Girona

El principi de la fi

Avui fa un any de la derrota del conjunt blanc-i-vermell al feu del Valladolid, una desfeta que va precipitar l’equip al descens per primer cop en el curs i quan quedaven 4 jornades

L’equip orientat per Eusebio no va poder salvar-se

Amb el futbol aturat des de fa més d’un mes, queden els records, radicals essencialment si es rememoren en clau Girona. I és que és difícil trobar el terme mitjà en la història recent blanc-i-vermella, protagonista de grans alegries i també d’enormes decepcions. El zenit d’aquestes últimes és el del descens a segona divisió A esdevingut la temporada passada, un episodi que va començar a agafar forma i a dibuixar el final avui fa just un any, a Valladolid, en un partit a cara o creu que va enfrontar l’aleshores equip orientat per Eusebio Sacristán amb el Valladolid. Aquell dia, del José Zorilla el conjunt gironí en va sortir derrotat (1-0) i, a quatre jornades del final del campionat, va caure en descens per primera vegada en tota la campanya, una situació que ja no va ser capaç de revertir.

No estava el Girona preparat per moure’s en una situació així i ho va acabar pagant. Tot i no afermar-se mai sobre un pla de joc, ni oferir una versió convincent amb regularitat, va anar trampejant la situació durant tota la campanya, sostingut pels gols de Stuani i per un bon coixí de punts aconseguit en el tram inicial de campionat. Tot plegat, però, se’n va anar en orris després d’unes calamitoses deu jornades finals en què el Girona n’hauria fet prou amb dues victòries per salvar-se, però no va saber desenvolupar-se en aquest context i només en va aconseguir una, contra el Sevilla (1-0) precisament després de perdre a Valladolid, que no va ser suficient. Nou derrotes i un triomf va ser el bagatge dels gironins en el tram final, una rèmora massa gran.

El duel a Valladolid

La visita al feu dels blanc-i-violetes, doncs, un rival directe, al qual els blanc-i-vermells avantatjaven de dos punts, era fonamental, un cara o creu, després de cinc derrotes seguides, però els d’Eusebio no van respondre. En l’enèsim gir de pissarra, el tècnic, que tornava a la seva terra en el moment més delicat, va apostar per sortir amb cinc defenses –quatre d’ells centrals (Ramalho, Juanpe, Bernardo i Muniesa) i l’altre (Raúl García) un lateral que també havia actuat a l’eix–, dos pivots –Pere Pons i Granell– i el trident ofensiu habitual –Borja, Stuani i Portu–, i el resultat va ser nefast. El conjunt gironí no va controlar el partit en cap moment, va viure sotmès pel Valladolid i amb un gol de Michel en la segona part va acabar sucumbint sense fer ni un xut a la porteria rival en 90 minuts. La imatge de l’equip va ser molt dolenta, sobretot en atac, en què no va mostrar arguments de cap tipus; sense profunditat, amb poquíssima gent al davant de la pilota i totalment col·lapsat, no va generar absolutament res. “L’objectiu de tots és que el Girona aconsegueixi la salvació. Estic treballant des del primer dia amb aquesta idea”, va explicar Eusebio al final del matx. “Venim d’una ratxa molt negativa, i entre tots ho hem de canviar. Tot i els pals que acumulem, toca aixecar-se una vegada més”, va manifestar el preparador, que, qüestionat darrerament a Montilivi, on ja havia estat escridassat més d’una vegada, va veure perillar el seu lloc.

La desfeta va suposar un punt d’inflexió; pel fet de ser la sisena seguida, per la pèssima versió oferta –fet que ja no era nou, d’altra banda– i perquè va acabar amb els ossos de l’equip en descens per primera vegada en cinc anys i a quatre jornades del final del campionat amb la permanència a un punt, però res va canviar. “La idea del club és que Eusebio continuï. Som conscients que la situació és complicada, que realment necessitem estar tots junts, i la idea és que continuï el mister i entre tots tirar això endavant”, va declarar l’endemà Quique Cárcel, ratificant l’entrenador, que, juntament amb els jugadors, no va ser capaç de resoldre un embolic que va tenir un desenllaç fatal i que va començar a escriure’s de debò a Valladolid.

EUSEBIO, RATIFICAT

Després de la desfeta i en ple tram final, el club va decidir confirmar el tècnic

CRISI GALOPANT

El gironins no aixecaven el cap i la de Pucela va ser la sisena derrota seguida
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)