Girona

“La millora de la solvència en defensa és cosa de tots”

A punt. Ignasi Miquel, en un gran moment de forma, admet que des de l’arribada de Francisco a la banqueta el Girona ha millorat en l’aspecte defensiu

Hi ha pocs jugadors que exemplifiquin millor el bon moment que viu el Girona que Ignasi Miquel. Des de l’arribada de Francisco a la banqueta, l’equip blanc-i-vermell ha apujat el llistó de la solidesa defensiva, en part, gràcies a la bona tasca del central de Corbera de Llobregat, que està fent un bon tram final de campanya: “Intento ajudar i cadascú ho fa d’una manera. Ho intentava des de fora quan estava lesionat i també ara al camp. Som un equip més solidari, tothom ajuda el company, i es pot veure en els resultats”, diu el jugador cedit pel Getafe, a qui el Girona comprarà en cas d’ascens.

“És cert que des de l’arribada de Francisco l’equip ha guanyat en solvència defensiva. Als defenses se’ns demana evitar el perill i mantenir la porteria a zero, però aquest pas endavant que hem fet és cosa de tots, dels migcampistes, dels atacants, dels porters...”, explica Miquel, tot i admetre que “a ningú li agraden els canvis d’entrenadors, ja que el que es busca sempre és estabilitat i tranquil·litat”. Pel futbolista format a les categories inferiors del Barça i posteriorment a l’Arsenal, evitar l’etiqueta de favorits en l’eliminatòria final contra l’Elx és vital per no perdre la concentració adequada: “Estem en una bona dinàmica, però l’Elx està fent una bona temporada i, sobretot, uns bons últims partits. És un equip que va estar vint dies més fora que dins del play-off, ja ha superat el Saragossa i creure’ns favorits seria un greu error”, diu el central, preparat per jugar els dos duels que resten abans del desenllaç definitiu d’una temporada llarga i complicada en l’aspecte personal: “Hi ha ansietat per jugar, també per ascendir, és clar, però ho hem passat malament i això ens ha fet forts. Si fem la feina, esperem tenir la recompensa”, sentencia un Ignasi Miquel que, des de la tornada a la competició després del confinament per culpa de la pandèmia de Covid-19 (onze jornades de lliga i dos partits de play-off), només s’ha perdut 45 minuts de l’última jornada al camp de l’Alcorcón, on Francisco va fer múltiples canvis en l’alineació. Anteriorment, per culpa de les lesions, el futbolista havia estat gairebé inèdit durant tota la primera volta del campionat.

LES REACCIONS

L’Elx és un equip que va estar vint dies més fora que dins del ‘play-off’, ha superat el Saragossa, i creure’ns favorits seria un greu error
Som un equip més solidari, tothom ajuda el company, i es pot veure en els resultats
Ignasi Miquel
central del girona

L’únic advertit de sanció

Amb l’inici del play-off tots els jugadors van quedar nets de targetes. Només hi ha una manera que un futbolista es perdi la final de la fase d’ascens per acumulació de grogues, i és veure’n una en els tres primers partits. En els dos duels contra l’Almeria, Ignasi Miquel no va poder evitar rebre una targeta groga; per tant, si al Martínez Valero veiés la tercera, es perdria l’anada de la final a Montilivi, un fet que, per ara, no el preocupa: “No puc escatimar esforços i ara menys que mai. No puc pensar a no posar la cama en accions vitals per a l’eliminatòria, tot i que hi ha el perill de perdre’m l’últim partit”, diu el central.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)