L’avantatge de camp o el descans

Amb el play-off al cap Francisco haurà de decidir en les pròximes hores fins a quin punt val la pena assumir riscos en el partit de dilluns a Alcorcón, on el conjunt madrileny no s’hi jugarà absolutament res després de quedar-se sense opcions de disputar la fase d’ascens divendres per culpa de la derrota al camp del Màlaga (2-0). I és que els gironins són conscients que segons els resultats de la jornada tindran avantatge de camp i en cas d’empat o no en les dues eliminatòries, però també que venen d’un mes amb una càrrega de partits bestial. Per això el cos tècnic haurà de valorar fins a quin punt posa tota la carn a la graella en l’última jornada per tenir, a priori, una mica d’avantatge en la promoció d’ascens o prefereix donar descans als jugadors que arriben més desgastats, tenint en compte que serà una setmana de tres partits –dilluns, dijous i diumenge.

En aquest sentit hi ha alguns jugadors que tenen molts números d’entrar en les rotacions si Francisco decideix donar descans. Els dos casos més clars són els de Stuani i Ignasi Miquel, els jugadors de camp que ho han jugat tot després de la represa de la competició. Els altres dos jugadors que arriben amb molta càrrega són Samu Saiz i Àlex Granell. El mitjapunta ha estat titular en les últimes nou jornades, en totes les que ha estat disponible després de l’aturada –en la primera estava sancionat–, però només va jugar els noranta minuts a Elx.

El cas de Granell és el més clar per donar-li descans dilluns, i és que a més d’encadenar vuit titularitats i cinc partits sencers el gironí arriba amb nou amonestacions i si en veiés una dilluns es perdria el primer partit de play-off. L’altre advertit és Gallar, però amb un paper secundari Francisco podria assumir més riscos. Són els únics en perill per al primer partit, si no hi ha cap expulsió a Alcorcón, i és que a la promoció d’ascens tots hi passaran amb el cicle net.