Girona

Pep Lluís Martí

Entrenador del Girona

“Trobarem els mecanismes per arribar a la porteria rival”

Com era previsible, l’absència de Cristhian Stuani –i la del seu relleu natural, Jonatan Soriano– va centrar bona part del discurs de Pep Lluís Martí a l’hora d’analitzar el partit d’aquesta tarda contra la Ponferradina. “Sabem que Stuani és una referència en el futbol d’atac de l’equip i que marca molt la fase ofensiva, però tenim jugadors per intentar compensar la baixa. Estem capacitats per superar-ho. Trobarem els mecanismes per arribar a la porteria rival”, explicava l’entrenador del Girona. Sense un davanter de referència, s’hauran de buscar alternatives a les centrades buscant la rematada de cap, tot i que el tècnic ho relativitza: “Les centrades no han d’anar sempre cap als jugadors més alts, sinó també cap als intuïtius. Tenim solucions.” I en va detallar algunes: “Xuts des de fora l’àrea, un contra un o passades interiors. Entrar des de segona línia és una altra possibilitat.” I va sentenciar: “Al final, el que ens interessa és tenir les coses clares. El més important és la mentalitat de buscar la porteria rival.” El tècnic va elogiar un dels candidats a jugar en punta, Àlex Gallar, que ha passat de ser un fitxatge diferencial a tenir un paper residual. “S’està reactivant en els entrenaments. Potser el mister no li ha donat prou minuts, però s’està guanyant l’oportunitat.”

Jugadors, tècnics i responsables executius del Girona defensen el pas endavant que ha fet l’equip en l’últim mes, sobretot en intensitat. “És un signe d’identitat del Girona i no es pot perdre mai. El Girona l’ha tingut molts anys, i ara ho estem demostrant”, va comentar l’entrenador mallorquí, que va definir la Ponferradina: “És un equip difícil de superar, ordenat i que sap jugar molt en bloc. Pressiona molt, recupera pilotes a camp contrari i en transicions ens pot fer mal, perquè saben sortir a la contra.” La recepta? “Ens pressionaran molt, i hem de moure la pilota com més ràpid millor, però sobretot amb precisió. Si pot ser a un toc, millor. Però sobretot, fer-ho amb precisió, que és el que ens donarà quin ritme tenim per generar superioritat numèrica”. El tècnic va parlar també del veterà Yuri de Souza: “Ha demostrat durant tota la carrera que és un jugador important, i es troba en bon moment i sap col·locar-se i trobar els espais. Haurem d’estar alerta.”

SENSE JOC AERI

“Tenim solucions. Xuts, un contra un, passades. El més important és la mentalitat de buscar atacar”

LA INTENSITAT

“És un signe d’identitat que no es pot perdre mai. El Girona l’ha tingut molts anys i ara el demostra”

LA PONFERRADINA

“És difícil de superar. Pressiona, recupera pilotes a camp contrari i en transicions ens pot fer mal”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)