2a divisió FEF

Una idea encara més ferma

El 2019. L’Olot ha consolidat la filosofia i el seu ideari de joc per acabar el curs passat en la millor posició de la seva història a la categoria (desè) i classificar-se per disputar la nova copa

L’Olot continua creixent i fent evolucionar la seva idea i filosofia a dins del terreny de joc, però també a fora. El club de la Garrotxa es manté ferm en el seu projecte i aquest 2019 ha recollit els fruits de la insistència i la tossuderia. Sota el guiatge de Raúl Garrido, l’equip olotí es va classificar per primera vegada per disputar la reformada copa gràcies als mèrits classificatoris competint a segona B. Durant l’any, el balanç de deu victòries, disset empats i tretze derrotes ha permès al conjunt garrotxí no patir en cap moment per la proximitat de les posicions perilloses de la taula, una zona que cada vegada queda més en un segon pla gràcies a la regularitat, la solidesa i el bon fer mostrat, entre els grans pressupostos i ciutats que conviuen en el grup tercer.

L’equip olotí ha jugat aquest 2019 un total de 40 partits oficials entre la lliga (38), la copa (1) i la copa Catalunya (1), un matx que es va saldar amb derrota al camp de l’Horta en ple estiu i l’equip sense el rodatge suficient, centrat precisament a agafar la forma i acoblar les noves incorporacions (3-1).

Entre les deu victòries patides i treballades n’hi ha de prestigi com ara la del Camp d’Esports de Lleida (0-1) del curs passat o la darrera contra el Barça B al municipal, després d’haver jugat dos dies abans una pròrroga al Nou Estadi contra el Nàstic en la primera eliminatòria de copa. D’àmplies i igual de recordades hi ha sobretot la del camp del Terol de la campanya passada, en què els de Garrido van golejar un equip que s’hi jugava la permanència i certificant, de retruc, la classificació per a la copa a falta d’una jornada (1-4): “El moment de la classificació per a la copa és un moment històric per al club i va ser una situació bonica de viure. Recordo bons partits que hem fet com ara al camp del Vila-real o en la victòria a Lleida. Sobretot, més que amb un moment concret o un partit, aquest 2019 em quedo amb el fet que hem mantingut la idea de futbol fos quin fos el rival”, diu el tècnic de l’Olot, Raúl Garrido, sempre orgullós del seu equip, que només ha perdut tretze partits oficials en tot l’any, la gran majoria, per la mínima. I és que els de la Garrotxa són en l’actual temporada l’equip menys golejat del grup tercer (11 gols) i el segon entre tots els 80 equips de la categoria, només superat pel San Fernando (10).

El gol continua sent una assignatura pendent per al nou any, ja que és una de les poques coses que li han mancat al club per fer un veritable salt endavant, tot i ser meritòria la seva trajectòria més recent: “L’any ha estat molt positiu, ja que hem de recordar que estem en un grup molt complicat. Tenir aquesta identitat i no haver patit en cap moment de l’any és un tresor. És el moment de voler més, tot i que l’any que hem fet és per festejar-lo, té molt mèrit i anem pel bon camí”, analitza el valencià.

L’Olot té el repte de començar el nou any guanyant a l’Andorra, un dels equips capdavanters del grup, i així enfilar-se fins als 28 punts, superant la millor primera volta del club a segona B, que va aconseguir el curs passat amb 27. Mantenir-se en el grup dels equips perseguidors del play-off i aspirar a tot és el primer desig que demanarà la plantilla de cara al 2020.

LA DEFENSA

En el curs 2019/20, l’Olot és l’equip menys golejat del grup 3 i en tot l’any ha fet 31 dianes i n’ha encaixat 34

EL BALANÇ (38 PARTITS DE LLIGA, 1 DE COPA I 1 DE COPA CATALUNYA)

10
victòries.
Les més àmplies van ser l’1-4 al camp del Terol del curs passat i el 3-0 contra l’Atlètic Llevant aquesta temporada.
17
empats.
La solidesa de l’equip ha quedat palesa amb partits igualats contra rivals de molt més pressupost que l’olotí.
13
derrotes.
La més dolorosa, a Llagostera en l’últim minut i la més àmplia, la de la campanya passada contra el Cornellà (3-0).

EL PROTAGONISTA

Més que amb un moment concret o un partit, aquest 2019 em quedo amb el fet que hem mantingut la idea de futbol fos quin fos el rival
Ha estat un any molt positiu, no hem patit en cap moment i això, en el grup 3, té un mèrit molt gran. Ho estem fent bé
Raúl Garrido
entrenador de l’olot
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)