Girona

Avaluar i compensar

El Girona té previst indemnitzar els abonats per la impossibilitat d’assistir als partits que queden a Montilivi

L’hipotètic ‘play-off’ d’ascens a primera no estava inclòs en els abonaments

“Estem estudiant la manera de compensar els abonats. Hi ha algunes variables i s’ha de trobar la manera que la nostra gent estigui satisfeta i tingui resposta per part del club.” El president del Girona, Delfí Geli, parlava en una entrevista a aquest diari sobre un dels efectes que tindrà la pandèmia. Alguns clubs, sobretot de primera, ja han anunciat mesures. Destaca el Getafe, que oferirà de franc els partits de lliga del curs que ve als abonats que han pagat. N’hi ha que ofereixen descomptes el curs que ve i altres, com ara el Valladolid, que deixen triar entre retornar-los diners, rebre descomptes o renunciar a la compensació. El Girona ho ha analitzat tot i ha d’acabar de decidir com compensar els 9.501 abonats, el seu rècord (més que a primera). No és fàcil, perquè, si el context ja és de prou incertesa –la lliga, si es pot reprendre, s’acabarà a porta tancada, una mesura que s’allargarà uns quants mesos–, a Montilivi s’hi afegeixen altres variables que accentuen els interrogants.

La resposta multitudinària que va tenir la campanya d’abonaments després del descens traumàtic a segona A tenia com un dels factors de pes el compromís per part del club de regalar el cost de l’abonament que pagaven l’estiu passat en cas d’ascens. La idea era que, si l’equip tornava a primera, als abonats, se’ls descomptaria del preu del curs 2020/21 el que havien pagat pel del 2019/20 a segona A. La promesa, això sí, estava condicionada a l’assistència a com a mínim 19 dels 21 partits de la lliga regular. Un dels punts que s’ha de revisar sí o sí, perquè s’han disputat 16 partits a l’estadi i ja no n’hi haurà cap més d’accés per al públic. També s’ha de veure, naturalment, la premissa bàsica per activar la promoció, que és l’ascens. Amb 11 jornades de lliga regular per disputar-se, els gironins tenen l’ascens directe a vuit punts i, cinquens, ocupen zona de play-off.

Ingressos impossibles

El Girona va fixar els preus dels abonaments als de l’anterior temporada a segona A, entre 100 i 450 euros. El carnet no incloïa un hipotètic play-off d’ascens. Una fase de màxima transcendència que, si el Girona acabava disputant, hauria representat l’oportunitat de fer una bona recaptació amb les entrades. Ara tot això queda en no-res, perquè si hi ha play-off –tampoc és segur que siguin dues eliminatòries d’anada i tornada, com està programat– serà a porta tancada i per tant no generarà cap ingrés extra per al club, que ja va quedar-se sense fer calaix en l’eliminatòria de copa contra el Vila-real.

Partidassos escapçats

Setmanes abans de la crisi sanitària que ho va aturar tot, el Girona es mirava el calendari de lliga amb l’atractiu de tenir programats a Montilivi, en la recta final de curs, tres partits consecutius contra rivals que lluiten també per pujar a primera. Amb el punt a favor que és davant de l’afició on l’equip ha ofert el millor rendiment: dels 47 punts que acumula, 34 són a Montilivi, que el converteixen en el segon millor local de la categoria. Dels 11 partits de lliga regular que queden, cinc són a Girona. Primer hi han de passar el Racing (cuer) i el Numància (setzè), abans dels duels contra el Saragossa (segon), l’Almeria (tercer) i el Cadis (primer). Partidassos que seran una altra cosa del que haurien pogut ser jugats amb l’empenta d’un estadi ple. “Hem tingut bons números i una bona connexió amb l’afició a Montilivi. És clar que hauria sigut molt millor tenir l’estadi ple per rebre aquests equips, però és el que ens trobem i ens hi hem d’adaptar”, va comentar el director esportiu, Quique Cárcel. De fet, l’adaptació de tots els equips (a casa i a fora) a la porta tancada serà una de les claus de la resolució de la temporada, si és que s’acaba reprenent la competició. El primer pas està fet, amb el retorn als entrenaments, de moment individualitzats.

TOT CONDICIONAT

El Girona havia decidit regalar als socis el cost de l’abonament si pujava a primera

DE RÈCORD

9.501
abonats
té el Girona aquesta temporada, el seu sostre històric, més que en els dos cursos a primera.
32. LAS PALMAS - GIRONA
33. GIR. - RACING
34. ELX - GIRONA
35. GIR. - NUMÀNCIA
36. MÀLAGA - GIRONA
37. GIR. - SARAGOSSA
38. SPORTING - GIRONA
39. GIR. - ALMERIA
40. LUGO - GIRONA
41. GIR. - CADIS
42. ALCORCÓN - GIRONA
(*) S’hi podria afegir el ‘play-off’ d’ascens, que té teòricament dues eliminatòries d’anada i tornada, tot i que podria variar

MENYS FORTALESA

L’equip perd un dels seus grans actius en una fase final en què rep els tres primers

Sense calaix en la copa, en un dia de rècord negatiu

X.M.

A part de l’hipotètic play-off, l’abonament de la temporada 2019/20 tampoc incloïa cap partit de copa, a diferència de la temporada passada (només la primera eliminatòria). Després de superar el Linares i el Cartagena a fora, el Girona rebia a Montilivi un equip de primera, el Vila-real. L’atracció tampoc era majúscula, després d’haver estat dos cursos a primera, però el club va decidir aprofitar que no entrava en l’abonament per fixar uns preus d’entre 10 euros i 24 euros per als abonats. En vista de la poca expectació que generava el partit en ple temporal Glòria, el club va fer marxa enrere i va rebaixar els preus a la meitat la vigília del partit, amb el compromís de tornar els diners als que ja havien adquirit entrades. El partit va acabar coincidint amb la petició de confinament pel temporal i va reunir 928 espectadors, la xifra més baixa a Montilivi des que el club va pujar a segona A, el 2008. Més enllà de la derrota (el Vila-real es va imposar per 0-3), el Girona va perdre l’oportunitat de fer caixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)