Girona

Capítol tancat, llibre encara obert

LaLiga comunica al comitè de competició que el Dépor-Fuenlabrada queda suspès i que l’Elx serà l’equip que jugarà el ‘play-off’

Ara és l’òrgan de la federació el que té l’última paraula i el que ha de ratificar la decisió de l’ens presidit per Javier Tebas

La patronal també proposa a la FEF els dies perquè es disputi la primera eliminatòria de la promoció: el 30 de juliol (anada) i el 2 d’agost (tornada)

Arribat a un punt ja insostenible a la segona divisió A, a LaLiga no li ha quedat cap més remei que actuar. La suspensió del Dépor-Fuenlabrada en l’última jornada a causa d’un brot de Covid-19 en el conjunt madrileny, havia posat cap per avall tota la categoria de plata, amb el mateix Dépor i el Numància, descendits, protestant i anunciant mesures legals pel què ells consideraven una “adulteració de la competició”, un fet que sembla que no acabarà, i amb el play-off aturat. I era aquest últim tema, el de la promoció d’ascens a primera divisió, el principal problema que s’havia generat perquè amb el Fuenlabrada aspirant a la sisena plaça que dona accés a disputar el play-off, l’escenari presentava la circumstància que, fins que l’enfrontament ajornat amb el Dépor es jugués, no podrien arrencar les eliminatòries.

Tot plegat, però, va complicar-se definitivament dissabte, amb la confirmació que l’equip madrileny tenia fins a 28 integrants positius de Covid-19, la qual cosa feia gairebé impossible la disputa de l’esmentat duel ajornat entre corunyesos i madrilenys en una data pròxima i, conseqüentment, hipotecava el play-off. Tenint en compte que està previst que la nova temporada de primera comenci el 12 de setembre, el temps apressa i és urgent que l’últim equip que ha de pujar a la màxima categoria ho sàpiga aviat, a més d’haver-hi la possibilitat de més brots en l’horitzó. És per això que LaLiga va prendre ahir una determinació al respecte i va comunicar al comitè de competició que el Dépor-Fuenlabrada quedava suspès “per causa excepcional i/o de força major” davant la “impossibilitat de fixar una data ni tan sols probable per a la disputa del partit”. Tot això explicat en un comunicat a la tarda. La patronal hi va afegir també que l’Elx serà el quart equip, després de Saragossa, Almeria i Girona, que disputarà el play-off.

En la nota, LaLiga va indicar també que el Fuenlabrada li va traslladar una proposta amb dues opcions: esperar a disputar el partit després de la recuperació dels jugadors o suspendre’l definitivament. I l’ens presidit per Javier Tebas, doncs, que va destacar “la generositat del Fuenlabrada”, va optar per la segona, una decisió que ara haurà de ser ratificada pel comitè de competició. També haurà de confirmar l’òrgan de la federació les dates de quan es disputarà la promoció d’ascens. La patronal va proposar que l’anada de la primera eliminatòria que disputaran Girona-Almeria i Elx-Saragossa, sigui el 30 de juliol (anada) i el 2 d’agost (tornada), i que la final, entre els dos guanyadors, sigui el 5 d’agost (anada) i el 8 o el 9 d’agost (tornada).

La versió del Fuenlabrada

El Fuenlabrada, però, que abans havia fet un comunicat en què indicava que acataria la decisió de les institucions esportives, va voler matisar la seva posició després del que havia anunciat LaLiga. L’entitat madrilenya va dir que “no renuncia a jugar el partit contra el Deportivo” i que tampoc es considera “fora del play-off” en espera “de la resolució de la resta d’òrgans competents”.

En aquest sentit, i desmarcant-se de l’entitat, la plantilla de l’equip va mostrar la seva “indignació” en un nou comunicat en què els jugadors van exigir jugar el matx contra el Dépor: “Ens considerem els únics perjudicats, doblement, per aquesta situació: som els afectats directament per una pandèmia mundial i rebem les conseqüències esportives en negar-se’ns el dret a disputar el partit”. La plantilla del conjunt madrileny, que no descarta anar als tribunals, va rebre el suport de l’AFE (Associació de Futbolistes Espanyols). “Donarem suport a qualsevol decisió que adoptin amb l’únic objectiu de defensar fins al final els seus drets”, va reblar l’associació.

El Dépor, desencadenat

El club blanc-i-blau, matemàticament descendit, i que reclama, des de la suspensió del partit, que es repeteixi l’última jornada de campionat al complet, també es va apuntar a última hora, després del reguitzell de comunicats que va haver-hi i sobre els quals va mostrar “sorpresa, malestar i estupefacció”, a fer-ne un: “Davant la gravetat dels fets que estan succeint, el club anunciarà demà [per avui] les mesures que adoptarà i la seva posició oficial davant un atropellament d’aquest calibre”, va informar l’entitat gallega.

No va ser, però, la del Dépor l’única veu que va sonar ahir. I és que un dels pesos pesants de la plantilla, Borja Valle, va criticar Javier Tebas a les xarxes socials. El jugador del conjunt blanc-i-blau va respondre a un missatge del president de LaLiga –esquitxat doblement per l’assumpte, ja que el seu fill és assessor jurídic del Fuenlabrada–, en què Tebas va manifestar ser “l’únic responsable” que l’equip madrileny viatgés a la Corunya i en què va donar ànims al club. “Els tens ben grossos”, va contestar Borja Valle.

COMUNICAT

La plantilla del Fuenlabrada es mostra indignada i exigeix jugar contra el Dépor

JAVIER TEBAS

El dirigent diu que ell és l’únic responsable del viatge del Fuenla a la Corunya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)