El Girona rellisca contra el cuer i enllaça quatre jornades sense triomf (0-0)

2a divisió A. Pas en fals en les aspiracions d’ascens directe dels de Martí, que tornen a fer un partit molt lamentable en atac

El Girona ha cedit dos punts més contra pronòstic davant el cuer que pràcticament el descarten de la lluita per l’ascens directe i que fins i tot li poden complicar molt la vida per assegurar el play-off si els seus perseguidors no fallen. L’equip blanc-i-vermell ha tornat a fracassar en atac malgrat tenir, sobre el paper, la plantilla amb més pólvora de la categoria. Tot i que els gironins fa nou partits que no perden, avui també han enllaçat el quart partit sense guanyar i el ritme (4 punts dels últims 12) no augura absolutament res de bo.

La primera part prometia molt, però ha acabat com el rosari de l’aurora. Stuani hauria pogut fer de seguida l’1-0, però el seu cop de cap després d’una centrada de Gumbau s’ha perdut per sobre el travesser (5’). Poc després, altre cop l’uruguaià ha rematat massa fluix a les mans de Luca Zidane en un contraatac precedit per una mala decisió de Samu Saiz, que hauria pogut donar el gol mastegat a Aday (15’). Un xut creuat de Maffeo que ha sortit fora per un pam ha estat la tercera ocasió local (16’) en un quart d’hora mal comptat en què el partit semblava que seria bufar i fer ampolles per les facilitats donades pel cuer.

El Girona, però, ha anat perdent frescor i desapareixent del camp en la mateixa proporció que el Racing ha començat a afinar la maquinària. El domini local s’ha esvaït i la pilota ha estat l’última mitja hora en zona de ningú i lluny de les àrees. Ha fet millor pinta el cuer perquè els de Pep Lluís Martí s’han desconnectat i amb prou feines han amenaçat la defensa visitant. Altre cop, els laterals han estat molt estàtics en atac i els mitja puntes (Aday, Borja i Samu Saiz) han estat ben controlats i s’han mostrat massa previsibles amb la pilota als peus.

La millora després del descans era obligada, però els deu primers minuts de la represa han estat clarament del Racing, que ha pogut fer el 0-1 en una falta directa de Javi Galán que Riesgo ha enviat a córner (54’). Martí ha mogut fitxa veient que ni Gumbau ni Diamanka se’n sortien i ha fet entrar Granell i Rivera, que van ser baixa dissabte a Las Palmas. La primera pilota que ha tocat Granell ha estat una falta penjada que Ignasi Miquel, sol, ha rematat amb l’espatlla a fora en una ocasió claríssima (58’).

Tampoc ha estat productiu el segon moviment del tècnic amb l’entrada de Gallar i Soriano ja que els blanc-i-vermells han continuat igual d’empanats i cada vegada més precipitats. Stuani, en una de les poques pilotes en condicions que li han arribat, ha vorejat l’1-0 després de retratar Figueras, però el seu xut no ha trobat els tres pals. En el tram final, només una rematada amb l’esquerra de Gallar amb el partit gairebé acabat hauria pogut moure un marcador molt deficient per als interessos blanc-i-vermells.