Girona

DELFÍ GELI

PRESIDENT DEL GIRONA FC

“L’escenari és acabar la temporada”

“Pujar no és fàcil, però el club està demostrant que és fort, que és ferm i seguirà endavant”

“Els propietaris volien que la repercussió en la gent del club fos la menor possible, i tothom ha mostrat implicació”

Ens hem de preparar per estar al millor nivell. Si l’assolim, tenim bona plantilla per ser positius amb els objectius
Tenim superats els casos de coronavirus. Seguirem les pautes per treballar amb les condicions més segures possibles
Tenim la sort de tenir uns propietaris que confien en aquest projecte i tenen il·lusió per fer el millor pel Girona
Estem estudiant com compensar els abonats. Hi ha algunes variables i volem que la nostra gent estigui satisfeta

Amb tots els empleats del club fent teletreball, Delfí Gelí s’ha acostumat a les videoconferències, que tampoc són cap novetat a Montilivi des que el club va entrar a l’òrbita City. El president del Girona parla dels efectes de la crisi sanitària i de la fortalesa del projecte del club, que lluita per tornar a primera però no ho té gens fàcil.

La LFP vol reprendre i acabar la competició, sigui quan sigui. El Girona va en la mateixa línia?
Sí, sí. Hem d’intentar acabar la competició. Pendents de l’evolució sanitària, que el primer és la salut i el futbol no n’està al marge. Però hem d’intentar que pel bé dels clubs es pugui acabar la lliga.
A segona B i tercera cancel·laran la lliga regular. Tem que a segona A es pugui arribar a plantejar, o la LFP sempre inclou primera i segona A?
LaLiga sempre parla de primera i segona A amb el mateix criteri, i s’està treballant en aquest sentit, d’acabar les competicions.
Hi ha perill que es decretin ascensos sense ‘play-off’?
No, no tenim cap plantejament que faci variar les regles inicials. Sempre es parla d’acabar la lliga quan es pugui amb el mateix plantejament que hi havia. Hem de veure el timing perquè tot sigui viable.
Diversos jugadors han dit que han d’aspirar a l’ascens directe, tot i que és difícil, a 8 punts del segon. És el missatge?
Mentre hi hagi possibilitats, s’ha d’intentar assolir l’objectiu. És clar que hi ha equips que tenen avantatge, però també s’haurà de veure com reprenen la competició tots i quins efectes té aquesta aturada. S’ha d’estar a l’expectativa. Hem de preparar-nos per, si podem competir, estar al millor nivell. Si l’assolim, el Girona té bona plantilla per tirar endavant i ser positiu amb els objectius.
Té plantilla bona i llarga. Això el pot afavorir, amb un calendari tan condensat?
Hem de veure com es reconfigura el calendari. Si hi ha diversos partits per setmana, en principi els equips amb plantilla àmplia tenen avantatge. També és cert que tothom haurà descansat i s’haurà d’agafar la forma. Hem de veure com afecta i com ho van assumint els equips.
Assumeix que es jugarà a porta tancada? És un mal menor?
Ens agradaria, evidentment, que la nostra gent pogués venir a l’estadi i participar en aquest final de temporada, però entenem que el millor per a la salut de tots és que possiblement es faci tot a porta tancada. Serà diferent, però igual per a tots els equips.
Jugar-se un ascens en estadis buits. S’ho imagina?
És que qui es podia imaginar la situació que estem vivint? Hem d’entendre que hi ha situacions molt greus, personals i familiars. Tant de bo no hi haguéssim arribat mai.
I celebrar un ascens sense cap festa massiva, s’ho imagina? Tot i que ja ho firmaria...
És una situació diferent, sí, però ens hi hem d’adaptar. Si es juga, que serveixi també perquè la gent tingui una distracció. I si arriben bones notícies per a nosaltres, suposo que cadascú ho celebrarà a la seva manera, i l’alegria hi serà. Sense oblidar, és clar, que hi ha gent que ha passat i passa moments difícils i n’hi ha que ja no són entre nosaltres.
No poder reprendre la competició complicaria molt la viabilitat dels clubs. El Girona té calculat què li suposaria?
Seria un cop dur per als clubs. Ara mateix, no ens plantegem aquest escenari. L’escenari és acabar la temporada. Estem fent anàlisis internes, però no té gaire sentit anar més enllà fins que no sapiguem com anirà.
No pujar seria encara més dramàtic, amb aquesta crisi?
Pujar és l’objectiu esportiu. Si no pugem, continuarem treballant, el club seguirà endavant i tornarem a preparar, amb les mateixes ganes i il·lusió, la següent temporada. Entenc que molta gent hi té posades moltes expectatives, però això no és gens fàcil. S’ha d’aconseguir al terreny de joc. El club està demostrant que és fort, que és ferm, i que seguirà endavant.
Després d’una etapa daurada de somni, a primera, les dificultats del descens i ara aquestes que eren inimaginables. Aquí es veurà la fortalesa del projecte?
Tenim la sort de tenir uns propietaris que confien en aquest projecte, que tenen il·lusió per seguir treballant i fent el millor pel Girona. Evidentment, no sempre poden sortir les coses tal com un desitja. Crec que hem de ser realistes i el Girona, els últims anys, i ja no només des que hi som nosaltres, ha anat fent passos endavant, sobretot esportius. S’han aconseguit fites i segurament se n’aniran aconseguint. Estem en una competició molt competitiva i tant de bo estiguem a primera, però fins a cert punt és lògic que quan el Girona estigui a primera tingui risc de baixar. I quan estigui a segona, hem d’intentar fer bé les coses per intentar tornar a primera.
No és, doncs, dels clubs que han de patir més? Per qui hi ha al darrere?
Tothom patirà. Som conscients que haurem d’assumir tots aquestes circumstàncies i els efectes d’aquesta crisi. Haurem de treballar perquè el cop sigui el menor possible i ser capaços, primer, que tot torni a la normalitat i, en la part que ens toca, el Girona tingui bones temporades.
El club ha esquivat l’ERTO. Era la voluntat, intentar arribar a un acord amb la plantilla?
Crec que des del primer moment la propietat, el primer pensament que va tenir al cap és la situació de tota la gent que està amb nosaltres. Cadascú a la seva posició. I s’ha intentat pensar en la gent i que els afecti al mínim possible. Tant amb la plantilla professional com amb tothom qui l’envolta, hi vam parlar. Els vam fer veure el que hi havia, i des del primer moment van estar oberts. Tothom ha entès que era la millor solució. Estem molt contents amb la implicació que mostra tothom. És un senyal que la relació de tots va una mica més enllà de la qüestió professional. Hi ha alguna cosa més en l’interior de cada persona.
Amb aquesta retallada, tenen cobert l’impacte negatiu de la crisi? O la propietat haurà d’assumir-lo?
La propietat entén que en aquesta situació el club ha d’assumir la seva part. El primer que volien els propietaris és intentar que la repercussió en els treballadors fos mínima. Podem imaginar que això exigeix un esforç per compensar-ho.
L’impacte no és com en un Barça, en marxandatge, entrades… Si s’acaba la lliga, encara que sigui a porta tancada, pararan bé el cop?
Tot té el seu impacte. Cada club, al seu nivell i amb els seus efectes. La nostra gent, tant els abonats com aficionats que compraven entrades, oferia molt bona resposta. Sí que comptàvem que, si ens jugàvem coses importants al final, vingués molta gent a l’estadi. Però bé, ho acceptem, i el més important és mirar cap al futur i que les coses es vagin solucionant.
El ‘play-off’ no entrava en l’abonament. És un problema menys pel retorn, però una gran oportunitat perduda de fer caixa. S’hi comptava, en el pressupost?
Si jugaves les dues eliminatòries de play-off, tenies dos partits a casa amb la possibilitat d’ajudar l’equip a assolir l’objectiu i també pel benefici econòmic. Som conscients de la situació, i no cal donar-hi més voltes.
Als abonats, se’ls haurà de compensar. Ho tenen estudiat?
Estem estudiant la manera de compensar els abonats. Encara no és segur com acabarà tot, i no ens hem volgut avançar, tot i que ho estem analitzant.
També hi havia un premi per assistència en cas d’ascens que s’haurà de revisar.
Hi ha algunes variables i s’ha de trobar la manera que la nostra gent estigui satisfeta i tingui resposta per part del club.
Quina resposta reben de les trucades als abonats veterans?
Tenim bon feedback. Les persones del club que han estat parlant amb els abonats tenen la sensació que reben més del que donen. És una manera de sentir-se partícip al club. En moments difícils, que hi hagi bona connexió amb la nostra gent és bo.
Assoliran l’objectiu dels 50.000 euros en la campanya de recaptació de fons per al Trueta?
Crec que el més important és que la campanya ha tingut molt bona resposta per part de molta gent. Estem orgullosos que tothom aporti el seu granet de sorra, i nosaltres creiem que també hem de fer-ho.
També han cedit la residència Les Hortes. Pensen en alguna altra iniciativa?
Teníem la residència tancada, la vam posar a disposició de Salut i de l’Ajuntament, i al cap de pocs dies hi han trobat ús. Dins de les nostres possibilitats, hem ajudat.
Es podran adequar al PGA als protocols de la Lliga per al retorn?
S’està parlant molt del protocol. S’estan intentant prendre totes les mesures per entrenar amb seguretat. Crec que el nostre centre de treball reuneix totes les condicions per estar aïllats, i en això estem ben coberts. Tant de bo tot vagi tornant a la normalitat de mica en mica.
Haver tingut casos positius de coronavirus condiciona alguna cosa del protocol?
Tenim superats els casos de coronavirus, tant el de la plantilla com el de l’àrea esportiva. Per sort, ha anat tot bé. Haurem de seguir les pautes del protocol i dels nostres doctors per treballar en les condicions més segures possibles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)