Girona

La revolució dels veterans

2a divisió A. Amb Nino, autor d’un doblet aquesta jornada com un dels màxims exponents, els futbolistes de més edat del campionat es fan notar

Que l’edat només és un número en donen bona fe un grapat de futbolistes de segona divisió A. I és que la categoria de plata està farcida de jugadors experts, amb taules, veterans que continuen rendint i són capitals en els seus equips. Aquesta darrera jornada un d’ells va brillar amb llum pròpia, Juan Francisco Martínez Modesto (10/6/1980), més ben conegut com a Nino.

L’atacant de l’Elx va ser autor d’un doblet diumenge, al feu del Lugo (2-2), dues dianes marcades seguides i en el tram final (86’ i 88’), quan el seu equip perdia, i que van donar un punt als seus. El davanter de 39 anys, a més, amb els dos gols va fer història amb l’Elx, i es va convertir en el màxim golejador de l’entitat. “Nino és una llegenda de l’Elx”, va explicar, ras i curt, el seu entrenador, Pacheta. “No tinc paraules, se’m posen els pèls de punta. S’ha de sentir i viure, són molts anys”, va indicar el mateix Nino, que amb 132 gols encapçala la llista de màxims artillers històrics del club franjiverde, superant els 130 que Pierita tenia des del 1954. Dotze cursos defensant la samarreta il·licitana (del 1998 al 2006 i des del 2016 fins a l’actualitat) el converteixen en un emblema del club, amb el qual va marcar la primera diana amb 18 anys, en fa ja 21. “Espero seguir ajudant, aportant gols, treball, punts… Estem en el camí de fer coses maques perquè l’equip està compromès”, manifestava Nino, el jugador amb més partits disputats en la categoria de plata i que més dianes hi ha marcat.

No és, però, l’únic veterà que funciona. Nino és el segon jugador de més edat de la lliga; el més gran és Alberto Cifuentes (29/5/1979), el sentinella del Cadis, un altre que també està oferint grans prestacions. Als 40 anys, és el porter del líder del campionat i de l’equip menys golejat, amb 25 dianes, de les quals ell n’ha encaixat 22. Aquest cap de setmana en la victòria (1-2) al camp de Las Palmas va tornar a ser determinant ja que va fer fins a vuit aturades.

Altres futbolistes grans que s’han fet notar aquest cap de setmana han estat Rubén Castro (27/6/1981), el tercer amb més anys de la lliga, i Yuri da Souza (08/08/1982), el cinquè; tots dos han marcat i ja és habitual. El canari, de 38 anys, acumula quatre dianes en els nou partits que ha disputat, mentre que el brasiler, amb 37, n’ha anotat 16 i és el segon màxim artiller de la lliga, només superat per Stuani.

Asier Riesgo, consolidat

El guardià de la porteria del Girona des de fa sis jornades s’ha convertit en una garantia per a Pep Lluís Martí, que l’ha canviat per Juan Carlos. Riesgo (6/10/1983), amb 36 anys, el catorzè jugador més veterà de la lliga, ha encaixat cinc gols en aquests sis partits, i en els dos últims ha aconseguit deixar a zero la porteria.

LLEGENDA A L’ELX

Amb 132 gols, Nino (39 anys) s’ha convertit en el màxim golejador de la història

L’EXPERIÈNCIA

Cifuentes (40 anys), Rubén Castro (38) i Yuri (37) també han destacat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)