Girona

L’últim és clau

El Girona tanca la primera volta i el 2021 amb la intenció d’assegurar tres punts que li permetin “aspirar a tot”, tal com defensa Míchel (21h)

El Burgos, debutant a segona A, arriba a Montilivi amb els mateixos punts que els gironins després d’encadenar tres victòries

És un sol partit, però fa pinta de marcar força més que tres punts. Míchel Sánchez s’ha encarregat de marcar amb vermell el partit d’aquesta nit a Montilivi (21 h) contra el Burgos, perquè del desenllaç en dependrà com qualificar la primera volta –aquesta temporada, l’última jornada de l’any natural coincideix amb mitja lliga– i amb quins ulls mirar-se la segona. L’entrenador blanc-i-vermell ha remarcat sovint que vol “aspirar a tot”, i assumeix que l’única via per sentir-se disposat a lluitar fins i tot per l’ascens directe és veient-se al parèntesi de Nadal a prop de la zona de play-off i sense veure incrementada la diferència de vuit punts que hi ha ara respecte al segon.

Farà fred i no és el rival més atractiu, però el Girona espera fer un altre pas convincent davant l’afició, que va veure una trajectòria inicial irregular i pobra a l’estadi però que s’ha anat animant. L’equip hi encadena tres victòries, la del hat-trick de Stuani contra l’Alcorcón (3-1), la d’una primera part brillant contra el Cartagena (2-0) i la versió més completa contra el Leganés (3-0). El Burgos, però, sense fer gaire soroll, arriba embalat a Montilivi. Debutant a la categoria, acumula els mateixos punts que el conjunt gironí, ha guanyat els tres últims partits de lliga –el Girona no ha encadenat tres victòries– i ho ha fet sense rebre cap gol. De fet, el conjunt que entrena Julián Calero ha deixat la porteria a zero en vuit de les vint jornades. Un repte més per al Girona, que jugarà el seu tercer partit en sis dies. Naturalment, hi haurà molts canvis respecte a l’equip que va guanyar a El Alcoraz en la copa, tot i que futbolistes com Santi Bueno, Pol Lozano o Ibrahima Kébé –es disputen un lloc al mig del camp– i Valery o Jairo –un dels dos ocuparà el carril esquerre, sense David Juncà– repetiran en l’onze inicial. Míchel té sis baixes, tot i que comença a veure a prop la recuperació d’alguns futbolistes que fa setmanes que ha perdut de vista.

El Burgos es va instal·lar a Saragossa, on tenia partit de copa, i ja no va tornar a casa. Des de l’hotel, Julián Calero va elogiar el Girona. “El Girona té el punt de mira molt clar, que és pujar de categoria. El nivell dels seus jugadors és molt alt. No és un rival nostre, però és veritat que estem empatats, i volem ser un equip competitiu i respectat.” “Sabem que serà un partit molt complicat, contra un rival que a casa domina molt bé els partits”, hi va afegir el tècnic.

EL BURGOS

Encadena tres jornades imbatut i ha deixat la porteria a zero en vuit partits

EL GIRONA

Busca la quarta victòria seguida a Montilivi, on ha anat afinant en resultats i imatge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)