Girona

Examen de fiabilitat

Montilivi viu avui (16 h) un duel entre dos equips que van coincidir a primera i que aspiren a tornar-hi, tot i que estan trobant obstacles

Fet el primer pas a Fuenlabrada, l’equip necessita enllaçar triomfs per confirmar que han marcat un punt d’inflexió

El club exhaureix les entrades i espera la millor afluència de públic

S’ha fet un primer pas, fonamental, però avui n’hi ha un altre tant o més important. La visita de l’Osca (16 h) amenaçava de perdre transcendència perquè el Girona tenia el risc d’haver-lo perdut de vista, però la 26a jornada va capgirar el guió. L’Osca va fer dissabte passat un altre pas en fals a camp contrari, a Ponferrada (3-1), i l’endemà el Girona va aconseguir tallar la sequera a fora i obtenir tres punts a Fuenlabrada (0-1) que el recarregaven d’autoestima. Tot plegat, per deixar els gironins a cinc punts dels aragonesos. L’ascens directe és encara lluny, però la punxada de l’Almeria ahir a casa contra el cuer és un altre argument per creure que encara tot és possible. I un triomf deixaria el Girona a dos punts d’un altre aspirant a recuperar la categoria que tots dos van compartir la temporada passada. I amb la possibilitat de guanyar-li el goal average (1-0 a El Alcoraz). La transcendència dels punts és indiscutible.

Ha costat moltíssim, però el Girona sembla que ha trobat per fi el to competitiu que exigeix la categoria, o com a mínim se’n mostra convençut. Intensitat, agressivitat i fermesa, per fer valer després el talent individual que lidera amb molta autoritat el pitxitxi de la categoria, Cristhian Stuani. Després d’onze partits seguits rebent gols, els blanc-i-vermells van mantenir la porteria a zero a Fuenlabrada, on van adaptar-se bé a les condicions del camp i del rival i van saber gestionar les diferents fases del partit. Avui, fa l’efecte que també hi haurà moments que reclamaran saber patir i esperar, perquè visita Montilivi un dels equips que més aposten per la possessió de la pilota. Míchel, com ja feia al Rayo Vallecano, ha construït a Osca un equip de molt protagonisme amb la pilota.

Els aragonesos, sempre més amunt que el Girona, tenen un problema compartit amb els blanc-i-vermells. És el contrast entre la productivitat com a locals i com a visitants, cada cop més accentuat. L’Osca és el millor equip a casa –ha fet 31 punts de 39 a El Alcoraz, on només ha cedit un empat i dues derrotes–, i a fora ha aconseguit només 12 punts de 39. De les últimes quatre sortides, dues derrotes (a Miranda i Ponferrada) i dos empats (a Elx i Oviedo).

El Girona confia confirmar que ha marcat un punt d’inflexió, tant en competitivitat com en regularitat, i espera també enfortir una relació amb la seva afició que ha tingut capítols foscos. De fet, el club va anunciar ahir al vespre que havia exhaurit les entrades a la venda, tot i que tot dependrà de si hi ha abonats que es queden a casa. De moment, el sostre de la temporada és de 8.765 espectadors, en el segon partit a casa, contra el Màlaga

CAMÍ MARCAT

El Girona sap que ha de mantenir el to competitiu i intens que tant li ha costat assolir

LA ZONA ALTA

La punxada de l’Almeria és un altre argument per creure que tot és possible encara

MAL COMPARTIT

Els aragonesos també tenen el maldecap a fora, amb 2 punts dels últims 12 en joc

EL GUIÓ

L’equip de Míchel acapara molta possessió i els de Martí han de saber patir i esperar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)