Girona

Les cessions marquen la incertesa contractual

Dels nou jugadors del Girona que acaben contracte a final de curs, Riesgo i Soriano són els únics sense lligam a un altre club

Hi ha discrepància sobre si farà falta acord per allargar la frontera del 30 de juny

Amb la voluntat d’esgotar les possibilitats d’acabar la competició de la temporada 2019/20 i no haver-la de cancel·lar, l’LFP té assumit que hi haurà partits –si s’han pogut reprendre– al juliol i a l’agost. Entre els efectes que generarà haver d’allargar la competició, hi ha la frontera del 30 de juny, la data tradicional de venciment dels contractes entre clubs i jugadors. La FIFA recomanava allargar els contractes, però la proposta del màxim organisme internacional ja ha provocat el rebuig de l’AFE, partidari d’analitzar cas per cas. La resposta de la FIFA és deixar clar que no inscriurà un jugador a un nou club –la finestra no s’obrirà l’1 de juliol, com era habitual– fins que no s’acabi la lliga en curs. És un moviment clau, fonamental, per facilitar la continuïtat més enllà del 30 de juny, perquè l’alternativa per al futbolista serà quedar sense competir. “Si la temporada s’allarga, els contractes quedaran automàticament allargats, com la seva retribució econòmica”, assegurava Javier Tebas, tot i que no ho tenen tan clar jugadors i representants.

L’embolic enxampa el Girona amb la majoria dels futbolistes lligats més enllà del 30 de juny i que per tant no entren en aquest context d’incertesa. Són 18 els jugadors lligats fins al 2021 (quatre), el 2022 (vuit), el 2023 (quatre) o el 2024 (els uruguaians Bueno i Zeballos). Que acabin contracte al juny, n’hi ha nou. Però només dos són propietat del Girona: el porter Asier Riesgo i el davanter Jonatan Soriano. Riesgo, de 36 anys, va arribar lliure, va firmar per una sola temporada i ha pres la titularitat a Juan Carlos. I Soriano, de 34 anys, té una clàusula de renovació. El gros de jugadors afectats per la previsible pròrroga de la competició són els cedits, amb el condicionant afegit que la majoria tenen una clàusula de compra si el Girona puja a primera, una hipòtesi ara mateix del tot incerta. Dels set cedits, i després de la lesió greu de Brandon, l’únic titular indiscutible és Pablo Maffeo, amb contracte a l’Stuttgart però sense cap voluntat de tornar-hi.

A l’altre costat, hi ha jugadors que el Girona té cedits a altres clubs. Futbolistes com Bernardo (Espanyol) i Bounou (Sevilla) tenen una temporada més de contracte a Montilivi. Choco Lozano en té dues més, però el Cadis el comprarà si puja a primera.

DE TORNADA?

Tenen lligam a Montilivi cedits com Bernardo (Espanyol) i Bounou (Sevilla)

MÉS CONDICIONANTS

18
jugadors
del Girona estan lligats per contracte per més temporades (entre una més i quatre més)
Diversos jugadors cedits a Montilivi tenen clàusula de compra si el Girona puja
La FIFA impedirà que un jugador sigui inscrit per un nou club abans que acabi la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)