Girona

L’èxit exigeix solvència

El Girona es juga al camp de l’Almeria (19 h) l’accés a l’eliminatòria definitiva d’ascens a primera, l’objectiu buscat des de l’endemà de perdre la categoria

Per fer valer l’avantatge mínim del partit d’anada a Montilivi (1-0), l’equip ha de reproduir la solidesa mostrada sovint amb Francisco i allunyar-se de versions toves a fora

Avui només en quedaran dos. El play-off no dona segones oportunitats, i dos dels quatre equips que el disputen acabaran avui la temporada amb la frustració d’haver-la allargat sense premi. El Girona confia que el partit (19 h) a l’estadi Jocs del Mediterrani no sigui l’últim d’un curs pensat per tornar a l’elit des de l’endemà de confirmar la davallada i perdre la màxima categoria. Una temporada molt irregular sembla haver trobat bon camí amb l’arribada de Francisco, però ara qualsevol relliscada té la màxima penalització. I l’avantatge de l’anada (1-0) és tan bo com mínim.

El Girona té motius de sobres per tenir activats tots els graus de precaució i concentració. No només pels precedents d’equips que han afrontat tornades amb el mateix avantatge i s’han cremat, sinó per la pròpia reiteració de decepcions quan s’ha allunyat del fortí de Montilivi. Amb Francisco, s’ha matisat una mica la improductivitat en camp contrari –empats que valdrien avui a Gijón (0-0) i a Lugo (2-2) i una derrota a Alcorcón que compta poc per com s’ho va prendre el mateix tècnic (2-0)–, però farà bé l’equip d’estar alerta i no refiar-se gens ni mica. El més probable és que la proposta de l’Almeria no tingui res a veure amb la que va plantejar José Gomes a Montilivi, on va apostar per tancar-se al darrere a veure-les venir. Avui, als andalusos només els serveix guanyar. Això també podria condicionar el plantejament del Girona, que amb Francisco sempre ha tingut clar que assegurar la solvència al darrere és el primer pas cap a l’èxit. Avui serà fonamental, tot i que l’ajudaria molt marcar, cosa que obligaria els andalusos a fer com a mínim tres gols per arribar a la final. L’única manera d’arribar a la pròrroga és amb l’1-0. I com que no hi ha penals, si el resultat no es mogués en el temps extra, l’Almeria seria el beneficiat. En aquests 30 minuts, però, un gol del Girona continuaria tenint valor doble.

L’Almeria, naturalment, no podrà fer valer l’impuls de l’afició que tindria el factor camp en un context normal. Tampoc l’ajuda el seu rendiment com a local, com demostra el fet que només un dels sis últims resultats al Jocs del Mediterrani l’afavoreix.

Tot i que l’avantatge podria fer plantejar algun retoc a Francisco per guanyar consistència, el tècnic va deixar clar que, si estan bé, no pensa moure gaire res. “Estem molt contents amb l’actitud de tots, però per descomptat que intentaré posar els millors. No és temps per fer rotacions.”

POSTCONFINAMENT

Només un dels sis últims resultats al Jocs del Mediterrani valdria a l’Almeria

EL GUIÓ

A l’Almeria, molt tancat a Montilivi, li toca fer un pas perquè només li serveix guanyar

S’HA D’AMENAÇAR

Marcar un gol és or per al Girona, que obligaria els andalusos a fer-ne tres

ELS ESCOLLITS

Francisco s’endú tots els citats en l’anada i Maffeo aspira a tornar a l’onze inicial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)