2a divisió FEF

L’equip del milió i mig

2a divisió B. En vuit mesos, l’Andorra ha passat d’estar a primera catalana a tenir una de les millors estructures de segona B i planejar un estadi nou

El desembre del 2018, l’Andorra era un club ofegat pels deutes, navegant per la intranscendència de la primera catalana. A Prada de Moles, amb prou feines s’hi apropaven una cinquantena d’espectadors a veure els partits d’una entitat que havia trepitjat la segona B vint anys enrere, però que estava lluny dels seus dies gloriosos. En vuit mesos tot s’ha capgirat. L’equip ha saltat dues categories de cop, ha comprat una de les estructures més reeixides del futbol de base del país i, amb la connivència del seu govern, planeja un estadi nou.

El canvi de la llei a Andorra que permet al capital estranger invertir en societats anònimes esportives va quedar accelerat quan Piqué, president del grup Kosmos i futbolista del Barcelona, es va interessar per adquirir el Futbol Club Andorra. La compra assegurava que quedava eixugat el deute de 300.000 euros (amb la possibilitat que pugés 300.000 euros més), de manera que l’Andorra, des d’aleshores, ha passat de ser un club en números vermells a viure una explosió que l’ha dut a segona B en poc més de mig any. A Piqué i el seu grup, en xifres que han transcendit, li ha costat prop d’un milió i mig d’euros entre la compra inicial (300.000 euros), la compra del Gimnàstic de Manresa, que eixugarà també la seva hipoteca i millorarà les seves instal·lacions (uns 400.000 euros), i la plaça obtinguda a segona divisió B (452.000 euros més). A tot plegat, s’hi ha d’afegir el cost de la plantilla del curs passat (hi van arribar una desena de jugadors), procedent, la majoria, de categories superiors, i el canvi d’entrenadors.

L’Andorra, doncs, s’ha convertit en un dels equips amb més solidesa del futbol català, ja que ha aconseguit la col·laboració del govern andorrà i el patrocini de Morabanc, que ha portat el bàsquet a la lliga ACB. Absorbida una de les millors estructures del futbol de base estatal, la del Gimnàstic de Manresa, ara la mirada està posada en la construcció d’un nou estadi, que compleixi amb els requisits que demana la LFP per als equips de segona i primera divisió.

LES XIFRES

245
socis
té ara mateix l’Andorra, cinc vegades més que l’any 2015.
300.000
euros
tenia de deute l’Andorra abans de l’arribada de Piqué.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)