2a divisió FEF

Un gol que val un títol i 90.000 euros

Copa Federació. Sergio Cortés es va convertir en l’heroi del primer trofeu oficial de la història del Llagostera marcant una diana de falta directa en el minut 121 de la final contra Las Rozas

En totes les finals que es disputen hi ha herois, evidentment, en el bàndol guanyador que aconsegueix alçar la copa. El Llagostera va estrenar el seu palmarès oficial amb un títol de volada, després de guanyar Las Rozas en l’últim minut de la pròrroga i endur-se el trofeu de la copa Federació. Sergio Cortés es va erigir en l’heroi principal de la final clavant, amb una paràbola màgica, una falta directa en el minut 121, en l’última acció de l’enfrontament. El migcampista serà recordat com l’autor del gol del triomf, però els llagosterencs no haurien arribat vius al final sense l’actuació del porter Marcos Pérez, que va aturar una pena màxima a Indiano en el primer temps (21’) o el mateix Youseff, que va donar avantatge als blau-i-vermells en una acció que hauria estat definitiva en el 106, si el mateix Indiano no hagués empatat en el 114.

Sense Pitu Comadevall, que hauria estat l’executor innegociable de la darrera falta del partit, Cortés va agafar la responsabilitat d’intentar evitar els penals. Tot i que era més propícia per a un esquerrà com Èric Jiménez, que va intentar convèncer el de Granollers, l’heroi va superar Yelco Ramos al pal curt després d’esquivar la barrera en un llançament per al record etern dels aficionats llagosterencs: “L’àrbitre ens havia dit que era l’última acció del partit, que xiularia el final just després, i amb l’Èric Jiménez vam decidir que la xutaria jo. Va acabar de la millor manera, amb gol, victòria i títol”, explicava Sergio Cortés, sabedor que el seu gol, a més de donar el primer títol oficial al club llagosterenc, suposava altres factors igual d’importants per a l’entitat, com 90.000 euros a les seves arques per afrontar les penúries que està provocant el coronavirus, amb menys ingressos per als clubs i moltes més incerteses al seu voltant. També, a part d’una immensa alegria per a tota l’expedició gironina, el gol i el títol aporta confiança i moral als seus companys en un desembre que queda de dificultat extrema amb diversos compromisos de lliga i l’eliminatòria a partit únic de la copa del Rei contra l’Espanyol al municipal, un altre benefici indirecte que ha proporcionat la copa Federació al club: “Per a l’equip suposa una dosi de moral important per afrontar els propers partits de lliga, ja que hem acumulat molta fatiga, molts partits diumenge, dimecres i diumenge, que és un desgast molt gran. En l’aspecte econòmic és una injecció per al club, ja que és un any complicat pels efectes de la Covid-19, sense ingressos ni afició al camp, i això es nota en l’estabilitat”, sentenciava un Sergio Cortés que ja ha passat a la història del Llagostera.

LES REACCIONS

Content perquè per a l’equip suposa una injecció de moral davant la fatiga que portem i per al club, una ajuda econòmica en temps complicats
L’àrbitre ens havia dit que seria l’última acció i, per sort, va acabar de la millor manera possible
Sergio Cortés
migcampista del llagostera
Fa quatre anys que estic en aquest club i sempre hi passen coses; tant de bo fossin sempre bones com guanyar un títol
Marcos Pérez
porter del llagostera

Marcos, l’heroi a l’ombra que va mantenir viu l’equip

Paral·lelament a Cortés, protagonista de l’acció més decisiva en l’últim minut de la final, Marco Pérez també ha de tenir un lloc preferencial en l’escala d’importància en la consecució del títol de la copa Federació. El porter va mantenir viu el Llagostera durant tot el partit gràcies a l’ajuda de la seva defensa –els centrals Julen i Diego van estar brillants–, però en una acció concreta com el penal comès per Dieste i xutat per Indiano (21’), el porter va ser providencial rebutjant el perill amb una estirada cap a la seva dreta excel·lent: “Content per haver aturat el penal però, sobretot, per haver aguantat la porteria a zero en aquell moment i mantenir ben viu l’equip i en igualtat en el marcador”, deia el barceloní, que sobre el desenllaç de la final afegia: “Ha estat increïble, i el final somiat. Hem deixat que empatessin, potser més per encert seu, però quan ha marcat Sergio Cortés ha estat brutal. Estic molt content per tota la plantilla, els que han jugat i els que no, per l’afició i els nostres familiars, que ens ajuden sempre.”

En la segona meitat, tot i que el partit semblava controlat pels d’Oriol Alsina, Marcos també va treure amb la cama un xut perillós del local Losada, una altra intervenció que empenyia l’equip cap a la gesta final: “Fa quatre anys que estic en aquest club i sempre hi passen coses; tant de bo fossin sempre magnífiques com les que vivim ara complint objectius importants. Hem guanyat la copa Federació, en què participen equips bons de segona B i tercera, i n’hem eliminat un bon grapat. Té molt mèrit el que hem aconseguit”, comentava el veterà porter de 36 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)