Girona

Només n’hi ha per a l’atur

El Girona exhaureix les últimes hores del mercat d’hivern sense més incorporacions i preveu fitxar avui mateix un futbolista lliure

El club perd Jordi Calavera, que jugarà cedit fins a final de temporada a l’Sporting

No va ser una nit llarga, de suspens fins al límit del tancament, però no pas perquè el Girona anés per feina i ho deixés tot resolt hores abans, sinó perquè va exhaurir el termini sense anunciar cap més incorporació–ahir només va comunicar la marxa de Jordi Calavera, que se’n torna a l’Sporting de Gijón, cedit fins a final de temporada–. El Girona preveu fer un fitxatge, probablement avui mateix, però tampoc va voler córrer més del compte a tancar l’operació perquè és un jugador lliure, sense equip, que per tant pot fitxar amb el mercat tancat si hi ha fitxes per ocupar. Collat com fa molt temps que ho està pel pressupost i pel límit salarial, el Girona no va poder o saber lluitar per jugadors d’altres clubs i ha de recórrer al de l’atur. El fet és que Míchel va arribar al mercat aspirant a incorporar un lateral dret, un migcampista i un davanter –“Els noms que veig m’agraden molt”, va dir al desembre– i de moment només té l’extrem Iván Martín, que ja va debutar dissabte contra l’Amorebieta. El tècnic sempre s’ha mostrat molt ambiciós, amb la idea de lluitar per l’objectiu de màxims, i s’ho haurà de jugar amb un equip que haurà variat poquíssim a partir del seu pas per la finestra de fitxatges de mitja temporada. N’hi ha que han reforçat de valent la plantilla i n’hi ha que fan el que poden.

Dos anys i mig

L’única operació tancada en l’últim dia del mercat d’hivern és l’adeu de Jordi Calavera, que no tenia la confiança de Míchel Sánchez. El tècnic ja s’havia obert a la marxa del jugador, tot i que els dies anaven passant i agafava força la possibilitat que es quedés. Però l’Sporting va perdre per lesió el lateral dret Guille Rosas i va veure una bona oportunitat en el futbolista de l’Alt Camp, encantat de tornar a El Molinón. Calavera va jugar a l’Sporting la temporada 2017/18 (32 partits de lliga a segona A), cedit per l’Eibar. El lateral, de 26 anys, ha jugat deu partits de lliga aquesta temporada –només quatre de titular–. Calavera va arribar a Montilivi l’estiu del 2019 –el del descens a segona A– com a cedit per l’Eibar. Va tenir poca participació (nou partits de lliga, dels quals set de titular), però setmanes després d’acabar la cessió, va tornar a Montilivi, ja en propietat del Girona. El curs 2020/21, va passar de ser un dels jugadors més utilitzats per Francisco en la primera volta a tenir poquíssim protagonisme en l’esprintada final, eclipsat per Yan Couto. Aquest curs, Míchel el va fer jugar de titular en tres dels set primers partits, però després va desaparèixer del mapa i només tenia participació en la copa o en aparicions puntuals i breus. El futbolista de Cabra del Camp tanca la seva etapa a Montilivi amb 57 partits disputats.

Víctor Sánchez s’ofereix

El Girona, amb la capacitat econòmica limitada, s’entendrà amb un futbolista sense equip –ja no en podia tenir quan es va tancar el mercat d’hivern– que preveu anunciar un cop hagi superat les proves mèdiques. El perfil hauria de ser el d’un jugador polivalent al darrere. S’ha ofert l’exjugador de l’Espanyol Víctor Sánchez, un futbolista de 34 anys sense equip des que va decidir deixar el setembre el Western United australi, però hi ha altres candidats.

SENSE EQUIP

Amb Iván Martín fitxat, la idea és fitxar un jugador polivalent de perfil defensiu
Míchel demanava un davanter, un mig i un lateral, i de moment li ha arribat un extrem

LA XIFRA

57
partits
amb el Girona ha jugat Calavera en dues temporades (la primera cedit per l’Eibar) i mitja

Sylla va arribar amb el mercat tancat

X.M.

El Girona recorrerà al ventall de futbolistes a l’atur, un cop tancat el període d’inscripció de jugadors d’altres equips. No li vindrà de nou, perquè el club ja va seguir la mateixa fórmula l’estiu de la temporada 2020/21. De fet, no era a l’estiu, perquè aquell mercat –el primer amb pandèmia– va abaixar la persiana el 5 d’octubre, amb molts moviments d’última hora i amb suspens a les oficines de Montilivi, com els fitxatges de Nahuel Bustos –va trigar uns dies a validar-se–, Yoel Bárcenas i Sebastián Cristóforo o la marxa d’Àlex Granell al Bolívar. Quatre dies després d’haver-se tancat el mercat, el Girona va anunciar la incorporació de Mamadou Sylla, que havia quedat lliure després de desvincular-se del Gant belga abans del tancament del mercat. Sylla va acabar sent un dels grans protagonistes de la temporada, amb un rendiment sorprenent, autor d’onze gols. Sylla, que jugava a l’Alavés, va fitxar ahir pel Rayo Vallecano.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)