Territorial

Andreu Subies, punt i final a la RFEF

FEF. El lleidatà presenta la dimissió irrevocable com a vicepresident de la Federació Espanyola per centrar-se en la defensa dels casos judicials oberts per corrupció mentre dirigia la Catalana

La trajectòria imparable d’Andreu Subies com a directiu, primer de la Federació Catalana de Futbol i després de la Federació Espanyola, ha acabat amb un abrupte comunicat, divendres a la nit, de dimissió. El lleidatà ha abandonat la vicepresidència de la FEF, a la qual hi va arribar després de set anys al capdavant de la Catalana, presentant la renúncia irrevocable el mateix dia en què ha sortit a la llum pública l’informe de la Guàrdia Civil que l’acusa d’abusar del patrimoni de la Federació Espanyola. En el comunicat, l’ens diu que Subies necessita concentrar-se en la defensa de les acusacions i sobre les quals demostrarà la seva innocència.

L’informe de la Guàrdia Civil és rotund. Està redacatat per la Unitat de Policia Judicial que s’encarrega del cas Soule pel qual ha estat imputat Ángel Maria Villar també per corrupció. Segons l’informe d’aquesta unitat, publicat pel diari El Mundo, Subies va ser beneficiat per unes obres gratuïtes a casa seva i al restaurant regentat per la seva dona valorades en mig milió d’euros. Per aconseguir-ho, els arguments que sosté la Policia es basen en què Subies va afavorir prèviament a l’aleshores directiu de la Federació Catalana, José Contreras, adjudicant-li al 2012 les obres de remodelació de la delegació de la Federació a Tarragona aplicant un preu inflat que va revertir en el cost de les obres particulars.

Subies i Contreras, conegut en l’àmbit federatiu també per ser amic íntim d’Ángel Maria Villar, van ser detinguts el passat octubre i van quedar lliures sense càrrecs després de declarar davant del jutge. Aleshores, Subies va presentar la seva dimissió de la Federació Espanyola però el president Rubiales no li va acceptar. Tot i això, la investigació continua i Subies ha abandonat la seva carrera com a dirigent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)