Girona

Incertesa enmig del xou

El Girona, que no sap encara quan jugarà la semifinal de la promoció d’ascens contra l’Almeria, torna avui als entrenaments

LaLiga vol que el ‘play-off’ comenci dijous o divendres, però el comitè de competició, l’òrgan que ha de ratificar la presència de l’Elx en les eliminatòries i fixar les dates per disputar-les, es reunirà avui o demà

Mirant de reüll, esperant moviments i decisions dels que manen en el futbol estatal. Així està el Girona fa una setmana. Poca cosa més pot fer. Des de l’ajornament del Dépor-Fuenlabrada en l’última jornada de campionat, el caos s’ha apoderat de la categoria de plata i el desconcert s’ha traslladat en l’esdevenir de la competició. I és que el conjunt blanc-i-vermell, com la resta de classificats per al play-off que ha de determinar quin és el tercer equip de segona que puja a primera, no sap encara quan arrencaran les eliminatòries d’ascens. De fet, n’hi ha un, el Saragossa, que no sap qui serà el seu rival. LaLiga va comunicar diumenge que l’Elx seria qui jugaria el play-off i qui s’enfrontaria als aragonesos, després de deixar com a nul el matx entre corunyesos i madrilenys, però és el comitè de competició de la FEF (Federació Espanyola de Futbol) qui ha de validar aquesta decisió, i de moment no ho ha fet. A més, l’òrgan federatiu també és qui ha de ratificar la proposta, també de LaLiga, de l’inici de l’esmentada fase d’ascens, que l’ens presidit per Javier Tebas vol que sigui aquest dijous o divendres. El primer plantejament que la patronal va fer a la FEF és que els duels de la primera eliminatòria Girona-Almeria i, en teoria, Elx-Saragossa fossin el 30 de juliol (anada) i el 2 d’agost (tornada), i la final, el 5 d’agost (anada) i el 8 o el 9 d’agost (tornada), però tot està en l’aire.

La realitat és que el temps apressa, amb els equips aturats sense saber quin serà el dia que es jugaran la temporada i el seu futur, i amb la possibilitat latent de més brots, però el comitè de competició, paradoxalment, no s’ha reunit per desbloquejar la situació. No va fer-ho ahir i està previst que ho faci avui o demà. I pendent d’aquesta trobada està, és clar, el Girona. El conjunt orientat per Francisco està totalment a cegues; no sap quan haurà d’enfrontar-se a l’Almeria i ningú li ha dit quan podrà ser. Tot plegat complica i condiciona molt la preparació per a un partit que no té horitzó i que, a més, tant pot ser demà passat com divendres o la setmana vinent; està en mans del comitè de competició.

En aquest sentit, la plantilla blanc-i-vermella s’entrenarà avui després de cinc dies de descans. El conjunt gironí, que ahir es va sotmetre als tests de Covid-19, tornarà a la feina a La Vinya en un ambient lògic d’incertesa, enmig del xou en què ha derivat el conflicte provocat per la suspensió del Dépor-Fuenlabrada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)