Girona

Vitamina cap al ‘play-off’

El Girona fa la seva feina i, tot i veure diluïda tota esperança d’ascens directe, s’assegura ser a la fase d’ascens

Stuani resol amb un doblet un partit que no hauria tingut més història si Mojica no hagués complicat el final amb una acció lamentable

GIRONA 2 CADIS 1

GOLS:1-0 (22’) Stuani. 2-0 (58’) Stuani, de penal. 2-1 (84’) Álex, de penal.ÀRBITRE:Muñiz Ruiz (col·legi gallec).Targetes grogues:a Samu Saiz (67’), del Girona i a Fali (48’) i Iván Alejo (55’), del Cadis.Targetes vermelles:per doble amonestació a Mojica (24’ i 83’), del Girona i directa a Perea (89’). CADIS: Cifuentes Akapo Fali
Perea (75’)
Sergio Marc Baró Iván Alejo
Salvi (57’) Edu Ramos
Álex (75’)
Augusto
Javi Duarte (57’) Pombo Bodiger Malbasic
Álvaro G. (57’)
GIRONA: Asier Riesgo Ramalho Juanpe Ignasi Miquel Mojica
Granell Gumbau Aday
Valery (81’) Borja García
Zeballos (81’) Samu Saiz
Jairo (69’) Stuani

El Saragossa, l’Almeria i el Cadis. Els tres partits a Montilivi marcats al calendari des de feia mesos, resolts amb victòria. Té el seu punt de frustració que haver superat les tres proves no hagi tingut premi gros. És el peatge de la pèssima trajectòria a camp contrari, amb badades arreu i tan recents com la de Lugo, d’un equip que a casa sí que ha funcionat com s’esperava. Ni els efectes del confinament ni desconnexions tan greus com la d’ahir de Mojica, que va complicar la vida al final quan ni el Cadis s’ho creia, no han tallat la fiabilitat d’un equip que ha fet com a local 47 dels 63 punts, i que afrontarà dilluns a Alcorcón l’última parada de la lliga regular amb l’accés al play-off garantit. I res més. Tot i que el desenvolupament de la jornada va obrir alguna escletxa, va ser tot virtual. Amb l’ascens directe tancat i barrat –l’Osca de festa–, tocarà la via indirecta, que no ha funcionat bé en les experiències anteriors. Ni amb Rubi ni en les dues experiències amb Machín. Ho provarà Francisco, que com a mínim ha revitalitzat –i ja és molt– un equip que arribarà a l’última cita quart, tot i que pot acabar també tercer o cinquè.

El líder de sempre

Amb l’onze inicial que més ha convençut Francisco, el Girona va començar avaluant com s’ho prenia el Cadis. El primer equip amb l’ascens al sarró hi va posar ganes d’anar endavant al començament, però de mica en mica els gironins van anar prenent la iniciativa. Mirant de controlar el joc i evitar riscos en les passades i ensurts, però amb poca clarividència en fase ofensiva en l’arrencada. Un desplaçament de Granell cap a Borja García va permetre a Stuani marcar, però el fora de joc del madrileny era clamorós (9’). Va ser, això sí, l’assaig de l’1-0. Gerard Gumbau hi va tenir molta responsabilitat, amb una recuperació i una passada en llarg a l’espai cap a Cristhian Stuani. Hi va ajudar l’errada de Fali, que se la va empassar, i la resolució amb calma i seguretat del pitxitxi (22’). El 28è gol de l’uruguaià era el primer de jugada de l’equip des de l’arribada de Francisco. El gol contribuïa a alimentar les poques esperances de fer-la grossa, perquè els resultats dels altres camps els tornaven a afavorir.

Oberta la llauna, i contra un rival sense necessitat ni tensió, tot havia de ser més fàcil. El líder no va renunciar a l’atac, en aparicions puntuals, com una falta lateral amb rematada de cap de Sergio González i un xut de falta directa de Pombo amb ensurt d’Asier Riesgo. En jugada continuada, però, els andalusos es mostraven més tímids, més enllà d’alguna cavalcada d’Iván Alejo que va fer patir Mojica. Des de la banda, Francisco aplaudia amb vehemència les recuperacions dels seus homes. Amb la pilota, el Girona buscava més control que riscos. Tot plegat va derivar en una fase final del primer període tranquil·la, sense sobresalts ni cap més ocasió de perill dels blanc-i-vermells, que van marxar al descans amb una classificació virtual que els deixava a dos punts del segon.

La segona meitat va començar amb tota la tranquil·litat del món. Els gols de l’Osca arraconaven del tot el somni de l’ascens directe. Però més valia fer la feina. La sensació era de control absolut, entre altres coses perquè el Cadis no oferia símptomes de voler fer un gran esforç. I justament quan Álvaro Cervera es va decidir a fer un triple canvi, va arribar el 2-0. En una jugada aparentment intranscendent, Stuani es va esverar en reclamar que un xut seu havia rebotat a les mans de Duarte. L’àrbitre ho va veure i va assenyalar penal. Des del VAR no el van rectificar, i l’uruguaià s’ho va fer tot (58’).

Mojica provoca el gir

Si el Cadis havia fet poca cosa, amb dos gols de desavantatge era agosarat pensar que trauria forces per fer perillar el triomf local. Però s’ho va trobar sense ni buscar-ho, per un cop de colze de Mojica a Salvi que va significar penal i expulsió (83’). Al Girona, que havia tingut el tercer a l’abast en una acció en què Borja es va encantar, li va tocar viure un escenari imprevist. A resistir i a treure pilotes. Perea va durar molt poc al camp i va igualar el nombre d’efectius, però el Cadis ja s’ho creia. Álex Fernández i Bodiger ho van provar, i fins i tot Stuani va treure una pilota. Aquest cop, no hi va haver càstig a l’equip. Si n’hi ha a Mojica, ja es veurà.

DE JUGADA I TOT

Stuani recull una bona passada de Gumbau i obre la llauna contra un Cadis tranquil

S’HO FA TOT SOL

El pitxitxi provoca i marca el seu onzè gol de penal (58’) , que sembla deixar-ho tot fet

PATIMENT FINAL

Un penal absurd i molt greu de Mojica (83’) dona aire al Cadis i genera neguit

EL PANORAMA

L’Osca resol l’ascens directe i el Girona, quart, acabarà entre el tercer i el cinquè

MINUT A MINUT

9’ Gol anul·lat al Girona per fora de joc de Borja García. Granell ha penjat una bona pilota per al madrileny, que, després de controlar davant de Cifuentes, cedeix l’esfèrica a Stuani i marca.
22’ Gran passada a l’espai de Gumbau que troba molt bé Stuani. L’uruguaià controla, supera Cifuentes i fa la rematada encreuada que Sergio no pot refusar damunt la línia de gol.
25’ Falta lateral servida per Pombo que remata amb el cap al primer pal Sergio. Riesgo, ben col·locat, atura sense cap problema.
28’ Falta des de molt lluny que executa Pombo, amb duresa i Riesgo atura en dos temps, després que la pilota se li escapés de les mans.
58’ Penal per mans de Duarte, que executa, qui si no, Stuani. L’uruguaià no enganya Cifuentes però executa molt bé la pena màxima ajustant la rematada al pal esquerre del porter. 73’ Jairo rep una passada a l’espai de Ramalho però s’adorm i Fali li bloqueja la rematada quan ja estava a dins de l’àrea i en bona posició per inquietar Cifuentes.
83’ Penal de Mojica a Salvi per un cop de colze innecessari. Álex Fernández assumeix la responsabilitat i supera Riesgo, que no pot fer res per aturar el llançament.
89’ Alberto Perea diu alguna cosa al col·legiat i aquest l’expulsa amb vermella directa. L’exjugador del Llagostera i l’Olot marxa als vestidors sense protestar.
93’ Pilota penjada al segon pal que la defensa del Girona no sap refusar. L’esfèrica cau a les botes de Budiger, que remata, però Ignasi Miquel pot bloquejar molt bé.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)