2a divisió A

Una rivalitat creixent

2a divisió A. Les aspiracions del Girona de prendre l’estatus que l’Espanyol ocupa al país i la defensa dels blanc-i-blaus han creat una pugna entre els dos equips

No hi ha rivalitat més pura en el món del futbol que la territorial. 100 quilòmetres separen Barcelona i Girona, una nimietat quan es tracta d’una competició, la del futbol professional, cada vegada més globalitzada. El club de Montilivi va desafiar, a partir del seu ascens l’any 2017, l’ordre establert en el futbol català amb l’Espanyol ocupant la segona posició al país. Els blanc-i-blaus han volgut fer una defensa aferrissada d’una posició basada en una trajectòria indiscutible en la primera categoria. Tot això ha desembocat en una pugna que ha anat creixent els últims anys i que ha traspassat el terreny de joc fins al descens dels gironins. Demà, tots dos equips es retroben a la segona divisió amb memòries recents ben vives i que couen.

La rivalitat de l’Espanyol i el Girona està basada en els quatre partits que han disputat els dos equips en els tres últims anys, concentrats en les temporades 2017/18 i 2018/19. Tots dos equips van guanyar els respectius partits a domicili, amb conseqüències. Perquè l’última victòria de l’Espanyol a Montilivi (1-2) va significar furgar en la ferida del Girona, que finalment va acabar baixant de categoria, i l’inici de la resurrecció de l’Espanyol, que finalment es va classificar per a l’Europa League.

El destí, o la incapacitat de tots dos equips de complir els seus objectius l’any següent, en què els blanc-i-blaus van baixar a la segona divisió i els blanc-i-vermells no van poder completar l’ascens de categoria, van obrir un parèntesi en aquesta rivalitat. Això sí, van deixar orfe el futbol català de representants, més enllà del Barcelona, en la màxima categoria del futbol estatal.

Stuani

Aquesta rivalitat gira al voltant de Christian Stuani, exjugador de l’Espanyol –des del 2012 fins al 2015–, actualment a les files del Girona. L’atacant no podrà ser amb el seu equip perquè està recuperant-se d’uns problemes físics, un fet que allibera la defensa de l’Espanyol i sobretot David López. El central santcugatenc va rebre un cop de colze al nas en el penúltim precedent entre els dos equips, un fet que el va fer declarar posteriorment que li havia perdut el respecte, tot i haver-hi compartit vestidor.

El recurs no prospera per al Girona

El Girona va saber ahir que cap dels dos recursos que va presentar per evitar la sanció de Sylla i de Ramalho van prosperar. És més, el comitè va decidir sancionar amb un partit el davanter per la doble amonestació vista ja al final del duel contra el Mallorca i amb dos el central per l’empenta a Cardona. Cap dels dos jugadors serà al RCDE Stadium i Ramalho tampoc dimarts a Montilivi contra el Màlaga.

L’Espanyol, en canvi, sí que es trobarà demà amb un exjugador, Bernardo Espinosa, que tornarà al feu periquito. Cedit pel Girona, el central colombià va militar la temporada passada al club blanc-i-blau, amb el qual va acabar descendint a segona divisió. En total va disputar 26 partits de lliga, un de copa i cinc d’Europa League i va marcar tres gols, tots tres en la competició de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)