1a femenina

Pel camí més recte

El Barça sentencia l’eliminatòria en una primera part brillant

Autora dels dos primers gols, l’encert en la rematada de la davantera anglesa va ser clau

BARÇA 3 LSK KVINNER 0

LSK KVINNER:Fiskerstrand; Wold, Gausdal, Suphellen, Sonstevold; Bachor, Engen; Hansen (Asland, 77’), Reiten, Haavi; i Thorsnes (Ellingsen, 89’). BARÇA:Paños; Torrejón, Pereira, Mapi León, Melanie; Hamraoui (Aitana, 64’), Vicky Losada, Alèxia; Mariona, Martens (Andonova, 77’) i Toni Duggan (Andressa Alves, 69’). GOLS:1-0 (3’) Toni Duggan. 2-0 (24’) Toni Duggan. 3-0 (36’) Mariona, de penal.ÀRBITRE:Riem Hussein.T.G.:A la visitant Hansen.PÚBLIC:5.563 espectadors.

Al sac i pràcticament lligat. El Barça va tancar una setmana màgica i va posar un peu i mig en les semifinals de la Champions League després de passar per sobre del LSK Kvinner en un partit molt complet. De fet, les blaugrana en van fer prou amb poc més de mitja hora per deixar l’eliminatòria gairebé vista per a sentència gràcies a les dianes de Toni Duggan, per partida doble, i Mariona, de penal. Després de la represa, el ritme va baixar i el Barça va perdre una bona oportunitat d’ampliar encara més el marcador, si bé és cert que Paños, en l’única rematada del conjunt noruec en els 90 minuts, va salvar un gol visitant que podria haver estat perillós.

No semblava que hagués de ser la temporada del Barça després d’un inici d’any agitat. A la destitució de Fran Sánchez va seguir una setmana tràgica, amb el conjunt aleshores ja entrenat per Lluís Cortés caient eliminat de la copa i quedant gairebé sense possibilitats en la lliga després de dues derrotes consecutives doloroses i de les quals les culers s’han recuperat a còpia de triomfs que els han tornat l’alegria. I és que el partit de diumenge al Wanda, una festa i una fita històrica per al futbol femení, va ser per al Barça la millor medicina. El tècnic blaugrana ja havia deixat clar en la prèvia que l’equip n’havia sortit reforçat, sobretot, per les bones sensacions mostrades, i la confiança li va servir, en la Champions, per posar un peu i mig en les segones semifinals de la història del club.

I és que potser l’equip encara no està al nivell dels principals gallets del panorama europeu, com va quedar palès en l’eliminatòria de quarts de final de l’any passat contra l’Olympique de Lió, però sí que està un esglaó per sobre del campió noruec, que s’estrenava en aquesta fase de la competició i que no va resistir més de tres minuts. Va ser el temps que va necessitar l’anglesa Toni Duggan, que probablement no hauria jugat de no ser per la baixa per lesió d’Oshoala, titular en punta d’atac al Wanda, per marcar la primera de les seves dues dianes i obrir la llauna. Un minut abans, el Barça ja havia amenaçat amb una bona acció de Marta Torrejón, però la seva passada no havia pogut connectar amb Duggan, en una jugada pràcticament calcada a la del gol: amb el conjunt noruec aculat, Mariona va assistir la lateral mataronina, que, dins l’àrea i trepitjant la línia de fons, va posar una passada enrere que, aquest cop sí, va trobar Duggan per inaugurar el marcador.

Millor inici impossible. Les pors que el partit es pogués arribar a fer bola si el gol no arribava aviat davant un rival ben tancat van desaparèixer de cop i amb l’1-0 el Barça va poder jugar a plaer. Amb l’LSK tancat al seu propi camp, les de Lluís Cortés van ser capaces de moure la pilotar amb velocitat i intentar fer mal a la defensa visitant, que, amb l’obsessió de tapar espais per dins, va deixar dues autopistes a les bandes que van aprofitar molt bé Torrejón per la dreta i Martens per l’esquerra. Tampoc hi va trobar gaire solució el conjunt escandinau en els pocs moments que va intentar aplicar una pressió alta, ja que la història no va ser gaire diferent amb les blaugrana trobant vies d’escapatòria a l’esquena del doble pivot visitant. Així van anar passant els minuts, amb un Barça còmode i amb un LSK Kvinner que només va deixar intuir el seu potencial en un parell de córners i en una recuperació sobre Melanie que va acabar amb la davantera visitant a terra en l’intent de Mapi d’escombrar la jugada. La central aragonesa no va tocar la pilota, però la col·legiada no va interpretar que el contacte fos suficient per assenyalar penal.

I tota opció de reacció visitant va quedar tallada d’arrel ben aviat amb el segon de Duggan després que les catalanes tornessin a trobar pel carril exterior una via per on fer mal. Martens va guanyar l’esquena de la seva marcadora després d’una bona passada a l’espai de Melanie i la seva precisa centrada la va rematar amb subtilesa Toni Duggan al fons de la xarxa (24’). Era tot just la segona rematada local entre els tres pals, però l’encert de l’atacant de Liverpool plasmava en el marcador la superioritat culer. I per si encara no n’hi hagués prou, poc després va arribar el tercer. En una nova centrada lateral, la pilota va tornar a caure als peus de Torrejón dins l’àrea, que va veure com el seu xut topava a les mans d’una defensa rival: penal i la cirereta del pastís d’una primera part somiada als peus de Mariona, que el dia després de complir 23 anys ho va celebrar fent un 3-0 que acabaria sent definitiu.

I és que en la segona meitat el domini blaugrana fins i tot es va incrementar, però el pas enrere del LSK Kvinner va sorgir efecte. Conscients de la seva inferioritat, les noruegues van optar per evitar que la ferida es fes més gran i resar perquè el Barça perdés el seu encert. I, de fet, la primera gran ocasió després de la represa va caure del costat visitant quan Paños va salvar el gol de Gausdal a la sortida d’un córner, mentre que el Barça, que va acumular encara més possessió que en el primer temps, va tenir el 4-0 a les botes de Mariona, que aquesta vegada no va poder superar Fiskerstrand. Al final, 3-0 i eliminatòria totalment encarrilada a falta de posar-li el llaç dimecres que ve a Lillestrom.

EFECTIVITAT

Les blaugrana, molt superiors, van marcar en les tres primeres aproximacions

L’ENSURT

Després de la represa, Paños va salvar el 3-1 i Mariona va tenir la millor de les locals

FALTA SENTENCIAR

El Barça haurà de lligar la classificació dimecres vinent a Noruega
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)