Girona

Toca avui i toca demà

Entre la demora en l’arribada de fitxatges en un mercat a punt de tancar i els problemes físics, el Girona rep el Fuenlabrada (12h) amb un equip agafat amb pinces

La reaparició de Cristhian Stuani és la gran esperança dels blanc-i-vermells per estrenar el compte de gols i punts en la lliga

El Girona va entrar en competició a Gijón amb un equip de circumstàncies i rep aquest migdia el Fuenlabrada (12 h) encara més limitat d’efectius. Han passat vuit dies, però el club només ha fet oficial l’arribada d’un altre futbolista, Antonio Luna, i això que el mercat ja arriba al seu final. Francisco Rodríguez espera encara uns quants fitxatges per acabar de definir una plantilla que, des que es va frustrar el retorn a primera, ha dut penjada l’etiqueta “en reconstrucció”. Els anuncis s’han anat demorant i les absències puntuals han acabat de complicar el panorama per a Francisco. Entre tanta boira, però, hi ha un raig de llum. I no pas menor, sinó tot el contrari. Cristhian Stuani, susceptible des de la final amb tan mal desenllaç contra l’Elx de donar per acabada la seva prolífica aventura blanc-i-vermella, torna avui a l’escenari on més ha brillat. Superada la sanció que va fer que es perdés l’Sporting-Girona, i abans de tornar a marxar per una doble cita de la selecció, l’uruguaià reapareix aquest migdia per guiar un equip que sempre el troba a faltar.

Stuani és, de fet, l’únic davanter del primer equip que té disponible avui Francisco. Pablo Moreno, titular en punta en l’estrena, és baixa per un problema muscular. I Joaquín Zeballos, que té molts números de deixar l’equip si les operacions d’última hora de mercat prosperen, tampoc està a punt. L’entrenador ha de fer equilibris amb un equip verd i justet sobretot de recursos ofensius. Aday Benítez, habitual en un extrem en la recta final del curs passat amb Francisco, encara no té l’alta mèdica, després d’una operació al nas. Si manté el 4-2-3-1, el tècnic només té Jairo i Valery a les bandes, a més dels futbolistes del planter. La presència de joves amb dorsal superior al 25 serà massiva si Francisco vol completar la convocatòria de 23 futbolistes, perquè respecte a Gijón en recupera dos (Stuani i Luna), però en perd quatre: Pablo Moreno, Zeballos, Enric Franquesa (sancionat) i Diamanka, que ja és a Albacete. Al darrere, la baixa de Franquesa accelerarà l’estrena d’Antonio Luna al lateral esquerre.

Arrenquen fort

El Fuenlabrada, protagonista de l’última jornada de lliga regular que va embolicar i allargar el desenllaç de la competició la temporada passada, s’hi ha tornat a posar amb força, amb dues victòries a casa (2-0 contra el Lugo i 1-0 contra l’Albacete) i un empat a fora (3-3 a Las Palmas). Els de Sandoval, especialistes a convertir-se en un equip incòmode per als rivals, han repescat aquesta setmana Sekou Gassama, cedit ara pel Valladolid.

Amb els dos primers partits ajornats, i després de la derrota a El Molinón, al Girona li convé molt assegurar els tres punts d’avui, en la vigília del tancament d’un mercat delicat, complex i lent en què té molts deures per fer a última hora. Els gironins no tornaran a jugar fins al dilluns 12 d’octubre, al camp del Leganés de Pep Lluís Martí, en una cita que es perdran segur Cristhian Stuani, Jonas Ramalho i el porter Arijanet Muric per convocatòries internacionals. Arribar-hi sense haver arrencat seria molt contraproduent. Val més haver fet la feina. Avui, al camp. I fins demà a la nit, als despatxos.

El Fuenlabrada ha tornat amb força (7 punts de 9) després del final de curs polèmic
Assegurar els primers punts és vital la vigília de tancar un mercat molt delicat

MÉS ABSÈNCIES

Stuani torna per guiar l’equip i, sense Moreno ni Zeballos, és l’únic davanter a punt
Aday i Franquesa també són baixa i a Francisco li calen molts joves per fer la llista

Sandoval: “Amb respecte i ambició”

X.M.

El tècnic del Fuenlabrada, José Ramón Sandoval, va advertir que la situació en la classificació és del tot fictícia, i que a Montilivi tindran un examen ben complicat. “El Girona ha mantingut una part important del bloc i lluitaran de nou per pujar. Hi anem amb respecte, però amb l’ambició d’aconseguir els tres punts. Com tots els equips de Francisco, són intensos però amb bon toc de pilota, així que haurem d’estar molt concentrats en totes les accions i vigilar l’esquena dels migcampistes, sobretot en les transicions”, va dir el madrileny en la prèvia del partit, conscient que el seu equip ha començat amb un ritme excel·lent: “Començar bé ha estat molt important i ara m’agradaria deixar la porteria a zero a domicili. No ens conformarem amb res, mirant d’anar pas a pas, però no seré jo qui tregui la il·lusió dels jugadors i de l’afició. El nostre objectiu són els 51 punts per assegurar la permanència i per això només tenim en ment que, si guanyem el Girona, ja ens en quedaran deu menys per arribar a complir l’objectiu.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)