perill. Calia estar alerta, però no per això el Nàstic va renunciar a portar el pes del partit. Fali, incorporat tot just dimecres, va ser titular com a pivot per dotar de caràcter i equilibri l’equip, mentre que, davant seu, Javi Márquez, que es pot convertir en un important element desequilibrant, agafava la batuta del joc i Maikel Mesa tractava de portar perill per dins, entre línies. També està cridat a marcar diferències Álvaro Vázquez, que en la primera acció ofensiva destacada dels grana va fer una passada enrere que el mateix Javi Márquez va completar amb un xut desviat per la defensa (10’). El Nàstic tenia mobilitat i feia circular la pilota amb criteri, però no era fàcil traspassar la barrera de la millor defensa de la categoria. Ho va provar en un córner rematat de cap per Xavi Molina, en un xut centrat d’Álvaro Vázquez i en una centrada de Tete Morente al segon pal, on Manu Barreiro va connectar una rematada de cap en què es va demanar penal per mans del defensor (27’). Una volea alta d’Álvaro Vázquez demostrava que era el Nàstic el que continuava fent més per marcar, tot i que les transicions ràpides del Cadis, per bé que mal finalitzades, el mantenien amenaçador.

La segona meitat va ser una mica més oberta. Maikel Mesa, després de dues retallades a la frontal per buscar posició de xut, va fer lluir el porter Cifuentes i, a l’altra àrea, la velocitat de Salvi li va permetre superar Kakabadze i Molina i fer una centrada que Carrillo no va poder rematar bé (58’). Javi Márquez va tenir la possibilitat de fer dos xuts en posició similar, al límit de l’àrea gran, un de rebutjat pel porter i l’altre, desviat. La millor ocasió del Nàstic en la segona meitat, però, va ser en una centrada de Fali rematada de cap per Álvaro Vázquez, que va trobar la bona resposta de Cifuentes (66’). Nano Rivas va refrescar l’atac fent entrar primer Dumitru per Manu Barreiro –Álvaro Vázquez va passar de l’extrem esquerre a la punta d’atac– i, després, Dongou per l’exespanyolista. Eren, però, uns minuts en què tant el Cadis, conscient que havia fet poc per marcar, com el Nàstic, cansat per l’esforç i sabedor que no podia concedir metres a un rival que si en tenia l’oportunitat era molt directe –Álvaro (70’) i Bijker van posar a prova Dimitrievski (78’)–, semblaven donar per bo el punt. Abans del final, una acció entre Abraham, Dumitru i Dongou, que va estar a punt d’acabar dins la porteria, va ser invalidada per fora de joc (89’).

S’ha vist un Nàstic més alegre, al camp rival i amb ganes de ser protagonista, tot i que el Cadis permetia poques floritures
Si no es pot vèncer és important sumar i mantenir la porteria imbatuda. Hem competit molt bé
Nano Rivas
entrenador del nàstic
Sabíem que seria difícil. No estem en la millor versió, i si no es pot guanyar està bé no perdre
Álvaro Cervera
entrenador del cadis

Fali i Pleguezuelo debuten en el primer onze de Nano

El primer onze de Nano Rivas en la seva tornada a la banqueta del Nàstic, en esquema 4-3-3, va incloure quatre dels set reforços d’hivern. Dos d’ells, Pleguezuelo i Fali, els dos últims a arribar al club grana, es van estrenar. Pleguezuelo va fer parella a l’eix de la defensa amb Xavi Molina en el lloc de Suzuki, mentre que Fali, que ja havia vestit la samarreta grana la temporada 2015/16 abans de ser cedit al Barça B dos anys, va jugar com a pivot defensiu en un mig del camp en què també hi havia, davant seu, Maikel Mesa i una altra de les incorporacions de gener, Javi Márquez, que ja va disputar uns minuts contra l’Sporting i que ahir va debutar com a titular. Álvaro Vázquez, en el segon partit en què jugava des de l’inici, es va situar com a extrem esquerre. Matilla i Dumitru van esperar el seu torn a la banqueta, mentre que César Arzo va ser el descartat de la convocatòria de dinou, de la qual havia quedat fora Gaztañaga, el damnificat pels reforços al mig del camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)