Territorial

JUANJO ROVIRA

DIRECTOR DEL MEDITERRANEAN INTERNATIONAL CUP (MIC)

“Era un examen molt exigent i l’hem superat”

“Que guanyi un equip com el Llagostera vol dir que ho han merescut. Es pensen que volem que guanyin els grans i no és així”

“L’Aspire i el Madrid no han vingut per circumstàncies alienes, però tornaran”

El MIC de seleccions és un projecte que tenim treballat, però és complicat. Si un dia veiem que tenim totes les garanties, ho tirarem endavant

Juanjo Rovira (Bítem-Tor­tosa, 4/2/1962) va ser esco­llit fa dos anys millor diri­gent de l’esport català, i és que com a direc­tor ha acon­se­guit que el MIC sigui reco­ne­gut arreu del món. Diu­menge va aca­bar el MIC del 2018, que, com els ante­ri­ors, ha estat tot un èxit.

Acaba de tan­car el MIC 18, quina valo­ració en fa?
Pel que ens diu la gent, la valo­ració és molt posi­tiva. Era un repte des del punt de vista orga­nit­za­tiu pel que supo­sava tants par­ti­ci­pants i estem con­tents de com ha anat. Ara hem de fer una valo­ració interna perquè sem­pre hi ha petits detalls que fallen i hem de millo­rar. A més, en aquesta edició teníem la moti­vació de fer el millor MIC de la història per dedi­car-lo a San­dro Rosell i Joan Besolí, que sem­pre ens han aju­dat en tot i ara fa deu mesos que estan en presó pre­ven­tiva. Sabem que els hem tin­gut entre­tin­guts seguint el tor­neig aquests dies i això ens fa feliços.
Han batut el rècord de par­ti­ci­pants. Després de divuit anys no paren de créixer.
Sí, sobre­tot gràcies a les tres noves cate­go­ries que hem fet. L’any pas­sat ja havíem cres­cut i aquest any, entre aques­tes cate­go­ries i l’aug­ment d’equips en altres, hi ha hagut més equips, més de 100, i això com­porta més gent, més seus i més des­plaçaments. Era un exa­men molt exi­gent i l’hem superat.
L’expansió a l’Alt Empordà ha fun­ci­o­nat com espe­ra­ven?
Era una petició que teníem des de feia temps, però tenim la norma que els equips facin com menys hores de viatge millor. Hem acon­se­guit situar les noves cate­go­ries allà i hem pogut fer que Vila­te­nim gaudís de la inau­gu­ració i d’algu­nes finals.
Palamós ha tor­nat a ser seu de les finals. Han tor­nat a casa?
Sí, perquè es va dei­xar de fer per una qüestió de capa­ci­tat de l’estadi, però ara sabíem que dis­tri­buint les finals hi podíem tor­nar. És una ale­gria perquè som gent de memòria i ens agrada recor­dar el nos­tre ori­gen.
Què han apor­tat les noves cate­go­ries?
Ente­nem que aquí es juga per cate­go­ries de dos anys, però pen­sem que a la llarga es jugarà per anys natu­rals. Pensàvem tenir 16 equips i les hem tan­cat amb 32. Ha estat un èxit perquè ha tin­gut molta accep­tació.
El MIC de bàsquet també ha cres­cut. Cada vegada és una aposta més clara?
I tant. L’any pas­sat el vam fer col·locant 60 equips amb molt poc temps i ara l’hem con­so­li­dat amb 112 i noves seus. Els equips han aca­bat molt satis­fets i això ens satisfà i ens fa llui­tar per seguir-lo fent créixer.
Tants can­vis han com­pli­cat la gestió?
Que s’hagi fet més gran no vol dir que sigui més com­pli­cat. El fun­ci­o­na­ment que mar­quem és el mateix a totes les seus. Sim­ple­ment créixer vol dir aug­men­tar el nom­bre de col·labo­ra­dors, d’allot­ja­ments i de seus. Ho hem pogut fer gràcies a l’esforç de més de 500 col·labo­ra­dors.
L’Aspire i el Madrid eren dues grans atrac­ci­ons i aquest any no han vin­gut. A què és degut?
A cir­cumstàncies ali­e­nes a nosal­tres. L’Aspire té res­tric­ci­ons econòmiques pel mun­dial de Qatar del 2022 i el Madrid ara tenia altres com­pro­mi­sos, però han vin­gut res­pon­sa­bles del club i tenim el com­promís que hi tor­na­ran a ser. No vol dir que no valo­rin el tor­neig, i és que tots dos tor­na­ran.
Abans gua­nyava el Bra­sil i ara ho ha fet el Lla­gos­tera. Vol dir que el nivell ha bai­xat?
No. La gent es pensa que volem que gua­nyin els grans, i a nosal­tres que gua­nyin equips com el Lla­gos­tera o el Tut­ti­fut­bol ens agrada perquè no estem dedi­cats només als equips grans. Són equips molt ben pre­pa­rats, que han gua­nyat con­tra equips de renom i que s’ho han meres­cut. El Lla­gos­tera, per exem­ple, tre­ba­lla molt bé la base i s’ha vist.
En un par­tit de cadets hi va haver una gran pica­ba­ra­lla. Com actua el MIC en aquests casos?
Inten­tem actuar amb mà ferma. Amb més de 900 par­tits i tanta tensió és impos­si­ble que no passi res. En gene­ral, però, bri­lla el fair play, com en el cas del Nama Sports o del Mer­can­til, que va jugar amb sis juga­dors perquè el rival no en tenia més.
Des d’avui ja tre­ba­lla en el MIC de l’any que ve?
En el MIC encara no s’ha aca­bat un any i ja tre­ba­llem en l’any que ve. Ja tenim peti­ci­ons d’ins­crip­ci­ons perquè hi ha equips que estan molt lluny i ja ho plan­te­gen a par­tir d’ara. Hem de fer la valo­ració que dèiem i seguir tre­ba­llant en els pro­pers.
El seu com­promís amb la Costa Brava és abso­lut?
Total­ment. Tenim un con­veni sig­nat, però sobre­tot el com­promís per­so­nal perquè sabem que no tro­baríem cap lloc millor amb tanta impli­cació de tot­hom.
Encara poden créixer o ja han tocat sos­tre?
Encara podem créixer en les cate­go­ries noves, per exem­ple. Si l’aug­ment d’equips no va en detri­ment de la qua­li­tat podem seguir crei­xent. Hem batut rècords i expec­ta­ti­ves perquè pensàvem a tenir 350 equips l’any 2020 i ara ja els hem pas­sat. Segui­rem crei­xent si sabem segur que ho podem assu­mir.
Fer un MIC de selec­ci­ons és una opció de cara al futur?
El MIC de selec­ci­ons és un pro­jecte que hem tre­ba­llat i estu­diat amb la fede­ració espa­nyola, però no és fàcil perquè hi ha calen­da­ris UEFA i es com­plica. No ho hem deses­ti­mat, però ho hem apar­tat. És un repte que tenim al cap, com per exem­ple fer un MIC de fut­bol de base. Ara mateix no ho veiem via­ble, però segui­rem mirant si es pot fer, i si arriba un dia que veiem que tenim totes les garan­ties per fer-ho en les millors con­di­ci­ons ho tira­rem enda­vant. El pro­jecte no és a les escom­bra­ries, sinó que estem a l’expec­ta­tiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.