Nàstic

El final de la simbiosi

Nàstic. Promosport vendrà les seves accions al consell d’administració i abandona Tarragona després d’un cicle de cinc anys marcat per l’ascens i l’estabilització, però també pel patiment

El 20 de maig del 2013 el Nàstic, que jugava a segona B i vivia una situació econòmica delicadíssima, va anunciar un acord amb Promoesport perquè l’empresa de representació de futbolistes entrés en l’accionariat del club i s’encarregués de la planificació esportiva. La relació ha durat cinc anys, un mes i set dies. Ahir, el president Josep Maria Andreu i el director de Promoesport, José Rodríguez Rodri, van escenificar una separació cordial i amistosa anunciant que l’empresa barcelonina vendrà el 20% de les accions que té a diferents membres del consell d’administració. Promoesport i Nàstic eren un binomi i ara ja són dues coses completament diferents. L’inicial relació de simbiosi que hi havia els primers anys, potenciada per uns resultats esportius que tenien a tothom content –l’equip va pujar a segona A i va disputar el play-off d’ascens a primera–, va deixar pas a dues temporades decebedores que han desgastat el vincle fins a trencar-lo. Rodri, de fet, va explicar que la ruptura es va acordar al gener, però no es va escenificar per no perjudicar l’equip.

“És el moment de fer un pas al costat”, va afirmar ahir Rodri, que es mostra orgullós per la tasca desenvolupada: “Estic satisfet amb el treball i l’ajuda que hem prestat, el còmput global és bo, per a mi aquesta experiència ha estat com un màster.” Val a dir, això sí, que tindrà una espina clavada: “Me’n vaig trist perquè havíem parlat sempre d’un projecte a llarg termini, a deu anys, i crec que en alguna d’aquestes temporades hauríem pogut pujar, així que tinc el mal gust de boca de no haver viscut un ascens a primera divisió.”

D’altra banda, a l’hora de mirar amb perspectiva, el fundador de Promoesport admet que hauria actuat d’una altra manera en un aspecte: “Mirant enrere, no hauria comprat accions, perquè això prostitueix una mica el que havíem vingut a fer, que era gestionar la parcel·la esportiva de l’entitat.”

De l’idil·li al desencís

El vincle entre el Nàstic i Promoesport va començar de la millor manera, ja que dos anys després que l’empresa assumís el control esportiu d’un club que estava ofegat econòmicament, l’equip va tornar a segona A. A tot això, s’hi ha de sumar que en el primer curs a la divisió de plata, els de Vicente Moreno van estar a un pas de pujar a primera de forma directa i van acabar caient en el play-off. Després, però, tot es va començar a tòrcer, ja que els mals resultats esportius del Nàstic les darreres dues temporades, en què els grana han assolit la salvació de manera agònica, han desgastat el vincle entre el club i l’empresa de representació. Rodri, això sí, reivindica la tasca feta per Emilio Viqueria i tot el patrimoni que deia en forma de jugadors. Ara, va afirmar, tornarà a la seva tasca habitual i patirà una mica menys: “Vull tornar a disposar dels caps de setmana, que els darrers cinc anys no ho he pogut fer.”

LES FRASES

Estic satisfet amb el treball i l’ajuda que hem prestat. El còmput global és bo, per a mi aquesta experiència ha estat com un màster
El projecte havia de ser a llarg termini i tinc l’espina de no haver viscut un ascens a primera
José Rodríguez ‘Rodri’
director de promoesport
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)