Girona

L’orgull capgira el guió

El Girona, farcit de baixes, fa saltar la banca i s’endú la victòria del RCDE Stadium gràcies a una remuntada d’un mèrit immens en la recta final

Yoel Bárcenas i Samu Saiz, de penal, deixen amb un pam de nas l’Espanyol, que perd el primer partit com a local

ESPANYOL 1 GIRONA 2

GOLS:1-0 (40’) RDT. 1-1 (83’) Yoel Bárcenas. 1-2 (88’) Samu Saiz, de penal.ÀRBITRE:López Toca (col·legi cantàbric).Targetes grogues:a David López (56’), Fran Mérida (70’), Embarba (75’) i a Puado (85’), de l’Espanyol, i a Cristóforo (66’) i Samu Saiz (69’), del Girona.Targetes vermelles:cap. GIRONA: Juan Carlos Yan Couto Santi Bueno Bernardo Franquesa Monchu Cristóforo
R. Terrats (75’) Samu Saiz
Gumbau (92’) Pablo Moreno
Calavera (92’) Yoel Bárcenas
Pachón
Pau Víctor (75’)
RESTA DE CONVOCATS: Suárez (p.), Suli, Luna, Monjonell i Turmo.
ESPANYOL: Diego López Miguelón Calero Cabrera Dídac Vilà
Pedrosa (55’) Embarba
David López
Sergi Darder
Fran Mérida (68’)
Vargas
Puado (55’)
Melendo
Wu Lei (80’) RDT
RESTA DE CONVOCATS: Ángel (p.), Lluís López, Álex López, Carreras, Pol Lozano, Pujol, Omar i Nico.

Un puntet ja hauria tingut un efecte balsàmic per al Girona, tal com hi arribava. La victòria, però, ho és tot. Per l’allau de baixes amb què s’hi presentava, pel potencial i la solvència que havia mostrat el líder i perquè, sense fer res de l’altre món, la societat Embarba-RDT havia situat un 1-0 que era una muntanya molt alta per a un equip amb tan poc verí com el Girona sense davanter de referència. Però els gironins no van perdre la fe, van competir sempre, van arribar vius al final i van trobar la recompensa més generosa. Tres puntassos per emmarcar i per convèncer-se que, per més obstacles que es trobin, tenen un gen competitiu que és una arma de la qual no tothom pot presumir. La tercera victòria en tres visites a l’RCDE Stadium és un senyor cop d’efecte per als blanc-i-vermells.

La valentia de Francisco

Arribar al camp del líder amb nou baixes feia posar de manera irremeiable l’etiqueta de víctima al Girona. Francisco tenia la possibilitat d’assumir-ho, mantenir un perfil baix, deixar tot el protagonisme per a l’Espanyol i pregar per mirar que no passés gaire res. Però va preferir fer una aposta més agosarada. No només tenia una allau d’absències, sinó que feia rotacions. Calavera i Luna, laterals amb més ofici i també molta més càrrega, van cedir el pas a Yan Couto i Franquesa, més tendres i més ofensius. I al davant, la sorpresa grossa. El tècnic, que a Saragossa havia esmenat el dèficit de migcampistes fent debutar de titular el jove del filial Ramon Terrats, va fer el mateix amb Àlex Pachón, que s’integrava per primera vegada en tot el curs a la dinàmica del primer equip i ho feia directament a l’onze. L’escenari era radicalment diferent per a Vicente Moreno, que va calcar l’equip de l’anterior cita, a Fuenlabrada. Però la posada en escena va ser millor la dels gironins que la dels periquitos. I l’escenari s’hauria pogut posar de meravella per al Girona si Samu Saiz, en un contraatac clamorós, no hagués pecat d’individualista. Arrencant des del mig del camp, no va voler veure ni Pachón ni Yoel Bárcenas a la dreta ni Pablo Moreno a l’esquerra. S’ho va voler fer tot sol i, ja dins l’àrea, va perdre l’avantatge i una ocasió d’or (10’).

Una altra sortida ràpida de Franquesa (12’) feia intuir que el Girona tenia les idees clares. De fet, se sentia més còmode que l’Espanyol, que no donava continuïtat al joc i només apareixia de manera puntual a l’àrea de Juan Carlos. A pilota aturada, com en un xut molt llunyà de falta d’Embarba o un parell de córners que el porter va treure amb problemes, sobretot un que hauria pogut acabar amb autogol (27’). Amb un bon treball dels centrals, Bernardo i Bueno, i dels migcampistes, el Girona deixava passar els minuts amb relativa tranquil·litat. Al davant, alguna passada a l’espai de Samu Saiz i poca cosa més, perquè a Pachón no se’l veia, i a Moreno i Yoel Bárcenas, ben poc. La calma al darrere, però, va durar fins que la societat Embarba-RDT va trobar la primera connexió. Va trigar 40 minuts, però va ser letal. Amb la col·laboració de Yan Couto, que es va quedar enganxat amb Vargas, va trencar el fora de joc i va habilitar el golejador blanc-i-blau, que no perdona. Ell no.

L’avantatge no va donar comoditat a l’Espanyol, que confiava resoldre el duel en alguna aparició puntual dels seus referents. Els gironins anaven fent, tot i que trobaven a faltar capacitat d’amenaça al davant. Samu va fer un xut ajustat i Cristóforo va topar amb una bona correcció de Darder. A l’altre costat, Juan Carlos tenia poca feina. De fet, passava ben poca cosa. L’Espanyol no les tenia totes i el Girona, ben viu, era innocent a partir de tres quarts de camp. Fins que Yoel Bárcenas va capgirar el guió. El panameny va rebre una passada a l’extrem, es va animar amb una progressió en horitzontal i es va inventar un xutàs amb l’esquerra que va superar Diego López (83’). Els locals s’havien adormit i ho pagaven. Però no n’hi havia prou. Perquè, en ple desconcert periquito, Santi Bueno va controlar una pilota a l’àrea local, va rebre una trepitjada de Cabrera i López Toca va assenyalar penal. Samu Saiz no va perdonar. I el Girona, aquest cop, va saber resistir i endur-se el premi gros.

LA PRIMERA PART

Samu perdona el 0-1 i RDT, en la primera connexió amb Embarba, marca l’1-0 (40’)

AMB L’1-0

Les limitacions no fan perdre l’esperança del Girona, que sempre competeix

TOT ES REGIRA

Yoel s’inventa tot sol un golàs (83’) i Samu transforma un penal comès a Santi Bueno (88’)

UNA BICOCA

Els gironins celebren la tercera victòria en tres visites a l’RCDE Stadium

MINUT A MINUT

11’ Contraatac guiat per Samu Saiz després d’una recuperació de Cristóforo, però el madrileny no la passa i un defensa hi posa la cama.
16’ Vargas prova una centrada que toca en Santi Bueno i obliga Juan Carlos a posar la mà.
22’ Córner servit al primer pal i en l’intent de rebuig Bueno gairebé sorprèn Juan Carlos.
27’ Córner que remata David López al primer pal amb el cap, en el segon RDT hi posa la bota, la pilota toca al pal i Juan Carlos acaba rebutjant.
40’ Centrada d’Embarba amb l’esquerra, RDT controla amb el pit i remata a plaer per fer l’1-0.
57’ Centrada de Miguelón que Puado remata a la frontal de l’àrea petita i Juan Carlos atura bé. 61’ Passada a l’espai de Puado cap a Embarba, que fa una centrada que es passeja per davant de la porteria gironina sense trobar rematador. 63’ Mal rebuig de Cabrera que intenta caçar Cristóforo, però Darder rectifica i tapa el xut.
83’ Puado rep a l’espai, guanya en velocitat Santi Bueno i prova un xut que Juan Carlos rebutja amb algun problema.
83’ Yoel Bárcenas rep a la zona de tres quarts, avança, fa dos driblatges cap a l’interior i supera Diego López amb un xut amb l’esquerra (1-1).
88’ Penal provocat per Santi Bueno, que rep una puntada de Cabrera després de driblar-lo. Samu Saiz l’executa a la perfecció enganyant Diego López per fer l’1-2 final.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)