3a divisió FEF

ORIOL ALSINA

ENTRENADOR DEL LLAGOSTERA

“Ha estat un camí dur amb un premi molt merescut”

“En l’anada vam fer una primera part excel·lent; després, la clau ha estat el treball mental per saber gestionar aquest avantatge”

“Era molt complicat ser campió aquest any amb els rivals que hi havia i ho hem aconseguit”

El vuitè ascens.
El salt de categoria que va aconseguir el Llagostera a Portugalete és el vuitè ascens d’Oriol Alsina dirigint l’equip blau-i-vermell. En el seu currículum s’hi troben èxits repartits des de les categories territorials del futbol català fins a tocar la glòria a l’LFP amb el Llagostera.
Volem un poble engrescat a tots els nivells; la meva continuïtat també depèn de saber amb què comptem

A Llagostera, la temporada acaba amb bona nota i el tècnic Oriol Alsina valora el present i parla de futur.

Ja de vacances i amb la satisfacció d’haver assolit un objectiu tan difícil com el títol de tercera i l’ascens a 2a B.
De vacances no gaires perquè amb el meu càrrec i la meva feina és complicat parar, però sí que tenim molta satisfacció per tot el que hem fet. Era molt complicat ser campió de categoria amb els rivals que hi havia a tercera, i també ho és pujar en la primera oportunitat. Hem viscut emocions molt fortes i estic content perquè és un èxit més per al Llagostera.
Ara que ja s’ha superat, s’esperava patir més en la promoció d’ascens contra el Portugalete?
En la primera part de l’anada vam ser molt superiors, i quan estàvem en el millor moment, va arribar la lesió de Pitu. Ho vam notar i vam patir però per sort ja teníem un bon resultat (2-0) que vam poder mantenir per a la tornada. La clau per jugar a Portugalete va ser anar-hi molt mentalitzats que seria molt difícil i que no hi havia res fet. La sensació de l’eliminatòria potser és que no vam patir gaire, però la realitat és que hem fet un treball excel·lent, sobretot en l’apartat mental. Si no ho haguéssim fet, les coses no haurien anat d’aquesta manera.
Pel que fa a la lliga, van veure perillar la fase d’ascens? El lideratge sí que hi va haver moments que semblava perdut.
La lliga és una qüestió de regularitat. Vam fer una plantilla curta però molt preparada, una barreja d’experiència, joventut i il·lusió. El que no pensàvem era fer 42 punts en la primera volta, i potser hi va haver algun moment que ens vam pensar que ho teníem fet. La primera patacada va ser contra l’Ascó, quan vam perdre el primer partit a casa i el rival va ser molt superior. Ens vam refer, però el gran sotrac va arribar sent líders: vam ensopegar de manera gairebé consecutiva contra el Sants, l’Hospitalet, el Santfeliuenc, el Sant Andreu i l’Horta. El lideratge ens quedava a vuit punts, i vam decidir tornar a la idea d’inici de curs de jugar partit a partit sense pensar en la primera posició. La fórmula va funcionar i amb una gran ratxa de resultats i aprofitant les ensopegades del rival vam assolir el campionat. Ha estat un camí molt dur però també hem rebut un premi que és del tot merescut.
Retorn a la 2a divisió B. El 2011 el salt va comportar força canvis en la plantilla. Hi ha pensat ja?
Encara és tot molt recent i aquest cop, a diferència d’altres ascensos, vull gaudir de la satisfacció de la feina ben feta. A partir d’aquesta setmana plantejarem totes les coses que calgui: des de la nova plantilla passant pel cos tècnic i altres aspectes de què cal parlar. Mai havíem fet grans celebracions quan aconseguíem un èxit, i aquest cop ho hem volgut fer, per exemple, amb una festa amb socis i aficionats aprofitant la festa major de Llagostera.
Però un gros important de jugadors tenen contracte.
Sí, i la intenció és que molts d’ells continuïn a 2a B perquè són vàlids i s’ho han guanyat.
El que li serà més fàcil és fitxar a 2a divisió B que quan s’hi va estrenar, no?
Ara és més fàcil convèncer jugadors perquè tenim una garantia competitiva i una solvència econòmica que abans es desconeixia. També és cert que se’ns ha acabat la compensació que hem gestionat durant els últims anys per baixar de 2a A. Això fa que s’hagi de buscar més recursos econòmics nous i més fonts d’ingressos si volem fer una plantilla amb garanties. Necessitem el màxim de col·laboració, de patrocinadors i de socis si volem ser competitius.
I amb quin objectiu arriben a la categoria?
En l’anterior etapa que veníem de tercera, mai buscava l’ascens com a objectiu d’entrada però les coses ens van sortir a la perfecció. Ara l’objectiu serà modest. Salvar la categoria i lluitar per ser competitius. També és cert que en el futbol no hi ha res escrit i a Llagostera ho hem demostrat unes quantes vegades.
La seva continuïtat la té clara aquest proper any?
No. Depèn d’alguns factors. D’una banda saber de quin suport disposem i quins acords arribem per gestionar les instal·lacions municipals. Hem aconseguit que ens canviïn la gespa però s’ha de solucionar, millorar i parlar més coses. Volem al darrere un poble engrescat a tots els nivells. També pot ser una variable si apareix una proposta d’algun projecte interessant a títol personal. S’ha d’entendre que tothom té un punt d’ambició en la vessant professional.
Destaquem els èxits del primer equip però a la base també s’ha treballat fort.
El primer equip fa temps que va a velocitat de creuer però la base no ens seguia. Hi havia poquíssims equips en categories de formació, i ara hem arribat als 25, amb categories i nivells ben diversos, des dels que només volen jugar a futbol fins als que formen part de plantilles que juguen en les categories més altes del futbol de base.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)