Girona

Fre sobtat i forçat

El cos tècnic del Girona atura l’activitat i dona descans a la plantilla en plena incertesa sobre les dates de la fase d’ascens a primera

L’allargament extra condiciona i complica els escenaris de futur

La temporada més anòmala i llarga del Girona no té encara un final definit. Al primer parèntesi forçat pel confinament, que va mantenir la competició aturada durant tres mesos, se n’hi ha afegit un altre de sobtat i imprevist, coincidint amb el final de la lliga regular, que ha dut a les vacances diversos equips però també molts maldecaps a uns quants, començant per Javier Tebas i LaLiga. Des de l’òptica del Girona i dels altres equips classificats, el play-off ja condicionava el futur, conscients que arribar a la final els feia allargar el curs fins al 2 d’agost, i ara la pròrroga serà encara més accentuada. Amb l’afegit que no tenen informació de quan i com podran acabar la feina.

Desconnexió

Francisco Rodríguez, que va fer moltes rotacions dilluns al camp de l’Alcorcón pensant que el play-off començaria ahir, ha decidit que, després de tant desgast físic i mental, els futbolistes facin un parèntesi. Serà llarg, de cinc dies, perquè ahir ja no es van entrenar i no tornen a estar citats a La Vinya fins dimarts. Amb l’avís, això sí, que han d’estar disponibles per si reben novetats de LaLiga sobre les dates i s’hi han de posar abans. Des que van reprendre l’activitat, els jugadors havien tingut ben poc descans. I quan van començar a competir, va ser un no parar d’onze jornades, recuperació i activació per a la següent cita.

Els marges

L’allargament extra generarà uns quants interrogants més a una temporada que ja n’acumulava molts. El club va haver d’entendre’s per allargar el vincle amb els jugadors cedits –amb el Celta no hi va haver acord per Jozabed–, uns acords que s’hauran de prorrogar encara més. A més, en plena competició i sense saber si acabarà pujant a primera o haurà de continuar a segona A, el Girona –com els altres rivals del play-off– veurà molt condicionat el període de planificació de la temporada que ve. La gran majoria de clubs ja han tancat la temporada i poden anar preparant la següent, que Javier Tebas volia començar el 12 de setembre, cosa que deixaria poquíssim marge als equips que a l’agost estaran competint.

El cansament mental

L’Almeria viu la mateixa situació que el Girona, sense saber què ha de fer. “No sabem res de dates i això no és fàcil per a nosaltres com a cos tècnic. Tampoc per al grup, amb tanta incertesa. És un moment en què la temporada es fa llarga”, explicava el seu tècnic, Mario Silva. “Tens motivació, vols guanyar, però es nota des del punt de vista mental un cansament gran en la nostra plantilla, i en totes en general. No és excusa, perquè som professionals, però els jugadors ja estarien tornant de vacances i encara no hem acabat”, hi afegia el portuguès, que no creu que sigui bo que passi gaire temps fins a la disputa del play-off. El Saragossa, l’altre equip amb bitllet, no sap ni tan sols si el seu rival serà l’Elx o el Fuenlabrada. Assumit que va per llarg, Víctor Fernández també ha donat descans a la plantilla, de tres dies, entre avui i diumenge.

El format

El Girona espera que l’embolic generat amb el cas del Fuenlabrada no faci prendre cap mesura dràstica a LaLiga i que el tercer ascens es decideixi en un play-off amb semifinals i final, tal com està reglamentat. A partir del confinament i de la condensació de la recta final de temporada, l’únic que es va fer és programar l’anada i la tornada de cada eliminatòria cada tres dies, i no d’una setmana a l’altra com es preveia inicialment a l’estiu. De tota manera, si el desgavell es demora gaire, no s’haurien de descartar alternatives per guanyar temps, com ara fer les eliminatòries a partit únic.

A 1A O A 2A A?

Molts clubs poden preparar el curs que ve, i el Girona no sap ni quan ni com acabarà aquest

CINC DIES

El Girona ja no es va entrenar ahir i no hi tornarà fins dimarts, si no rep novetats abans
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)