Girona

No és moment de fitxar

2a divisió A. El Girona descarta aprofitar l’oportunitat de cobrir la baixa de llarga durada de Brandon amb una altra incorporació. La retallada salarial és un dels factors que més hi han pesat

El Girona tenia de termini fins divendres per decidir si feia valer la lesió de llarga durada de Brandon Thomas per fer un altre fitxatge. El club va fer el primer pas, demanar l’autorització a la Lliga de Futbol Professional, conscient que era tot un dilema. Perquè a l’altra banda de l’oportunitat de poder fitxar i compensar la pèrdua d’un jugador que havia assumit molt protagonisme en l’aspecte ofensiu, hi havia diversos factors. A la incertesa extrema marcada per la pandèmia, amb efectes col·laterals com ara el fet de no perdre Stuani en un hipotètic play-off, s’hi ha afegit l’acord amb la plantilla, que ha acceptat rebaixar-se el sou anual un 3% si la competició es reprèn sense públic, percentatge que s’enfilarà fins al 15% si s’ha de cancel·lar. I aquest punt ha acabat de convèncer el Girona per descartar el fitxatge. Tenia marge fins divendres per decidir-ho, però no mourà fitxa.

“És un moment de molta incertesa. Hem tingut moltes xerrades amb els futbolistes, hi ha hagut un esforç per part seva i del club, i crec que no seria gaire lògic que continuéssim fitxant jugadors quan estem demanant esforços a tothom”, va explicar Quique Cárcel en el programa Tot costa, de Catalunya Ràdio. “Tenim una plantilla molt àmplia, vam fitxar també Zeballos, i al final crec que el que té més lògica i sentit comú és que acabem la temporada amb els jugadors que som”, hi va afegir el director esportiu. L’absència de Brandon es compensa amb la seguretat de mantenir Stuani, la incorporació de Zeballos –pràcticament no s’ha pogut entrenar amb el grup un cop va arribar de l’Uruguai– i la recuperació de Valery Fernández, que té fitxa del filial i serà una alternativa a l’extrem esquerre (on solia jugar Brandon), un cop recuperat de la lesió al genoll.

El Girona, com la resta de clubs, està pendent de saber quan podrà reprendre la competició. Cárcel va negar que els futbolistes siguin reticents a reprendre l’activitat com han manifestat diversos futbolistes d’altres clubs: “Veig tothom amb moltes ganes de tornar. El mister cada setmana dirigeix una o dues sessions amb diverses tasques, i hi ha una gran motivació, ganes de tornar. És clar que tothom vol la màxima seguretat possible, i també entenem que és clau tornar a competir”, assenyala Cárcel.

“Que s’acabi”

El director esportiu reconeix que és moment “de moltes preguntes i poques respostes”. N’és una si el Girona tornaria a tenir un fons de compensació pel descens en el cas que es cancel·lés la competició. “No ens agradaria que no s’acabés la temporada. Si passés, però, suposo que la gent s’adonaria que és una situació injusta per al Girona i que s’haurien de buscar fórmules per obtenir aquesta compensació. Hem adquirit compromisos amb la idea de pujar a primera, i no poder competir ens ho privaria.” Cárcel confia que tenir una plantilla àmplia els ajudi en una recta final tan densa. “No és un any fàcil, després d’un descens tan dràstic. Hem estat irregulars, i esperem poder acabar bé. No diré que hi estem a prop, però tampoc és inviable assolir l’ascens directe.”

EL PROTAGONISTA

És un moment d’incertesa i crec que no seria gaire lògic que continuéssim fitxant jugadors quan estem demanant esforços a tothom

EL TERMINI

El Girona havia demanat permís i tenia marge fins divendres, però no el farà valer
Tenim una plantilla molt àmplia; també va arribar Zeballos, i el sentit comú diu que acabarem la temporada amb els jugadors que som
És una situació excepcional per a tothom i tocarà adaptar-s’hi. Hem d’estar com més bé millor per poder competir
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)