Girona

De moment tothom parla menys LaLiga i la federació

2a divisió A. El silenci entre els òrgans encarregats de prendre la decisió de com continuar i acabar la lliga ha generat que tots els clubs busquin una manera d’escombrar cap a casa

24 hores després que LaLiga comuniqués la suspensió del Deprotivo-Fuenlabrada i atorgués la plaça de play-off a l’Elx encara no s’ha avançat en res. I és que la mesura encara ha de ser aprovada pel comitè de competició de la FEF, que a hores d’ara ningú sap quan es vol reunir per prendre la decisió més important de l’any. I amb aquest escenari LaLiga tampoc ha informat encara ni de les dates en què contempla jugar la fase d’ascens deixant el Girona, l’Almeria, el Saragossa i l’Elx –els il·licitans ja es consideren equip de play-off després de l’anunci d’ahir– en un desconeixement absolut del que els hi espera en els pròxims dies.

Aquesta situació, combinada amb el desconcert que va deixar l’última jornada per no disputar-se un partit transcendental, ha provocat que tothom estigui aprofitant aquestes hores de silenci dels òrgans competents per dir-hi la seva a través de comunicats i buscar una fórmula que els beneficii.

L’Extremadura demana una lliga de 26

El conjunt extremeny, que va descendir quan encara quedaven tres jornades per disputar-se, ha afegit llenya al foc perquè no vol ni sentir a parlar de l’opció de salvar administrativament el Deportivo i el Numància i tenir una lliga de 24 equips la temporada que ve. Per això l’Extremadura demana que en cas de rescatar equips que per classificació havien de perdre la categoria s’acabin salvant tots, inclosos el Racing i ells mateixos, per evitar un tracte diferent entre clubs. Això voldria dir que l’any que ve la categoria de plata estigués formada per 26 equips.

El Rayo vol tenir opcions de jugar el ‘play-off’

El conjunt de Vallecas ha decidit seguir el mateix camí que el Deprotivo i el Numància. Per això avui mateix ha emès un comunicat en el que protesta per donar la plaça de play-off a l’Elx, i és que entenen que el partit dels il·licitans contra l’Oviedo estava adulterat perquè no hi havia la mateixa pressió que si el Fuenlabrada-Deportivo s’hagués jugat alhora. Per això el Rayo Vallecano demana que si el Fuenlabrada no pot jugar el play-off d’ascens es jugui una eliminatòria prèvia entre ells i l’Elx per determinar quin equip es classifica per la fase d’ascens.

El Deportivo i el Numància insisteixen

Els dos clubs que van descendir en l’última jornada continuen pressionant a LaLiga perquè entenen que el que s’hauria de fer és repetir l’última jornada al complet, cosa que ja donen per perduda. Per això el que demanen és evitar el seu descens i que la temporada que ve la lliga sigui de 24 equips per evitar els efectes d’una adulteració de la competició. En aquest sentit el Numància ha emès avui un nou comunicat i també s’espera que ho faci el Deportivo, que ahir va avisar que avui anunciaria quines mesures es prenen des del club.

El Fuenlabrada resta dos casos de Covid-19

El conjunt madrileny ja va insistir ahir en què no renuncia a disputar el p artit contra el Dépor i classificar-se per al play-off i avui no s’ha pronunciat més en aquest sentit, però sí que ha actualitzat la situació dels casos positius de Covid-19. Després dels últims test el club ha reduït els casos a 26, que es reparteixen entre els 8 que es van quedar a Madrid i els 18 casos confirmats entre l’expedició que va viatjar a A Coruña.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)