Girona

Abocats a l’última hora

El Girona arriba als tres últims dies del mercat pendent d’unes quantes operacions per enllestir la reconstrucció de l’equip

El club acorda amb el central Bernardo unes noves condicions del contracte, que li allarga fins al juny del 2023

El compte enrere fa dies que està activat, i després d’una producció molt escassa, tot s’haurà d’accelerar molt en les últimes 72 hores amb el risc que sempre hi ha a darrere hora de prendre mal. El mercat abaixa dilluns la persiana, i el Girona té encara molts fronts oberts. Francisco Rodríguez va afrontar l’entrada en competició amb un equip de circumstàncies, entre absències i jugadors susceptibles de marxar, i ha hagut de preparar el segon compromís, el retorn a Montilivi demà contra el Fuenlabrada (12 h), carregat encara d’incògnites per resoldre. El Girona, collat per les restriccions del límit salarial i per la lentitud de les operacions, va tard i pedala per satisfer les necessitats de l’entrenador, que s’ha de prendre amb paciència l’espera de moviments.

Antonio Luna, presentat ahir al migdia, és l’únic fitxatge anunciat pel club en tota la setmana, després de l’estrena a Gijón. Sense més incorporacions oficials, el club va confirmar ahir l’entesa amb Bernardo Espinosa, que ha passat de buscar una altra sortida –després de jugar cedit a l’Espanyol– a convertir-se en un dels futbolistes de referència del vestidor. El colombià, de 31 anys, tenia un sou inassumible pel Girona a segona A, i més en el seu nou context, i la solució ha estat compensar la rebaixa salarial amb una ampliació del contracte, que s’acabava el juny de l’any que ve i que ara s’allarga dues temporades més, fins al 2023. Bernardo, que ja va ser el futbolista més utilitzat per Francisco durant la pretemporada, va tornar a jugar amb el Girona en partit oficial a El Molinón, on va quedar marcat per un error greu en l’1-0 de Djuka.

Peces per a l’atac

Entre l’alta de Luna i l’acord amb Bernardo, el Girona té ben perfilada la línia defensiva, tot i que en un context d’incertesa no es pot descartar algun altre moviment. La prioritat, en qualsevol cas, és apuntalar la part ofensiva. Al davant, la solució la podria aportar una altra vegada el Manchester City, que confia endur-se el davanter Nahuel Bustos (Talleres Córdoba) i cedir-lo. Si l’argentí aterra a Montilivi, està cantada la sortida de l’uruguaià Joaquín Zeballos. Francisco també necessita futbolistes de banda, i l’àrea esportiva mira de fer prosperar alguna de les múltiples gestions que ha treballat. Un dels jugadors que agraden és Juanpi Añor, desvinculat del Màlaga, que va coincidir amb Francisco a l’Osca i que pot jugar de segon punta, a la mitjapunta i fins i tot a l’extrem.

El mig del camp, pendent de la situació del capità Àlex Granell, també s’ha de reforçar. I tot plegat, amb un marge cada cop més escàs de temps. És temps de neguit a les oficines de Montilivi.

AMB INCERTESA

Francisco ha de preparar la visita del Fuenlabrada de demà encara ple d’incògnites

EL NOU CONTEXT

Bernardo accepta una rebaixa del sou, però a canvi amplia dos anys més el lligam

UNA ALTRA AJUDA

El City negocia el fitxatge del davanter argentí Nahuel Bustos per cedir-lo

Nahuel Bustos, una altra operació via Manchester

X.M.

Després de l’estrena de la temporada a El Molinón, Francisco va dir que volia un davanter amb un perfil diferent de Cristhian Stuani, i pot ser que el tingui. I és que en les últimes hores el Manchester City ha estat negociant el fitxatge del davanter argentí Nahuel Bustos, del Talleres Córdoba. El traspàs, si s’acaba tancant, està valorat en uns vuit milions d’euros i l’escenari més factible és que arribi cedit al Girona per viure la seva primera experiència en el futbol europeu. Bustos, de 22 anys, arribaria després de firmar un gran curs en la superlliga argentina amb 9 gols i 4 assistències, a més de formar part de la selecció d’Argentina sub-23 que ha aconseguit la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio del 2021.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)