Girona

L’eix s’haurà de retocar

Per força. La baixa d’Ignasi Miquel, que no s’havia perdut ni un minut de lliga del 2020 fins que es va lesionar el dia que el Girona va mantenir per fi el zero, alterarà la parella de Juanpe

Victòria fonamental, fi de la mala ratxa a camp contrari i porteria a zero per primera vegada després d’onze partits seguits rebent com a mínim un gol. Tindria tot el sentit que Pep Lluís Martí donés continuïtat al bloc que va guanyar a Fuenlabrada, però li serà impossible. La defensa que va ajudar el porter Asier Riesgo –providencial– a deixar la porteria immaculada perd de cop dues de les quatre peces. Johan Mojica està sancionat i Ignasi Miquel també va forçar la cinquena targeta groga, un cop va veure que s’havia fet un esquinç al turmell que li impedia continuar (55’). El futbolista cedit pel Getafe haurà de descansar com a mínim una setmana –en funció de l’evolució de la lesió– i veu trencada la continuïtat que havia assolit, a un molt bon to. Reactivat a Vallecas, el central de Corbera de Llobregat no s’havia perdut ni un sol minut del 2020.

Martí haurà de substituir una parella de centrals –Ignasi Miquel i Juanpe– que és la tercera més utilitzada però que s’havia consolidat les últimes jornades, retocada només per la baixa per sanció del canari al camp del Tenerife. Aquell dia, l’escollit per acompanyar Ignasi Miquel va ser Jonas Ramalho. A Fuenlabrada, en canvi, amb la lesió del futbolista cedit pel Getafe, el tècnic va preferir fer entrar Pedro Alcalá, en un escenari de més exigència física i de joc aeri que no pas de velocitat.

Pedro Alcalá és el central que més minuts acumula en la lliga i participa en les combinacions més utilitzades. De fet, la parella entre el murcià i Juanpe és la més vista fins ara (en 10 de les 26 jornades). En canvi, Jonas Ramalho i Juanpe Ramírez no han estat en cap partit d’aquest curs la parella de centrals escollida d’inici, tot i que sí que van coincidir en un esquema amb tres centrals en què Unzué va situar Maffeo a l’eix. A favor del basc, hi juga el fet d’haver estat l’escollit per ser titular a Tenerife i la pèrdua de pes del murcià les últimes jornades.

En l’elecció entre Alcalá i Ramalho també hi pot tenir pes el perfil del rival. L’Osca sol jugar amb un davanter de referència molt corpulent, Rafa Mir. L’exjugador del València Mestalla, reforç d’hivern dels aragonesos –cedit pel Wolverhampton–, és alt (1m91) i fort (86 quilos).

PEDRO ALCALÁ

AMB TRES CENTRALS
Alcalá, Juanpe i Ignasi Miquel (2)
1. Girona-Sporting 1-1 2. Albacete-Girona 1-0
Maffeo, Juanpe i Ramalho (1)
6. Almeria-Girona 3-1
AMB DOS CENTRALS
Alcalá i Juanpe (10)
3. Girona-Màlaga 1-0 4. Girona-Rayo 3-1 5. Cadis-Girona 2-0 8. Osca-Girona 1-0 9. Girona-Deportivo 3-1 10. Racing-Girona 0-3 11. Girona-Elx 0-2 12. Oviedo-Girona 4-2 20. Numància-Girona 2-0 21. Girona-Mirandés 0-3
Alcalá i Ramalho (8)
7. Girona-Las Palmas 1-0 13. Girona-Alcorcón 0-0 14. Extremadura-Girona 1-3 15. Girona-Tenerife 1-0 16. Ponferradina-Girona 1-1 17. Girona-Fuenlabrada 2-0 18. Saragossa-Girona 3-3 19. Girona-Lugo 3-1
Juanpe i Ignasi Miquel (4)
22. Rayo Vallecano-Girona 1-0 23. Girona-Extremadura 3-1 25. Girona-Oviedo 1-1 26. Fuenlabrada-Girona 0-1
Ramalho i Ignasi Miquel (1)
24. Tenerife-Girona 1-0
Titularitats i minuts
Alcalá 18 (1.810) Juanpe 17 (1.531) Ramalho 9 (908) Ignasi Miquel 7 (586) Santi Bueno 0 (0)
A la banqueta o a la grada des de fa cinc jornades, va cobrir diumenge la lesió de Miquel
A Tenerife, sense Juanpe, va passar a davant del murcià i va jugar el partit sencer
Alcalá i Juanpe són la parella més vista, i Ramalho no ha jugat d’inici amb el canari

Santi Bueno, inactiu, acumula un mes i mig fora

X.M.

Amb la marxa de Coris a l’Oviedo, i tenint en compte que Valery encara està en procés de recuperació, Santi Bueno queda com l’únic jugador de camp del Girona que no ha tingut minuts en la lliga. El futbolista uruguaià, lligat amb un contracte de llarga durada (fins al juny del 2024), tot just acumula sis convocatòries, l’última de les quals, el 17 de novembre. Bueno, de fet, fa temps que ni tan sols està disponible, perquè just després de debutar en el partit de copa a Linares, el 19 de desembre, se’n va anar cap al seu país per preparar el torneig preolímpic. La selecció uruguaiana ha anat progressant en el torneig fins a formar part del quadrangular final. Després de perdre contra l’Argentina (3-2), la pròxima matinada té partit contra el Brasil i, en funció de com estigui la classificació, tancarà el torneig la nit de diumenge a dilluns contra Colòmbia. Bueno va començar jugant el torneig –tres partits sencers i un gol–, però en l’últim duel va ser suplent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)