Girona

Reajustant la identitat

La plantilla del Girona confia que el cop d’orgull a Fuenlabrada marqui un punt d’inflexió per deixar enrere la irregularitat

L’equip assumeix que ser intens, ferm i concedir poca cosa al rival és fonamental i més prioritari que dominar a partir de la possessió

El Girona va oferir una altra cara a Fuenlabrada. Vulnerable i víctima de concessions en la majoria de les anteriors sortides, el conjunt blanc-i-vermell va aconseguir en un moment de molta pressió trencar la sequera a camp contrari –encadenava dos empats i tres derrotes–, superar un rival directe i sobretot reactivar-se anímicament. Tot plegat, a partir d’un exercici molt propi de la categoria i que no hi havia manera de veure en el conjunt blanc-i-vermell. Amb intensitat, fermesa, lluita en els duels individuals i sabent jugar amb les necessitats del moment –com ara alentir i tallar el ritme i saber patir en la segona part–, l’equip va fer un pas endavant que confia convertir en punt d’inflexió.

“Durant moltes setmanes, s’ha vist un Girona que competia però que encara tenia un ADN de la primera divisió, volent ser protagonista de la pilota. Això no ho volem perdre, però intentem prioritzar no cometre errades, ni individuals ni col·lectives, que faciliten la feina al rival”, resumia Àlex Granell. “Des de fa unes setmanes, sento que l’equip sap patir, és compromès i s’ho deixa tot al camp”, hi afegia el capità. Feia una reflexió similar el porter Asier Riesgo, protagonista amb intervencions de molt mèrit: “A segona, molts equips estan tancats i és difícil generar-los perill. Nosaltres ens obrim, intentem jugar i quan perdem la pilota, havíem de córrer molt cap enrere. Hem d’estar pendents de les vigilàncies per no haver de córrer tant.” Al Fernando Torres, l’equip va estar més junt i no va concedir accions ràpides al rival, el primer que acaba sense batre el porter del Girona després d’onze partits. “S’ha de mantenir més cops la porteria a zero. Aquest és el camí. Intentar mantenir la línia de ser aguerrits, que ens generin poc i que ens sentim forts. Després, a dalt tenim Stuani, que de mitja ocasió en fa un gol”, argumentava Riesgo.

El Girona va fer bona l’obra d’art de Cristhian Stuani, que ha marcat en les onze victòries de l’equip en la lliga. L’uruguaià estava orgullós sobretot de la capacitat competitiva de l’equip en un escenari que ho exigia molt. “Ens feia molta falta aconseguir guanyar un partit així. La victòria ens reforça, perquè és un rival directe però sobretot per la manera de guanyar el partit.” El pitxitxi detallava algun dels punts en què l’equip va fer un pas endavant: “Hem millorat en aspectes clau: no donar cap pilota per perduda, estar forts en les disputes i guanyar les segones jugades. Hem demostrat que en som capaços i ara hem de continuar fent-ho.”

La victòria reanima el Girona, en zona de play-off i a vuit punts de l’ascens directe. “Hem d’intentar guanyar cada partit i no mirar la classificació”, diu Stuani. “Ens hem encegat una mica amb la paraula ascens. Ara, intentem limitar-nos a pensar en el proper partit”, rebla Granell. L’Osca, quart amb cinc punts més, serà una bona prova.

REACCIONS

És el camí. Ser aguerrits, que ens generin poc i que ens sentim forts. Després, Stuani de mitja ocasió en fa un gol
Asier Riesgo

EN XIFRES

Ens feia molta falta guanyar un partit així. Hem demostrat que en som capaços i ara ho hem de continuar fent
Cristhian Stuani
Hem millorat en aspectes clau: no donar cap pilota per perduda, estar forts en les disputes i guanyar les segones jugades
Teníem encara un ADN de primera. Volem la pilota, però prioritzem no fer errades que facilitin la feina al rival
Àlex Granell
2
partits
amb la porteria a zero a fora. L’anterior va ser a Santander (0-3), el 6 d’octubre. A casa, 5 zeros.
4
victòries
resoltes per la mínima (tres 1-0 i un 0-1), sempre amb Stuani com a executor.
11
triomfs
en la lliga, sempre amb protagonisme golejador per a Stuani.
16
punts
de diferència encara entre els fets a casa (27, 3r millor local) i a fora (11, 7è pitjor visitant).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)