Girona

La victòria o la depressió

El Girona busca contra el Lugo (18.15 h) una mica d’aire per evitar que se li enfosqueixi encara més un panorama fins ara desolador

Començar el darrer terç afinant a Montilivi és fonamental per mantenir l’esperança de lluitar per arribar al ‘play-off’ d’ascens

Comença l’últim terç de competició i el Girona ho té tot per fer. La irregularitat amb què va completar el primer terç, marcat pels efectes d’haver quedat sense ascens i collat per les limitacions de diners i de temps, s’ha reproduït durant el segon, amb l’equip incapaç d’accelerar. El marge es va escurant i, sis dies després d’acumular la cinquena derrota a Montilivi –cosa que no es veia des del 2010–, els blanc-i-vermells tornen a l’estadi amb més pressió. L’equip rep el Lugo (18.15 h) conscient que la victòria és l’únic remei per evitar que la depressió s’instal·li definitivament a Montilivi. Per mantenir l’esperança d’acabar-se enganxant a la lluita pel play-off, convé no tornar a fallar. El Rayo, que perdia 0-2 en el minut 29, va fer la feina i queda, de moment, amb vuit punts més.

El Girona ha perdut gas a camp contrari –cap victòria el 2021– però encara és més cridaner el pèssim balanç a Montilivi, on només ha assegurat la meitat dels 42 punts en joc. L’equip menys golejador de tota la segona A com a local (10 gols en 14 partits) necessita amb urgència la reactivació ofensiva. Contra l’Almeria, l’equip va generar més joc i més perill que en partits anteriors, tot i que li va faltar encert. La incògnita és si Francisco mantindrà l’esquema amb què va sorprendre contra els andalusos –línia de tres al darrere amb Gumbau com a central– o recuperarà el 4-3-3. El Lugo no té el potencial de l’Almeria, i tindria sentit que el tècnic tornés a un patró més habitual, tot i que si el va convèncer la sacsejada de fa sis dies –més enllà que acabés amb derrota–, podria insistir-hi. Francisco té la baixa de Bernardo, sancionat, tot i que l’absència d’un dels tres centrals tampoc hauria de ser determinant per a l’elecció de l’esquema, perquè de fet el colombià ja va ser suplent contra l’Almeria. Bernardo és l’única absència d’un equip que té força més recursos que mesos enrere però que no troba la manera de fer-los carburar de manera òptima.

El tercer entrenador

El Lugo és un dels quatre equips –amb l’Albacete, el Cartagena i el Saragossa– que han canviat dues vegades d’entrenador aquesta temporada. I això que el conjunt gallec no ha trepitjat la zona de descens des de la setena jornada. Mehdi Nafti, que va substituir Juanfran després de cinc partits i va començar amb molta energia, va ser destituït després de cinc partits sense guanyar. L’última aposta és Luis César Sampedro, que va debutar dilluns amb un empat a casa contra el Fuenlabrada (0-0), amb la qual cosa l’equip arriba a Montilivi després d’encadenar sis jornades sense guanyar. El tècnic que va fer pujar el Nàstic a primera divisió va buscar tenir més possessió de la pilota que amb Nafti, però va ser el Fuenlabrada qui va tenir més ocasions de perill per desfer l’empat.

El Lugo té la intenció de recuperar el bon to per evitar patiments. Té sis punts de marge respecte a la zona de descens, tot i que si és capaç de guanyar aquesta tarda se situarà a un sol punt del Girona. La velocitat per les bandes, amb l’empordanès Gerard Valentín –un dels futbolistes més incisius i destacats–, l’anglès cedit per l’Almeria Arvin Appiah i el panameny José Luis Puma Rodríguez, és l’amenaça principal de l’equip que fa poc menys de sis anys va provocar un daltabaix de dimensions descomunals a Montilivi.

EL PLANTEJAMENT

Francisco ha de decidir si torna al 4-3-3 o insisteix en el dibuix del dia de l’Almeria

EL RIVAL

Segon partit de Luis César al Lugo, que enllaça sis jornades sense guanyar

Una missió: fer-se forts a Montilivi

X.M.

Després de perdre contra l’Almeria, el Girona encadenarà per tercera vegada dos duels a Montilivi. En els dos precedents ja jugats, els de Francisco mai han perdut els dos partits seguits disputats a casa, si bé els números no han estat brillants. En la primera ocasió, entre la jornada 11 i 12, els gironins van empatar contra Las Palmas (1-1) i van perdre contra el Mallorca (0-1), i en la segona ocasió, en el duel endarrerit de la segona jornada i el corresponent per calendari a la jornada 18, els blanc-i-vermells van vèncer el Logroñés (2-0) i van empatar contra el Rayo (0-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)