Girona

Desperts per no despertar-se

El Girona no pot badar al feu de l’Almeria si vol fer bo el 3-0 de l’anada, per tal de continuar somiant el retorn a primera divisió (21h)

El conjunt dirigit per Rubi, que no ha deixat de tenir un potencial altíssim, buscarà la gesta amb la presència de públic

El Girona no es vol despertar, desitja continuar somiant. Ningú hauria pogut predir aquesta situació fa dos mesos i mig, quan l’equip vivia un moment més que compromès. I és que, just abans de la jornada 30, el conjunt orientat per Francisco ocupava l’onzena posició en la classificació, es mirava el play-off a set punts de distància i veia com, immers en una nefasta ratxa en què no aconseguia guanyar, les posicions de descens apressaven, a deu punts. El rumb de l’equip era descoratjador, va arribar a guanyar només dos partits en dotze jornades, i el destí s’anticipava a acabar el campionat sense angoixes per no patir per lligar la permanència. La conjuntura va arribar a ser límit, però la visita a Las Palmas, just en aquell punt, va canviar-ho tot de manera gairebé miraculosa. Aquell dia, el grup blanc-i-vermell va estrenar el 3-5-2, va oferir una versió més que convincent i, a més, va guanyar (1-2). I, des d’aleshores, no ha frenat. Instal·lat en aquest dibuix, l’equip es va estabilitzar, diversos jugadors van trobar un context més propici per explotar les seves virtuts i tot plegat va desembocar en una millora col·lectiva tant al davant com al darrere. Així va anar creixent, i des d’aquell dia a les Canàries han transcorregut catorze partits, que s’han resolt amb onze victòries gironines, dos empats i només una derrota. Uns números que van col·locar l’equip en el play-off amb una jornada de sobres quan semblava impossible.

L’últim partit d’aquesta sèrie va ser el de dimecres, l’anada de la semifinal contra l’Almeria a Montilivi (3-0), una golejada que va acabar de donar l’empenta definitiva a aquells que encara no somiaven. La versió oferta pels de Francisco va ser imponent contra un dels millors equips de la categoria de plata, i el resultat va significar fer un pas de gegant cap a la final. Tot i això, òbviament, no està lligat, i l’equip blanc-i-vermell haurà d’estar ben despert avui (21 h) a l’estadi Juegos del Mediterráneo si vol seguir submergit, sense despertar-se, en l’esmentat somni del retorn a primera divisió. De precedents d’eliminatòries remuntades amb resultats similars, n’hi ha de recents i, de fet, el Girona ja en va viure un en contra en la seva pròpia pell quan en la promoció d’ascens del 2014/15 es va imposar (0-3) al feu del Saragossa i va acabar eliminat en la tornada a Montilivi (1-4).

L’onze, de memòria

Sense Stuani, encara lesionat, no s’esperen novetats en l’alineació titular del Girona. L’onze, que es diu ja de memòria, serà el mateix que el del matx d’anada i el que ha jugat més partits amb l’esquema de 3-5-2, amb l’entrada de Mamadou Sylla, un dels destacats l’altre dia, en el lloc de Stuani. També hi serà segur Edgar Yoel Bárcenas, a qui la federació panamenya va donar permís per disputar l’enfrontament abans de marxar cap al Panamà per jugar amb la seva selecció. Tots dos doncs, Bárcenas i Sylla, repetiran a dalt, després de protagonitzar una actuació sensacional dimecres, amb un desplegament important en la pressió sense pilota, i inspirats i influents amb ella, amb un balanç d’un gol i una assistència cadascú. Al darrere tindran Monchu i Gumbau en els interiors; amb Yan Couto, un altre dels arguments ofensius de l’equip, i Franquesa a les ales, i amb Cristóforo enganxant el mig del camp i la defensa, que estarà composta per Arnau, Juanpe i Bueno, amb Juan Carlos sota els pals.

Seran aquests els escollits per fer bo el resultat de l’anada, que l’Almeria, amb el suport de 1.500 seguidors, intentarà aixecar. El conjunt de Rubi, que introduirà canvis i segurament farà jugar el davanter Juan Villar per formar tàndem en punta amb Umar Sadiq i tenir més presència i contundència en atac, proposarà un partit de ritme alt a la recerca d’un gol que el faci entrar en l’eliminatòria. El conjunt andalús, però, s’haurà de mesurar, ja que una diana del Girona l’obligaria a fer-ne cinc per classificar-se.

CREIXEMENT

L’equip gironí acumula 11 triomfs, dos empats i una derrota en els últims 14 partits

SENSE SORPRESES

Francisco repetirà l’alineació titular que es va lluir fa tres dies a Montilivi

MARCAR UN GOL

Una diana del Girona obligaria l’Almeria a fer-ne cinc per classificar-se

Les 1.500 entrades, repartides

L’Almeria ja ha anunciat que ha repartit totes les entrades disponibles per al partit d’avui. Els andalusos, que han optat per fer un sorteig entre tots els socis que van sol·licitar una entrada, seran el primer equip que aprofitarà el límit de 1.500 espectadors imposat pel Consell Superior d’Esports i pel Ministeri de Sanitat per a la disputa de la semifinal –el límit podria créixer en la final–. Per la importància del partit, la lògica ja feia pensar que així seria, tot i el marcador, i sí que s’ompliran les 1.500 localitats disponibles. L’Almeria ha gaudit del temps per gestionar el repartiment d’entrades que no van tenir ni el Girona ni el Rayo Vallecano, que ho van pagar amb 1.022 i 847 espectadors, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)