Girona

Enganxar-s’hi és tot un repte

El Girona rep la visita de l’Eibar, el líder, assumint que la victòria és l’única manera d’aspirar de debò a involucrar-se en la lluita per l’ascens directe (18.15 h)

El club aspira a tenir contra un rival molt fiable i amb una plantilla llarga i potent l’afluència més alta de públic a l’estadi

Montilivi serà l’escenari aquesta tarda (18.15 h) d’un partit d’alta volada. L’Eibar, líder de la categoria i candidat indiscutible a recuperar la categoria que va perdre fa uns mesos, avalua el grau d’ambició del Girona, que amb un futbol vistós i alegre ha anat progressant cap amunt. Enganxar-se a la lluita per l’ascens directe és l’objectiu declarat des de fa temps per tècnic i jugadors, però el dèficit de punts de l’arrencada complica el repte. I després d’una victòria contra el Ponferradina i un empat a Valladolid, en les dues anteriors cites contra rivals de més amunt, l’equip assumeix que l’única manera d’aspirar de debò a implicar-se en la lluita més llaminera és obtenir avui la victòria, que deixaria el segon lloc a vuit punts (o a set, si l’Almeria punxa). Una xifra encara notable, però que Míchel veu viable de retallar en l’últim terç de la lliga.

L’Eibar té onze punts més, i guanyar-li el goal-average –com sí que va fer amb el Ponferradina i el Valladolid– és agosarat després del 4-2 d’Ipurua. Valen els punts, i molt. I no serà una empresa gens fàcil, perquè l’Eibar ha anat fent bons els pronòstics. Va arrencar malament, amb dues derrotes, però en les següents 25 jornades acumula el mateix nombre de partits perduts (2) en la lliga. La fiabilitat l’ha impulsat fins al lideratge, beneficiat per la irregularitat de l’Almeria. L’equip de Gaizka Garitano ha trobat en l’exjugador del Sabadell Stoichkov, autor de 13 gols, la seva millor arma ofensiva. Amb una plantilla llarguíssima, formada de manera molt majoritària per futbolistes amb passat recent a primera, va tallar a casa contra el Fuenlabrada (0-0) una sèrie de tres victòries seguides, contra l’Almeria, l’Osca i l’Sporting. Avui arriba a Montilivi sense el lateral dret Tejero ni el davanter Fernando Llorente, un reforç d’impacte amb un paper residual fins ara (132 minuts i cap gol). Tampoc té gaire participació el gironí Òscar Sielva, que n’acumula 16 però habitualment entrant des de la banqueta.

Samu Saiz, dubte

Míchel, que podrà tornar a asseure’s a la banqueta un cop superada la covid, tornarà a tenir un ventall força ampli. Com la setmana passada, l’única baixa segura és Valery Fernández. Ahir tampoc es va entrenar Samu Saiz, que se’n va anar a Madrid amb permís. El tècnic no va assegurar la presència del futbolista més destacat a Valladolid, però si no hi ha cap contratemps hi podrà comptar. És probable que recuperi també un lloc en l’onze inicial Aleix Garcia, després de dos partits amb Pol Lozano com a únic migcampista pur, acompanyat per Álex Baena i Borja García. A Míchel no li va agradar el descontrol a Valladolid, en un partit molt d’anada i tornada, i el d’Ulldecona té tots els números d’ajudar Pol Lozano a la sala de màquines. Al darrere, Juan Carlos va ser un altre dels protagonistes a Zorrilla. “Va fer tres aturades de moltíssim mèrit. Va estar molt bé, però també li demanem això. És la primera vegada que el rival finalitza moltes més vegades que nosaltres. Està bé que ens doni seguretat. Que continuï així. Demà, veurem qui juga”, assenyalava Míchel, que tampoc pensa en els futbolistes amenaçats de sanció –Stuani acumula nou grogues i Santi Bueno i Terrats, quatre: “Necessitem la millor versió de tots, sense pensar en el següent partit. Si algú veu la vermella, jugarà un altre. Les baixes són importants però no ens han condicionat quant a resultats. Tinc la sensació que l’equip està en un gran moment i que qualsevol que surti oferirà un gran rendiment.”

IMPOSA RESPECTE

L’Eibar, amb 11 punts més, ha perdut només en dues de les 25 últimes jornades

VENTALL AMPLI

Valery és l’única baixa; Samu no es va entrenar ahir, però hauria d’estar a punt

6.101 i 6.405, xifres a superar

X.M.

El Girona s’ha proposat aconseguir aquesta tarda la millor entrada de la temporada coincidint amb la visita del líder. Fins i tot aquesta setmana diversos jugadors del primer equip han trucat a alguns dels abonats que no solen assistir a Montilivi per animar-los a ajudar-los o, si més no, alliberar el carnet. Hi ha al voltant d’un miler d’abonats que no han ocupat el seu seient en cap dels partits d’aquesta temporada. El Girona té com a sostre els 6.405 espectadors que hi va haver en el partit de copa contra el Rayo Vallecano, en què tothom havia de passar per caixa. En la lliga, la millor entrada va ser contra l’Osca, el 16 d’octubre –en la sisena derrota en deu jornades–, amb 6.101 espectadors a l’estadi.

Garitano destaca els centrals

X.M.

Gaizka Garitano considera el Girona “un dels millors equips” de segona A. “Abans de començar la temporada, quan agafes sis o set equips, el Girona és un dels que hi seran sempre. Per jugadors, plantilla, entrenador, club, per tot. Els ha costat una mica, han tingut alts i baixos, però arriben a la recta final ben situats, en bona forma, i són un dels rivals a tenir en compte.” El tècnic basc va citar Stuani i els bons futbolistes al mig del camp, però va destacar també la línia de tres centrals. “És una estructura que els fa ser molt poderosos. És molt difícil rematar a la seva àrea. Ningú a segona té el poder del Girona amb tres centrals d’aquesta talla”, va indicar Garitano. “Haurem de buscar altres recursos per fer-los mal, sense oblidar tot allò que fem bé”, argumentava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)