Girona

La línia de tres centrals, amb molt bona nota

Nou dibuix. Francisco va apostar per un eix defensiu poblat amb Ramalho, Bernardo i Santi Bueno, que van dotar l’equip de solidesa

Una de les principals novetats del Girona en el partit al Nou Castàlia va ser el canvi de dibuix tàctic que va plantejar Francisco. L’andalús va treure una línia de tres centrals, amb Ramalho, Bernardo i Santi Bueno, a més de dos carrilers, com Calavera, per la dreta, i Franquesa, per l’esquerra. El canvi tàctic va funcionar a la perfecció: els tres centrals van ser dels futbolistes més destacats de l’equip gironí gràcies a la seva contundència defensiva i el control del joc aeri, que van dotar el conjunt d’una solidesa necessària que no es va tenir a l’Anxo Carro, sobretot arran del condicionant de l’expulsió d’Antonio Luna en el minut 44.

Tot i ser un sistema de bons records per al Girona, implantat en l’època de Machín i canviat pels tècnics posteriors, amb Francisco hi havia un precedent amb el 3-5-2 (o 5-1-2-2, d’ahir). En la darrera jornada de la passada lliga, al camp de l’Alcorcón, els blanc-i-vermells van sortir a la gespa de Santo Domingo amb el mateix dibuix que a Castelló. Aquell dia no va funcionar, també degut a les múltiples baixes, i en la segona part es va passar al 4-2-3-1 més habitual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)