Girona

21 rivals contra un nou intent

El Girona ja coneix tots els contrincants que tindrà en el curs 2020/21 per fer front a l’objectiu cada vegada més difícil de lluitar per pujar

La igualtat serà la nota predominant en la categoria i els gironins tindran l’Espanyol i el Sabadell com a nous rivals catalans

El Girona ja coneix des de fa dies quins seran els seus 21 rivals de cara al nou curs 2020/21 a segona A. De fet, els gironins han estat els últims d’ingressar de manera oficial a la categoria després que l’Elx els deixés amb un pam de nas en la tornada de l’eliminatòria final del play-off d’ascens a primera amb un gol de Pere Milla en el 96’. El no ascens farà que el conjunt de Montilivi encadeni el segon curs a plata després de baixar de primera, un nou any que serà molt més dur per les limitacions de diners i de temps que haurà d’afrontar. La voluntat del club blanc-i-vermell serà primer fer els 50 punts necessaris per salvar-se i després, si es pot, lluitar per l’ascens, un objectiu constant els darrers anys que ha militat a la categoria, mostra del creixement de l’entitat i l’ambició del projecte liderat pel Girona Football Club i el City Football Club.

El Girona, que la campanya 2019/20 va competir com a únic representat del futbol català a la segona A, enguany estarà acompanyat de l’Espanyol, que va descendir de primera com a cuer de la taula, i el Sabadell, ascendit des de segona B gràcies al seu gran play-off d’ascens exprés, el colofó a un any molt regular en el grup tercer de segona B. Catalunya tindrà de nou un trio d’equips com havia estat un costum en els anteriors anys amb clubs habituals a plata com el Reus, el Nàstic, el Barça B o els mateixos Girona i Sabadell.

Els blanc-i-vermells hauran de batallar contra una llista llarga d’equips que ja d’entrada tindran el mateix objectiu de lluitar per l’ascens, i és que, com és habitual a plata, la igualtat i la competitivitat serà la nota predominant i la línia entre haver de lluitar per mantenir la categoria o disputar un play-off i deixar-la enrere serà molt fina. Si això, s’hi afegeixen els interrogants i els dubtes dels equips amb el coronavirus encara campant en la vida de tots, la dificultat serà més gran, en una segona A sense novells i amb equips històrics a primera com el mateix Espanyol i el Saragossa, o veterans com l’Alcorcón, que jugarà el seu onzè curs consecutiu a plata.

MOLTS CANDIDATS

Per un descens i per un ascens, el Girona passarà de ser l’únic català a conviure amb tres

ESPANYOL I SABADELL

El llistat d’equips que lluitaran per ascendir a primera serà, com sempre, llarg

EL MÉS VETERÀ

No hi haurà cap novell i l’Alcorcón iniciarà la seva onzena campanya consecutiva
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)