2a divisió FEF

Més encert que precisió

Amistós. L’Olot supera l’Al-Sadd de Xavi Hernández en un partit en què va deixar veure moltes mancances típiques de la pretemporada, però l’eficàcia final li va atorgar l’honor del triomf

olot 2 al-sadd 1

OLOT:Pol Ballesté, Blázquez (Jose, 45’), Alan Baró (Carles Mas, 45’), Aspar (Joel Ferrés, 78’), Xumetra (Aleix Abel, 78’), Masó (Vivi, 45’), Pujadas (Eloi Amagat, 45’), Pep (Joel Arumí, 30’), Pedro (Hèctor Simón, 7’), Àlex García (Natalio, 45’) i Joel Arimany (Albert Julià, 78’).AL-SADD:Saad, Hamid (Bahaad, 81’), Young (Hamza, 81’), Tarek (Sayyar, 70’), Karim (Sayyar, 81’), Gabi (Khaled, 81’), Ansari (Salem, 70’), Haydos (Husain, 81’), Hashin, Nam (Ali Asad, 45’) i Akram (Mechal, 81’).GOLS:0-1 (28’) Hashin. 1-1 (48’) Tarek, en pròpia porteria. 2-1 (58’) Joel.ÀRBITRE:Rodríguez Enrique.T.G.:cap.T.V.:cap.PÚBLIC:1.432 espectadors al municipal d’Olot.

L’Olot va vèncer 2-1 l’Al-Sadd en el segon partit amistós de la pretemporada, el primer davant de la seva afició.

El partit va començar sense tenir un clar dominador. Les imprecisions típiques de pretemporada en les passades o la presa de decisions van deixar pas a un futbol de toc i força bon criteri de l’equip dirigit per Xavi Hernández. L’Al-Sadd ja va mostrar en moltes ocasions la mà de l’excapità del Barça, que a còpia de possessió i pressió en la sortida de pilota dels olotins va afogar un equip local al qual li pesaven les cames, un fet habitual en aquest moment de la pretemporada, i a més si no controles la pilota i li acabes anant al darrere.

L’Olot només va generar perill tímidament en els primers minuts gràcies a la mobilitat d’Àlex Garcia. En el minut 12 els de la Garrotxa van disposar de la millor ocasió, quan Pep Chavarría va cedir de cara a Hèctor Simón al vèrtex de l’àrea, aquest va fer la centrada i Joel Arimany, lliure de marca, va rematar amb el cap vorejant el pal. L’arribada dels garrotxins va despertar els qatarians, que van començar a carburar amb la pilota. Hashin va ser un maldecap per als centrals i en el minut 20 va avisar després de deixar enrere dos jugadors de l’Olot i superar Pol Ballesté per sota el cos. Alan Baró, però, va refusar a córner quan la pilota estava a punt d’entrar a dins de la porteria. L’Al-Sadd va insistir en els minuts posteriors amb xuts de Nam, fins que Hashin va fer el 0-1 en una jugada de murri. L’atacant va estirar la cama per tocar una centrada xut d’un company per superar Ballesté.

Bogeria en la segona part

La segona part va començar amb l’entrada d’homes de refresc per part de l’equip dirigit per Raúl Garrido. En el primer minut, en la primera pilota que tocava, Natalio va endreçar la pilota a dins de la porteria rival amb el cap després d’una centrada de Xumetra, però l’assistent va assenyalar fora de joc del valencià. Dos minuts després, una bona pilota filtrada va habilitar Joel Arimany, que va intentar fer la passada a dins de l’àrea petita, però Tarek, en l’intent de refús, va fer-se un gol en pròpia porta.

En el 51, Pol Ballesté va demostrar les seves habilitats amb una intervenció després d’un xut d’Ali Asad que va deixar bocabadats els espectadors. A mesura que passaven els minuts, les cames dels jugadors dirigits per Xavi pesaven més i l’Olot va olorar sang a l’esquena de la defensa. Una passada d’Hèctor Simón va deixar sols Eloi i Joel. El mig va cedir l’honor del 2-1 al davanter (58’). En els últims minuts, la intensitat va baixar però l’Al-Sadd va gaudir d’arribada a les botes d’Akram i d’Ali Asad, amb bones intencions però incapaços de batre un immens Pol Ballesté.

ELS NOUS FITXATGES

Joel Arimany, que va fer el 2-1, Vivi i Natalio van poder debutar amb l’Olot al municipal

El Sundsvall fa oficial l’arribada de Marc Mas

El club que competeix a la primera divisió del futbol suec va fer oficial l’arribada del davanter de Sils al seu planter. Marc Mas deixa l’Olot després de tres temporades d’èxit i un bon grapat de gols. L’atacant va ser clau en la temporada del retorn a segona B amb 30 gols en la lliga i el decisiu del play-off d’ascens contra l’Sporting B. En les dues següents campanyes al bronze, Marc Mas va fer deu i set dianes respectivament, unes xifres gens menyspreables en un grup tan competitiu com el tercer. El silenc va renovar fa escasses setmanes fins al 2021 però l’oferta era llaminera.