Girona

Una lliçó cap a l’últim esglaó

El Girona supera l’Almeria també en la tornada i accedeix a la final, contra l’Elx amb la tornada a Montilivi

L’equip comença de meravella, sap patir en les fases fosques i acaba pletòric guiat pel talent de Samu Saiz, amb un gol i una assistència

Almeria 1 Girona 2

GOLS:0-1 (4’) Samu Saiz. 1-1 (26’) Lazo. 1-2 (84’) Stuani.ÀRBITRE:Díaz de Mera (Col·legi de Castella-la Manxa).Targetes grogues:A Vada (33’), de l’Almeria, i a Samu Saiz (27’), Borja García (33’), Jairo (39’), Gumbau (43’) i Ignasi Miquel (57’), del Girona.Targetes vermelles:Cap. GIRONA: Riesgo Ramalho Juanpe Ignasi Miquel
Mojica
Valery (71’) Gumbau
Diamanka (72’) Granell Samu Saiz
Gallar (89’) Borja García
Jairo
Maffeo (66’) Stuani
Zeballos (89’)
ALMERÍA: Sivera Balliu David Costas
Albiar (91’) Maras Iván Martos
Barbero (85’) Vada
Appiah (65’) De la Hoz Corpas
Enzo (91’) Juan Muñoz
Fran Villalba (65’) Lazo
Darwin Núñez

El Girona és un senyor equip. Ara sí. Amb Francisco sí. Els blanc-i-vermells han redreçat una dinàmica irregular i lluitaran amb tots els arguments, ara sí, per tornar a primera. Fins a l’últim dia. I contra l’Elx. Entre dijous al Martínez Valero i diumenge a Montilivi, la resolució d’una temporada anòmala, inacabable i feixuga, però que pot acabar duent una altra vegada a l’elit un equip que, ara sí, carbura. De recursos, ja n’hi havia. Però feia falta lligar-los. I Francisco ho ha aconseguit. Té tot el mèrit l’andalús en dotar de solidesa i consistència l’equip i, tant o més, de fer possible, viable i determinant la cohabitació de futbolistes d’una classe superior com Samu Saiz i Borja García, els millors socis de Cristhian Stuani. L’Almeria, que ja va caure a Montilivi, va perdre també en la tornada. Per la inspiració de Samu, autor d’un gol i una assistència cap al de sempre, però també per l’actuació coral d’un grup que va saber superar les fases de patiment. Que en un play-off d’ascens sempre n’hi ha. En definitiva, una eliminatòria completíssima dels gironins, que arriben al moment definitiu en la seva millor versió.

Tan previsible era que Francisco retoqués poca cosa –només va haver de substituir Aday per problemes físics– com que José Gomes fes una proposta més decidida i valenta d’entrada. No només va començar amb línia de quatre al darrere, sinó que, amb Juan Muñoz recuperat (s’havia quedat a casa en l’anada) i José Corpas també al camp, els andalusos tenien més pólvora. Els seus quatre màxims golejadors al camp. No hi havia millor antídot que el que va trobar només de començar el Girona, que ja va ser l’autor del primer xut a porta, de Gumbau, i del primer córner. En l’acció continuada, Jairo va estar bé anant a buscar l’extrem i, després d’un rebuig, Samu Saiz la va engaltar des de la frontal per sorprendre Sivera. El 0-1 (4’) era or pur per al Girona. Perquè obligava els locals a fer-ne tres, i perquè carregava d’encara més confiança els gironins. Tot i una aparició puntual de Darwin ben resolta per Riesgo (14’), el conjunt de Francisco va fer una arrencada sublim. Quan recuperava la pilota, tenia la tranquil·litat i la paciència de fer-la circular i buscar els homes bons entre línies. I sense pilota, no s’aculava. Control, com dijous, i més producció ofensiva. Samu va tenir una ocasió de fer el segon, ben assistit a l’espai per Stuani, però es va atrevir a provar una rabona i no va ni rematar. L’escenari era idíl·lic. Però va arribar l’1-1, de Lazo, que va aprofitar que tothom va anar a frenar Darwin (26’). El gol va envalentir l’Almeria i va fer mal al Girona, que va passar una fase més fosca.

Tocava patir, saber patir. Entre la pausa d’hidratació i el descans, el duel es va embrutir. Topades, recriminacions i molta tensió. Stuani, molt ben habilitat per Granell, va ser atropellat dins l’àrea per Sivera, que abans va tocar pilota, i de seguida Gumbau es va jugar la vermella. Els gironins van perdre el control, la possessió i la calma de la primera fase.

El Girona va estar a punt de deixar glaçat el rival poc després del descans, amb una ocasió de cap de Borja després d’una centrada d’un altre nivell de Samu. Els gironins van fer un pas endavant respecte a la recta final de la primera part. Però la tensió va anar pujant, entre altres coses perquè l’àrbitre va aplicar un criteri desconcertant amb les targetes. Amb l’1-1, el neguit era alt, tot i que els andalusos necessitaven dos gols per fer-se seva l’eliminatòria. Francisco va inventar situant Maffeo d’extrem esquerre, tot i que la lesió de Mojica va fer recular el de Sant Joan Despí. L’Almeria encara hi creia, tot i que Asier Riesgo resolia bé la feina quan no hi arribaven els centrals, que van tornar a brillar. Feia falta l’ajuda i la feina de tothom. I tots n’hi van posar. Com els actors secundaris. També els tres reis del talent, que se sacrificaven en fase defensiva. I van tenir temps, esma i classe per tornar a fer una associació magistral i confirmar del tot, amb el 31è gol de Stuani, l’accés a la final. Aquest Girona fa bona pinta. Ara sí.

PER INTIMIDAR

Samu Saiz marca aviat (4’) en una gran arrencada dels gironins, amb pilota i sense

NO TOT TAN MACO

L’1-1 de Lazo (26’) anima l’Almeria i fa endarrerir el Girona, que perd la tranquil·litat

TOCAVA PATIR

Tensió i neguit en la segona part, amb feina ben resolta al darrere i alguna ocasió d’or

ELS TRES REIS

Borja, Samu i Stuani tornen a connectar per reconfirmar l’accés a la final Borja, Samu i Stuani tornen a connectar per reconfirmar l’accés a la final

MINUT A MINUT

3’ Gumbau ho prova amb l’esquerra i fa estirar Sivera, que refusa a córner.
4’ Jairo fa la centrada, Costas refusa i Samu Saiz fa un xut sec que sorprèn Sivera i marca el 0-1.
14’ Passada llarga cap a Darwin, que retalla davant Juanpe i obliga Asier Riesgo a posar la mà forta per enviar la pilota a córner. 22’ Stuani fa una passada a l’espai cap a Samu Saiz, que no defineix bé a porteria buida.
26’ Bona jugada de Darwin Núñez, que cedeix a Lazo i supera Riesgo amb un xut creuat amb l’interior des de la frontal (1-1).
29’ Falta des de molt lluny executada per Lazo. La pilota fa un bot davant de Riesgo, que ha de refusar com pot a un lateral.
32’ Darwin torna a deixar enrere defensors del Girona i prova un xut des de la frontal que atura sense problemes Asier Riesgo. 43’ Passada genial de Granell a Stuani, que posa la punta de la bota però no pot dirigir bé la rematada davant la sortida de Sivera.
49’ Gran centrada de Samu Saiz que Borja García remata de cap a dins de l’àrea petita però Sivera envia a córner.
63’ Vaza cedeix a Lazo, que ho torna a provar de lluny, però Riesgo bloca molt bé.
75’ Perd la pilota Diamanka i Corpas prova un xut centrat, molt fàcil per a Riesgo.
81’ Balliu fa la centrada, Darwin remata amb el cap i fa lluir Riesgo, que envia a córner.
84’ Borja García a l’espai cap a Samu Saiz, que assisteix perquè Stuani, a pler, faci l’1-2.
86’ Prova la centrada Samu Saiz al cor de l’àrea on hi ha Granell, que amb el cap remata massa centrat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)