1a femenina

La setmana fantàstica de Toni Duggan

Champions League femenina. La internacional anglesa ha estat clau en les victòries del Barça contra l’Atlético i el LSK Kvinner amb tres dianes en tan sols quatre dies

Després de les dues derrotes seguides contra l’Sporting de Huelva i l’Atlético, al Barça li va anar de meravella l’aturada per seleccions. Lluís Cortés es va quedar amb només amb tres jugadores de camp i dues porteres per entrenar, però la desconnexió va anar com l’anell al dit a les futbolistes, que van tornar a Barcelona amb les energies renovades per encadenar tres victòries –en el darrer partit abans de l’aturada ja havien vençut el Betis (0-3)– que les han situat de nou en la lluita per la lliga i amb un peu i mig a les semifinals de la Champions.

I entre les moltes que van marxar, Toni Duggan va tornar de la seva selecció amb molèsties, un entrebanc que no li ha impedit, però, viure una setmana màgica en què ha marcat tres gols en dos partits vitals per al conjunt blaugrana. La davantera de Liverpool va anotar el 0-2 de la tranquil·litat el diumenge al Wanda sortint des de la banqueta i, en la Champions, va guiar el seu equip al triomf amb dues dianes: “La lesió ha condicionat els entrenaments d’aquest mes, però a poc a poc ha anat entrant: diumenge ja va estar molt bé els minuts que va jugar i avui [per dimecres, contra el LSK Kvinner] ha fet el que se li demana a una ‘9’ del Barça”, va comentar el seu tècnic, Lluís Cortés, satisfet per les actuacions de Duggan, màxima golejadora de l’equip en la Champions League (5). “Al Barça, una davantera ha d’estar al lloc adequat en les accions de centrada per poder rematar-les i enviar la pilota al fons de la xarxa. Demanem eficàcia i Toni [Duggan] ho ha estat, d’eficaç. A més, quan ha vingut a rebre entre línies ha estat molt precisa i ha perdut poques pilotes, així que ha fet un gran partit”, hi va afegir Cortés.

Tres perfils diferents

L’encert de la internacional anglesa de cara a porteria, juntament amb les bones sensacions mostrades per Oshoala en aquests primers dos mesos en la plantilla, son una notícia excel·lent per al Barça, orfe d’una ‘9’ de referència des de la marxa de Jennifer Hermoso. Els 42 gols entre lliga i Champions de la davantera madrilenya en la 2016/17, la seva última temporada a can Barça (el curs anterior n’havia marcat 26) han estat impossibles de substituir en el conjunt blaugrana, que ens aquests dos últims cursos ha vist com ningú aconseguia consolidar-se en la punta d’atac. L’anglesa Duggan, arribada aquell mateix estiu, va ser l’aposta per substituir Hermoso, però les xifres de l’exjugadora del Manchester City estan molt lluny de les de l’ara davantera de l’Atlético de Madrid –14 gols l’any passat i 12, de moment, aquest any–. “He jugat força partits de titular, però és cert que al Barça es fan moltes rotacions i ho he d’acceptar. És clar que m’agradaria jugar més, però quan tinc l’oportunitat, l’intento aprofitar”, es va sincerar Duggan, que en aquests gairebé dos anys de blaugrana s’ha repartit la posició de davantera amb Mariona, ara Oshoala i, fins i tot, amb Andonova actuant de fals ‘9’, una ventall d’opcions que convenç al seu tècnic: “Al meu entendre, quan fitxes has de buscar jugadores diferents. El fet de tenir tres ‘9’ de perfils tant diferents et dona moltes més opcions depenent del partit, del rival i de les acompanyants. I no només parlo de qui surt d’inici, nosaltres preparem els partits pensant en els 90 minuts. Per exemple, contra l’Atlético, Oshoala va fer una feina molt concreta els 70 minuts que va jugar i Duggan la va aprofitar per completar-la”, va explicar Cortés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)