Girona

De traca i mocador

El Girona posa el colofó a una acceleració descomunal i es garanteix l’accés al ‘play-off’ gràcies a un golàs de Monchu (87’) i l’empat de l’Sporting

La setena victòria seguida després de 32 anys arriba en un duel de paciència contra un Alcorcón replegat

Girona 1 Alcorcón 0

GOLS:1-0 (87’) Monchu.ÀRBITRE:Sagués Oskoz (col·legi basc).Targetes grogues:A Samu Saiz (76’) i Pablo Moreno (83’), del Girona, i a Marc Gual (45+1’) i a Juanma (92’), de l’Alcorcón.Targetes vermelles:Cap.INCIDÈNCIES:Abans de l’inici del partit es va guardar un minut de silenci en memòria del planenc Francesc Arnau. LOCAL: Juan Carlos Santi Bueno Juanpe Arnau Cristóforo
Samu Saiz (67’)
Yan Couto Gumbau Monchu
Franquesa
Yoel Bárcenas Pablo Moreno (79’)
Sylla
Nahuel (79’)
RESTA DE CONVOCATS: Ortolà (p.), Bernardo, Aday, Calavera, Valery, Ibrahima Kébé, Terrats i Pau Víctor.
VISITANT: Dani Jiménez Víctor García José León David Fernández Laure Juanma
Gorostidi
Sosa (72’) Nwakali Hugo Fraile
Barbero (89’) Dani Ojeda
Ernesto (72’) Xisco
Marc Gual (20’)
RESTA DE CONVOCATS: Casado (p.), José Carlos, Boateng, Reko, Bellvís, Arribas, Embaló, Barbero i Castro..

Passat ben bé un quart d’hora, els jugadors del Girona van tornar a entrar al camp a agrair el suport als membres del Jovent Gironí, que han anat seguint l’equip des de fora del recinte i que ahir van fer esclatar una traca. L’equip ja havia fet pinya quan Sagués Oscoz havia assenyalat el final, encara pendent del Fuenlabrada-Sporting, però tenia ganes de festa. Més que justificada. El Girona l’ha fet grossa. Feia falta una heroïcitat per corregir la situació en què havia quedat després de la derrota a Vallecas. Cap altre equip amb la zona de play-off tan lluny havia arribat a bon port. Però l’embalada dels blanc-i-vermells ha estat tan espectacular que ha estripat registres i reptes. Sense aturador, l’equip de Francisco ha encadenat set victòries, una sèrie que cap altre equip de segona A ha aconseguit aquesta temporada –amb el mèrit afegit de fer-ho en el punt culminant-- i que a Montilivi no es vivia des de feia 32 anys, a tercera divisió i en l’arrencada de curs. Tot plegat, per coronar el primer cim, el de ser al play-off, permetent-se el luxe fins i tot de jugar alliberat de tota pressió l’última jornada de lliga. I en la millor dinàmica, amb diferència, de tots els que es jugaran el tercer ascens. Per fregar-se els ulls.

La lesió de Stuani va obrir la porta de la titularitat a Mamadou Sylla. Era, de fet, l’única novetat d’un onze ja de memòria. Els gironins van assumir des de l’arrencada que la iniciativa seria seva. Perquè l’Alcorcón ho va tenir molt clar. Tancat i endarrerit, amb les línies molt juntes, l’equip d’Anquela va cedir la pilota als blanc-i-vermells i els va dificultar la circulació. Quan la recuperava, el conjunt madrileny buscava les conduccions de Dani Ojeda o alguna pilota llarga cap al golejador, Xisco, que en una esprintada –Juan Carlos va estar atent i s’hi va anticipar– es va fer un trencament a la cuixa i va haver de ser substituït per Marc Gual. El Girona treballa bé en defensa, però amb la pilota li faltava fluïdesa. Sense espais, la superioritat havia d’arribar a partir d’accions de desequilibri, i no n’hi havia cap d’inspirat per fer-s’ho sol ni cap connexió que funcionés. El Girona va ser incapaç de trencar la igualtat de la primera meitat. De fet, Dani Jiménez només va tenir feina en una centrada xut de Yan Couto, i els pocs xuts dels blanc-i-vermells van ser des de fora de l’àrea i molt tímids. Ja en la recta final abans del descans, Gumbau va fer una bona centrada, però ni Yoel Bárcenas ni Franquesa la van poder connectar.

Creix l’ansietat

La segona meitat va començar amb dos gols del Rayo Vallecano, un dels que feia la feina. A Montilivi, el guió no s’alterava. El Girona patia més aviat poc al darrere, entre altres coses perquè els centrals i Cristóforo ofereixen un nivell altíssim de fiabilitat, però en fase ofensiva no hi havia manera de desembussar-ho. El conjunt d’Anquela estava ben ordenat i posat, i fins i tot començava a creure en la possibilitat d’amenaçar en sortides al contraatac. El Girona no estava fi, i l’ansietat era una mala aliada. Francisco va apostar per Samu Saiz, cridat per perfil a buscar el desequilibri que ningú més trobava, i ho va fer jugant-se-la, perquè va rellevar Cristóforo, amb el risc de patir molt en les transicions defensives. Una centrada xut de Yan Couto va semblar activar els gironins, però el domini no s’acabava de traduir en res de bo a l’àrea de Dani Jiménez. De perill real, poquíssim. En un contraatac, Samu Sosa va topar amb Santi Bueno. No hi havia res clar, i Francisco va refrescar l’atac amb l’entrada de Nahuel Bustos i Pablo Moreno, que reapareixia. L’Alcorcón no tenia cap pressa. I ho va acabar pagant. Una centrada de Samu Saiz li va caure a Yan Couto, que va habilitar Monchu. El futbolista cedit pel Barça, que es quedarà si l’equip puja, va fer una petita obra d’art en un moment en què les cames ja començaven a tremolar. La va posar on va voler i va fer esclatar l’eufòria. Encara va fer falta una dosi de neguit, però la festa va ser completa, també perquè l’Sporting va empatar.

El Girona serà en la seva cinquena fase d’ascens en els set últims cursos a segona A.

TOT OBERT

Cinquè, el Girona podria acabar en tots els llocs que donen accés a les eliminatòries

BON ESCENARI

L’equip, el més en forma i fiable de la lluita, ja pot preparar la fase d’ascens

COSTA MOLT

L’Alcorcón busca l’empat i fa patir un Girona amb feina per trobar desequilibri

LA LLUM

Monchu, amb un xut amb tota la intenció a l’escaire, provoca l’èxtasi al final

MINUT A MINUT

8’ Cristóforo pica la pilota a la frontal per a Yan Couto. El brasiler prova una centrada compromesa que Dani Jiménez acaba rebutjant amb la mà. 10’ Bona combinació entre Gorostidi i Hugo Fraile que acaba amb una centrada del primer i una rematada de Dani Ojeda bloquejada. 18’ Gran jugada del Girona. Paret de Monchu amb Yoel Bárcenas, que li torna d’esperó. El balear no pot rematar i demana penal.
25’ Gumbau rep a la zona de tres quarts, es gira i prova un xut que va centrat a les mans del porter, Dani Jiménez. 41’ Gran centrada de Gumbau amb rosca tancada i passada al segon pal que ni Yoel Bárcenas ni Franquesa poden rematar en condicions molt a prop de la porteria de l’Alcorcón. 52’ Yoel Bárcenas cedeix a Franquesa ja en la línia de fons, però la seva centrada acaba a córner. 63’ Gran jugada personal de Yan Couto, que pot arribar fins a la línia de fons, fa una centrada al punt de penal però un defensor refusa el perill. 66’ Combinació entre Gumbau, Couto i Sylla. El carriler fa una centrada però no troba rematador. 78’ Acció individual d’Ernesto, que prova un xut massa creuat des del vèrtex. 84’ Centrada de Juanma al cor de l’àrea on hi havia Marc Gual, que no fa un bon control en posició franca davant de Juan Carlos.
87’ Bona jugada entre Gumbau i Samu Saiz, que fa la centrada i, després d’un rebot, Yan Couto cedeix a Monchu, que fa un golàs amb rosca (1-0).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)