Girona

Un premi que clama al cel

Territorial. Entre totes les categories i divisions del futbol català, el Girona B és el líder amb un marge més ampli respecte al segon (20 punts). Ser el millor líder de primera catalana li hauria d’atorgar la plaça del Reus a tercera

Qualsevol decisió que es prengui serà injusta, admeten gairebé tots els actors protagonistes del futbol català després que la FCF donés per acabada de manera precipitada la competició i iniciés un període de reflexió sobre si es dona el curs per nul, per tant, no hi hauria ni ascensos ni descensos en cap categoria i divisió, o si en canvi, atorga el premi de l’ascens als equips que havien fet bé la feina abans de decretar-se l’estat d’alarma, o el càstig del descens per als que no. Pel filial del Girona, absolut dominador del grup 1 de la primera catalana i el líder que ha aconseguit un marge més ampli respecte al segon classificat de tot el futbol català (20 punts), la possible nul·litat de la competició seria un cop massa dur de digerir, si bé l’escletxa d’esperança d’ocupar la plaça vacant del Reus a tercera li podria permetre celebrar un èxit entre tants dies de neguit.

L’equip dirigit per Àxel Vizuete ha sumat 62 punts dels 66 possibles, vint més que el seu perseguidor, la FE Grama (42). A més, els gironins només han encaixat dues dianes en les 22 jornades disputades, les dues des dels onze metre, unes xifres d’autèntic escàndol que podrien quedar en un no res. Els bons registres del filial blanc-i-vermell, però, els podrien dur a ocupar la plaça del Reus, que no ha pogut sortir a competir enguany a tercera, una decisió en mans de la FCF que faria justícia a un curs per emmarcar.

Precisament en l’altre grup de primera catalana hi ha l’altre líder sènior amb més renda respecte al segon classificat, la Muntanyesa, primer en el grup 2 amb 60 punts, ha aconseguit acabar amb quinze d’avantatge respecte al Valls (45). Els de Nou Barris també podrien tenir premi en cas que l’efecte dominó els beneficiï, després que el Girona B ocupi la plaça del Reus i es confirmés aquesta setmana que el play-off d’ascens a segona B es farà entre els quatre primers de cada un dels divuit grups, per tant, pujarà un equip català més a segona B i s’alliberarà una plaça en el grup 5.

Sense tanta sort?

En tot el futbol català hi ha altres equips amb un bagatge brillant que podrien quedar-se sense premi, ni amb la carta guanyadora que si poden tenir els dos líders de primera catalana. A la tercera catalana hi ha fins a dos equips amb un marge de 14 punts respecte a l’immediat perseguidor com el Vilassar B (grup 4) i el Terlenka Barcelonista (grup 8), tots dos amb 63 punts, tot i que la Floresta (grup 2) suma més punts (67) però té el segon a dotze punts. A falta de saber la decisió final de la FCF, aquests clubs viuen amb incògnita el desenllaç final de la federació des de casa, esperant esdeveniments que els puguin fer pujar de categoria per la reestructuració d’alguna de les divisions.

En les categories de formació també hi ha líders indiscutibles, com la Fundació UE Cornellà E, primer del grup 2 a la segona divisió aleví, que no ha perdut cap punt en tota la lliga i té un avantatge de 19 punts respecte al segon, o el Girona C a la segona divisió infantil (grup 8) amb un marge de quinze punts. Per sort, en aquest futbol, la formació va al davant de qualsevol resultat o classificació i les decisions de l’ens passaran a ser un efecte secundari per a les pròpies entitats.

1a catalana Grup 1
Girona B 62 punts
+20 amb el 2n, invicte i 2 gols rebuts
2a div. aleví (Gr.2)
Fundació UE Cornellà 57 p.
+19 amb el 2n. No ha perdut cap punt
1a catalana Grup 2
Muntanyesa 60 punts
+15 respecte al 2n classificat
2a div. infantil (Gr.8)
Girona C 57 punts
+15 amb el 2n. No ha perdut cap punt
3a catalana Grup 4
Vilassar B 63 punts
+14 amb el 2n classificat i invicte
3a catalana Grup 8
Terlenka 63 punts
+14 amb el 2n classificat
4a catalana Gr. 17
Chacarita 52 punts
+14 amb el 2n classificat i invicte
2a div. infantil (Gr.13)
Pare Manyanet 47 punts
+14 amb el 2n classificat i invicte
2a div. aleví (Gr.10)
Mataró D 52 punts
+14 amb el 2n i 125 gols a favor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)