Nàstic

Resposta contundent

Nàstic. Amb la imperiosa necessitat de tornar a guanyar a casa, els grana aprofiten la seva contundència per signar un triomf còmode

NÀSTIC 3 LUGO 0

NÀSTIC DE TARRAGONA:Dimitrievski; Kakabadze, Xavi Molina, Arzo, Jiménez; Tejera, Fali (Gaztañaga, 63’); Jean Luc, Maikel Mesa (Juan Muñiz, 75’), Morente; i Álvaro Vázquez (Dumitru, 86’).LUGO:Juan Carlos; Leuko, Bernardo, Josete, Kravets; Seoane, Pita; Romero (Cristian Herrera, 69’), Campillo, Albarracín (Fede Vico, 46’); i Mario Barco (Chuli, 55’).GOLS:1-0 (15’) Maikel Mesa. 2-0 (75’) Juan Muñiz. 3-0 (94’) Tete Morente.ÀRBITRE:Expósito Jaramillo.T.G.:als locals Tejera, Morente i Álvaro; als visitants Pita i Kravets.PÚBLIC:6.047 espectadors al Nou Estadi.

Les darreres grans consecucions del Nàstic han tingut sempre un paral·lelisme: les situacions límit. El conjunt grana es mou com peix a l’aigua en els contextos més indesxifrables, sovint sense tenir a veure amb la justícia o amb els mereixements al terreny de joc. Una altra derrota ahir al Nou Estadi hauria estat un cop moral desastrós després dels dos darrers precedents contra dos equips en la lluita per la permanència (derrotes contra el Còrdova i l’Alcorcón). Però ahir els grana es van limitar a aconseguir els punts. Van guardar certa solidesa però tampoc van fer un partit extraordinari: obrint la llauna en el primer quart d’hora en van fer prou. Amb la sensació de partit de caixa o faixa, el Nàstic va passar de puntetes pel matx fins que va sentenciar en el darrer quart d’hora amarrant un triomf que posa sis punts de diferència respecte a la Cultural Leonesa. Ara mateix, una distància que dona molta tranquil·litat.

Els problemes del Nàstic a casa –és un dels dos equips, amb el Barça, que ha aconseguit més puntuació al seu feu que a domicili– van quedar en no res a l’inici de partit. Dimitrievski es va espolsar el domini inicial del Lugo amb una aturada fàcil i amb una passada en llarg que va recollir Álvaro Vázquez per assistir al cop de cap de Maikel Mesa. La ballaruga en la celebració del jugador canari va ser la quarta acció més maca de tota la sèrie, ja que la passada de Dimitrievski de 60 metres va ser espectacular, la centrada d’Álvaro Vázquez, una delícia i l’entrada de la segona línia de Mesa, molt neta. El Lugo semblava haver agafat les regnes del partit, i els de Nano Rivas van estar molt còmodes defensant i alimentant Álvaro Vázquez al contraatac. El badaloní va estar a punt de fer el segon caçant una pilota llarga de Fali, però no va resoldre bé l’un contra un davant Leuko i va xutar al lateral de la xarxa. També Mesa va estar a prop del gol en una acció individual que va néixer al vèrtex de l’àrea i que Juan Carlos va aturar amb el peu (38’). El domini del terreny de la pilota i de l’espai del Lugo no es va traduir en cap acció de perill dels gallecs en la primera meitat.

En la segona, els gallecs tampoc van generar gaire res en camp rival a banda d’un xut fluix de Seoane (61’) i del final a la desesperada. Els grana, en canvi, van sentenciar amb un xut de Juan Muñiz, en la primera pilota que tocava després de saltar al terreny de joc, i en un contraatac de Tete Morente, culminat quan el rival ja estava bolcat a l’àrea de Dimitrievski.

No hi ha hagut cap clau en el partit. L’hem treballat igual que tots i ens ha tocat guanyar
Maikel Mesa
atacant del nàstic
Hem estat contundents a les dues àrees: tant a la rival com a la nostra
Nano Rivas
entrenador del nàstic
El Nàstic s’ha trobat amb un gol a l’inici i nosaltres hem tingut domini però no ocasions
Francisco Rodríguez
entrenador del lugo

Nano Rivas regira l’onze inicial

Fins a set canvis va experimentar el Nàstic en l’onze titular respecte a la jornada passada en la derrota a Alcorcón (1-0). La tornada de Dimitrievski i Kakabadze de les seves seleccions, les lesions d’alguns jugadors importants i el plantejament del tècnic van canviar la cara a l’equip. Especialment cridanera va ser l’absència del davanter Manu Barreiro, que en els últims 27 partits havia estat titular 25 vegades i que ahir ni tan sols va trepitjar el terreny de joc. “Buscàvem un perfil de davanter amb més velocitat. Sabíem que estaríem durant molt de temps corrent darrere la pilota i volíem que quan recuperéssim poguéssim sortir al contraatac”, va justificar Nano Rivas, al finalitzar el partit: “Per sort, el plantejament ens ha sortit bé. Però no descobriré res si dic que Manu Barreiro ha donat molt al Nàstic”, va afegir. L’entrenador del conjunt grana també va lloar la feina defensiva d’Álvaro Vázquez i de Maikel Mesa en la primera pressió als centrals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)