Girona

Al·licients a Montilivi

Els vuitens de final de la copa reeditaran el dissabte 15 (18.30 h) el partit definitiu per pujar que va situar el Rayo a primera i va tornar a frustrar el Girona

Míchel retrobarà el seu equip de tota la vida la vigília d’una altra gran cita a l’estadi, el partit de les llegendes del Barça i el Girona en suport a Unzué

No és ni el Barça ni el Madrid ni l’Atlético, els conjunts més forts, que, d’altra banda, haurien conduït a disputar l’eliminatòria entre setmana. Tampoc té el cartell del Betis, el Sevilla o el València. D’al·licients, però, n’hi ha uns quants. El Rayo Vallecano, que va viure una nit de joia a Montilivi el 20 de juny del 2021, en remuntar l’1-2 amb què arribava a la tornada de la final per pujar a primera, tornarà a trepitjar l’estadi blanc-i-vermell. És l’obstacle que té el Girona per arribar als quarts de final, el seu sostre en la competició. El Rayo torna a Montilivi, on va deixar amb un pam de nas el Girona de Francisco cosint-lo amb verticalitat (0-2), instal·lat en zona europea a primera divisió.

Un cop eliminat l’Osasuna, el conjunt gironí sabia que tindria l’eliminatòria dels vuitens un altre cop davant la seva afició i contra un equip de primera. I el sorteig va voler que el rival fos l’últim que li va barrar el pas del retorn a la primera divisió. El Rayo té un atractiu afegit per a Míchel Sánchez, que s’enfrontarà al club de la seva vida ara que està fent rutllar de meravella el Girona, envalentit i en dinàmica molt positiva, amb quatre victòries seguides entre lliga i copa i una imatge prometedora malgrat els contratemps que ha anat acumulant.

És clar que la trajectòria del Rayo Vallecano en la màxima categoria accentua el mèrit del conjunt d’Andoni Iraola, que amb la base de l’equip de la temporada passada a plata s’ha consolidat com la revelació. Ocupa zona europea, en sisè lloc amb 30 punts, a dos de la zona Champions, marcada per l’Atlético. “Té números d’Europa, és un equip en una dinàmica molt positiva i juga gairebé amb tot l’equip que la temporada passada competia a segona. Els coneixem molt bé”, indicava el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, que preveu una eliminatòria “de molta rivalitat”. Pel passat recent, però també per les característiques de tots dos equips: “Segur que serà una eliminatòria oberta, amb dos equips ofensius que sempre tenen molta verticalitat. Esperem poder gaudir de l’eliminatòria i poder arribar a quarts, que seria un objectiu molt bonic.”

En la copa, el Rayo va necessitar la tanda de penals per superar el Guijuelo (1-1), va superar després el Bergantiños (1-3) i dimecres es va desfer del Mirandés amb un gol d’Andrés Martín. En els vuitens de final, la novetat serà el VAR, que en les anteriors eliminatòries no s’utilitzava. Són a partit únic, com també els quarts de final, previstos per al 2 de febrer i ja amb sorteig pur. En el de vuitens, el Girona, l’Sporting i l’Atlètic Balears –l’únic representant de la primera divisió FEF– sabien que jugarien a casa i contra un equip de primera. El conjunt balear s’enfrontarà al València, i els asturians, al Cadis.

De l’eliminatòria, el partit més destacat és el derbi entre el Betis i el Sevilla. El Barça té una visita molt complicada a San Mamés, contra l’Athletic, en la reedició de l’última final. L’Espanyol també jugarà a camp contrari, a Son Moix contra el Mallorca.

Doble cita a l’estadi

El cap de setmana del 15 i el 16 de gener s’atura la competició a primera i a segona A, però a Montilivi hi haurà dues cites d’interès. Aprofitant l’aturada, el club va programar per al diumenge 16 al migdia (12 h) un partit benèfic entre el Barça Legends i Llegendes del Girona –futbolistes com ara Jandro, Migue, Matamala, Jose i Richy– que tindrà com a gran protagonista Juan Carlos Unzué i la lluita contra l’ELA. Ara s’hi afegeix el partit de copa contra el Rayo, programat el dissabte 15 (18.30 h). El club ja havia sol·licitat a la federació espanyola jugar dissabte per evitar haver de moure el partit benèfic de suport a Unzué.

REACCIONS

Mallorca-Espanyol
ds.15 (16 h)
Girona-Rayo
ds.15 (18.30 h)
Sporting-Cadis
ds.15 (18.30 h)
Betis-Sevilla
ds.15 (21.30 h)
Atl. Balears-València
dg. 16 (12 h)
Elx-Madrid
dia 19 o 20
R. Sociedad-Atlético
19 o 20
Athletic-Barça
19 o 20
Serà un partit obert, amb dos equips ofensius que sempre tenen verticalitat
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
El Rayo té números d’Europa, està en una dinàmica molt positiva i juga gairebé amb l’equip de la temporada passada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)