Girona

Un os dur de rosegar

L’Almeria és un equip de molta envergadura, que no és ja a primera divisió per una nefasta ratxa en el tram final

Al Girona alerten de les virtuts del rival, que no vol saber res de l’etiqueta de favorit

El rival del Girona a semifinals és, segurament, l’equip amb la plantilla més potent dels quatre que buscaran el bitllet per a la primera divisió en el play-off. I és que l’Almeria ha estat als llocs capdavanters de la classificació durant tot el campionat, però una mala ratxa de resultats entrat el tram final, que va acabar també amb el comiat de l’entrenador José Gomes fa un mes, el va privar de l’ascens directe. De fet, la trajectòria del Girona i la de l’Almeria han estat en aquest últim període de campionat antagòniques; es van enfrontar en la jornada 28 a Montilivi amb un resultat favorable a l’equip visitant (0-1), en un moment en què l’Almeria era segon classificat i avantatjava de 17 punts el Girona, que era novè. Des d’aleshores, tendències oposades: els catalans han sumat 33 dels següents 42 punts disputats i els andalusos 18 dels darrers 42, i al final uns són cinquens i els altres quarts, a només dos punts de distància.

Malgrat tot, el potencial del club propietat de Turki al-Sheikh és molt gran. “És un equip fet per pujar directament a primera divisió”, va remarcar Francisco diumenge quan va assabentar-se del rival en la promoció amb qui se les haurà en el primer assalt demà (21 h) a Montilivi. “És molt poderós en la categoria i ha fet una inversió econòmica terrible. Haurem de ser molt humils”, va insistir el tècnic. “Ens enfrontem al que, per mi, ha estat l’equip més a prop de l’ascens directe”, va dir, en la mateixa línia, Quique Cárcel ahir, en declaracions als mitjans oficials del Girona. “Serà una eliminatòria molt complicada. Serà molt dura i esperem tenir la sort de poder-la passar”, va manifestar el director esportiu. Té noms interessants l’Almeria, ara dirigit per Rubi, que ha finalitzat la lliga amb dues victòries, encara que les seleccions el deixaran sense dos d’ells; Brian Rodríguez, convocat amb l’Uruguai, es perdrà segur tota l’eliminatòria, mentre que Jorge Cuenca, a l’europeu sub-21 amb la selecció espanyola, amb qui dijous juga les semifinals, no hi serà demà. Qui no s’ha mogut és Umar Sadiq –el màxim artiller de l’equip, amb 20 dianes, que, finalment, no va ser convocat per disputar uns amistosos amb Nigèria i estarà disponible.

Per plantilla, el favorit és l’Almeria, però des d’allà es treuen l’etiqueta. “A partir d’ara tots els rivals són el Bayern de Munic”, va explicar Rubi, qüestionat pel Girona diumenge. “Tots els que juguen la promoció són bons equips i saben a què juguen. Ara els partits són batalles i esperem que surti bé”, va indicar l’exentrenador del conjunt gironí. “Qualsevol rival és molt complicat”, va expressar el capità de l’equip, José Corpas, en aquest sentit, en un acte de LaLiga. “El Girona és un equip molt treballat. Conec Francisco, sé que ho té tot mil·limètricament controlat perquè res quedi a l’atzar. Ens costarà molt”, va concloure el futbolista de l’Almeria. També el capità del Girona, Aday Benítez, va participar en l’acte i va dir-hi la seva. “L’Almeria és un rival molt difícil”, va reblar. “Ens coneixem bé, és un equip molt dur i ho ha demostrat durant tota la temporada, que ha estat lluitant per l’ascens directe”, va manifestar.

Més promocions que ningú

Amb aquesta, la cinquena, el Girona serà l’equip que més promocions d’ascens a primera divisió haurà disputat. “Estic cansat de dir-ho. Algun dia la gent s’adonarà del que estem vivint. No hi ha cap equip que hagi disputat tants play-offs com nosaltres, que estem cada any lluitant per coses grans”, va reivindicar Cárcel. “Hi ha grans clubs, grans ciutats, que tenen un passat enorme i que avui miren el Girona com un equip potent que lluita per coses importants”, va dir el director esportiu. Tot i això, el conjunt blanc-i-vermell no ha pujat mai en el play-off. “És molt difícil endevinar la tecla per pujar en el play-off. Som experts jugant-lo però mai hi hem pujat”, va reconèixer Aday. “Confiem i creiem en nosaltres, som positius i volem seguir fent el que fem. Tenim una ratxa molt bona i això és el que ens ha de valer”, va completar el capità. “Arribem en el millor moment”, va reflexionar Cárcel. “Som un equip que ha demostrat que és fort mentalment perquè no teníem marge d’error. La segona volta de l’equip ha estat excepcional, de menys a més, i estem contents perquè tenim aquesta possibilitat de pujar a primera divisió”, va concloure el director esportiu.

LA DADA

17
punts
més que el Girona tenia l’Almeria al final de la jornada 28, moment en què era segon classificat.
Serà una eliminatòria molt complicada. Arribem en el millor moment i estem contents perquè tenim la possibilitat de pujar
Quique Cárcel
director esportiu del girona
És un equip fet per pujar directament a primera. És molt poderós i ha fet una inversió econòmica terrible
Francisco Rodríguez
TÈCNIC DEL GIRONA
Està treballat. Conec Francisco i sé que ho té tot mil·limètricament controlat perquè res quedi a l’atzar
José Corpas
CAPITÀ DE L’ALMERIA
Ens coneixem bé, és un conjunt molt dur i ho ha demostrat durant tota la temporada. Serà difícil
Aday Benítez
CAPITÀ DEL GIRONA
A partir d’ara tots els rivals són el Bayern de Munic. Tots els que juguen la promoció són bons equips
Joan Francesc Ferrer, ‘Rubi’
TÈCNIC DE L’ALMERIA

Muñiz Ruiz, l’àrbitre de l’anada

La FEF va anunciar la designació arbitral per al Girona-Almeria de demà i l’escollit per dirigir el matx és Alejandro Muñiz Ruiz. El col·legiat gallec, de 30 anys, ha arbitrat en set ocasions els blanc-i-vermells, entre aquesta campanya i la passada, amb un bagatge de tres victòries, un empat i tres derrotes. En el VAR, tindrà el suport de Dámaso Arcediano Monescillo, de 36 anys i del col·legi castellanomanxec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)