2a divisió FEF

Els inversors avancen per consolidar el projecte

Sabadell. El president, Esteve Calzada, anuncia que hi haurà una injecció de quatre milions d’euros per part del grup màxim accionista com a mostra d’ambició del projecte

El sistema financer sobre el qual se sustenta la Lliga de Futbol Professional –basat en la repartició de diners dels drets de televisió– dona molts números de descens als equips que acaben de pujar de categoria. El Sabadell vol rebel·lar-se contra aquesta realitat intentant estirar al màxim els estrets marges econòmics que imposa el control econòmic de la Lliga. En aquest sentit, el president del club, Esteve Calzada, ha anunciat que el grup inversor màxim accionista de l’entitat avançarà els quatre milions d’euros que estaven previstos per a la segona i la tercera temporada del projecte –els inversors es van afegir a l’accionariat el curs passat– per intentar així donar solidesa a les finances del club amb l’objectiu d’augmentar el límit salarial.

“Estem en un moment històric per al club i un moment en què hem de triar què volem que sigui el Sabadell. O bé un club que està de tant en tant en el futbol professional però el normal és que estigui a segona B o bé consolidar-nos en el futbol professional. I l’últim que vull és tornar al pou d’on venim”, ha explicat Calzada en la presentació de la campanya de socis. L’empresari lleidatà ha afirmat que el grup màxim accionista que representa avançarà i posarà en el club “un mínim de quatre milions d’euros” que estaven previstos per a les dues properes temporades. “Qui es pensi que la feina per salvar el club ja s’ha acabat, s’equivoca. Tenim un gran repte al davant. Mai havíem tingut una oportunitat històrica per acabar d’endreçar el club.” El Sabadell encara no sap quin és el límit salarial per a la plantilla i tots els esforços als despatxos ara se centren a intentar aconseguir més recursos per tal que la Lliga el pugui fer com més ampli millor. Els quatre milions d’euros d’injecció suposen un notable ajut, però no hi haurà un canvi radical en el sostre salarial perquè té en compte diversos aspectes, entre els quals hi ha la massa social o els patrocinadors. És per això que Calzada també ha volgut fer una crida a tots els estaments possibles.

Precedents

La temporada 2019/20, els quatre equips acabats de pujar a segona divisió A van tenir el sostre salarial més baix de tota la lliga amb un límit màxim de cinc milions d’euros –el més baix, el del Fuenlabrada, amb quatre milions d’euros–. El Girona, en canvi, era l’equip de la categoria que podia gastar més en el salari dels jugadors, amb 29 milions d’euros, gairebé el doble que el segon. Aquest aspecte, però, no ha estat definitiu en la lluita esportiva per la permanència ja que dels quatre equips amb sostres més baixos de la segona divisió només ha acabat baixant el Racing de Santander a segona B. Fins i tot, el Fuenlabrada va lluitar per disputar la promoció d’ascens a primera divisió fins a l’última jornada.

LES REACCIONS

Estem en un moment històric en què hem de triar què volem que sigui el Sabadell. I jo no vull tornar al pou d’on venim
Qui es pensi que la feina per salvar el club ja s’ha acabat, s’equivoca. Tenim un gran repte al davant. Mai havíem tingut aquesta ocasió
Necessitem l’ajuda de tots: institucions, patrocinadors, creditors i massa social
Esteve Calzada
president del sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)