Girona

El triomf ‘elimina’ un rival

El Girona busca a Montilivi contra l’Eivissa (a les 21:00 h) una altra victòria que li permeti deixar enrere un altre dels rivals que aspiren a pispar-li la sisena plaça

Amb l’arribada de Paco Jémez, l’Eivissa ha fet un pas endavant pel que fa a la solidesa i, sobretot, al caràcter ofensiu i efectiu

Després d’acomiadar-se virtualment de l’ascens directe en un tram de calendari en el qual el Girona no va poder superar diversos favorits a pujar com ara el Valladolid o l’Eibar, l’equip dirigit per Míchel Sánchez s’ha posat la granota de treball per assegurar el primer gran objectiu, que no és cap altre que disputar el play-off. Els gironins havien de veure’s les cares contra alguns dels equips que el persegueixen en la classificació i que aspiren a prendre-li la sisena posició, i el cop damunt la taula ha estat de gran nivell gràcies als triomfs consecutius contra l’Oviedo (2-1) i Las Palmas (1-3), amb els quals ha aconseguit, a més, el goal-average particular. El Girona intentarà sumar a Montilivi la tercera victòria seguida contra l’Eivissa, un altre perseguidor que exhaureix les seves possibilitats (a les 21 h). Actualment a sis punts dels blanc-i-vermells, l’equip dirigit per Paco Jémez, revifat des de l’arribada del canari a la banqueta, sap que, si perd al feu gironí, les seves aspiracions a fer-la grossa en el seu primer curs a la categoria minvaran.

Allargar les sensacions

Si bé va ser contra un home més, el Girona va demostrar a Las Palmas que quan ajunta els seus jugadors de més qualitat l’equip carbura i es converteix en un rival temible per a qualsevol. Tenir al camp Borja García, Álex Baena, Samu Saiz i Iván Martín va fer entrar en una nova dimensió el conjunt dirigit per Míchel Sánchez, que va fer patir l’adversari fins a remuntar-li un 1-0 en contra per establir l’1-3 definitiu. A Montilivi, en un context diferent i amb un rival més en forma que l’anterior, sobretot mentalment, els gironins intentaran allargar les sensacions de superioritat i aconseguir per segona vegada en tot el curs tres victòries consecutives –en la primera i única ocasió va superar el Burgos (3-1), l’Osca (0-1) i el Fuenlabrada (2-1) entre les jornades 21 i 23, en l’inici d’any.

Al davant, el Girona tindrà un contrincant que vol mantenir l’efervescència que li va proporcionar el canvi d’entrenador. Amb Paco Jémez, l’Eivissa ha guanyat la meitat dels deu partits que ha disputat (5) i ha passat de flirtejar amb el descens a coquetejar amb el play-off, un escenari ben diferent i idíl·lic per a un novell a plata. El conjunt balear ara és un equip més valent, que aplica una pressió alta per incomodar la sortida de la pilota del rival i que intenta, de retruc, robar la pilota en camp contrari. Com el Girona, l’equip blau cel voldrà tenir la possessió de la pilota per portar la iniciativa i ser vertical. Amb tots aquests inputs damunt la taula, el conjunt de Míchel sap que haurà de mostrar la seva millor versió per tenir possibilitats de victòria i sumar tres punts que allunyi els eivissencs a nou dels gironins, a més de lligar un nou goal-average a favor, important en hipotètics empats a punts en la conclusió de la lliga.

El rendiment de l’Eivissa com a visitant ha estat més que notable, ja que, primer dirigits per Juan Carlos Carcedo, i ara per Paco Jémez, els illencs han sumat 21 dels 43 punts que tenen en total. Amb l’objectiu de continuar forts i sòlids com a locals –el Girona és el quart millor a casa amb 30 punts, al darrere del Valladolid, l’Almeria i l’Eibar–, els gironins no volen deixar escapar el primer dels últims cinc partits que els queden davant la seva afició, en una jornada que s’haurà de seguir de reüll, ja que els rivals que tenen al davant juguen contra dos dels favorits a l’ascens. La Ponferradina rep l’Eibar i el Tenerife, l’Almeria i depenent dels resultats, els tres punts contra l’Eivissa encara podrien tenir un sabor molt més dolç.

AVISATS

L’Eivissa és un equip valent, que pressiona molt i vol robar la pilota en camp rival

LA SEGONA VEGADA

El Girona vol repetir una sèrie de tres victòries consecutives en el campionat de lliga

Jémez: “Encara quedaran punts”

El tècnic de l’Eivissa va analitzar el duel que espera al seu equip a Montilivi: “El Girona és un gran equip i té un gran entrenador. Està fet per ascendir i està fent el que els objectius i la teoria deien. A Montilivi no es guanya amb qualsevol cosa, haurem de defensar bé i treure la pilota al rival; si no, no podrem competir.” Per Paco Jémez, el partit de demà no serà definitiu: “És un partit important, com ho seran tots els que queden fins al final. Encara quedaran molts punts, passi el que passi no es decidirà res”, va comentar un dels artífexs de la revifada eivissenca.

Lesions preocupants de Valery i Ibra

Una de les notícies de la prèvia del partit va ser la confirmació de les baixes per lesió de Darío Sarmiento i Juanpe Ramírez, a més de les de Valery Fernández i Ibrahima Kebé. Els dos joves futbolistes han entrat a la infermeria fa pocs dies i previsiblement estaran diverses setmanes de baixa. El carriler i extrem de l’Escala s’ha fet una lesió greu als isquiotibials i podria perdre’s el tram final i decisiu del curs, i el migcampista de Mali té molèsties al menisc que li impedeixen rendir al 100%.

Els dos jugadors han de fer-se dilluns les proves mèdiques pertinents per saber l’abast exacte de la lesió, però segons el seu propi entrenador “preocupa” el seu estat i, a més, tenint en compte la fase decisiva en què s’entra de la campanya i les altres baixes que es generaran des d’avui fins al final. Míchel sí que recupera Stuani, una vegada l’uruguaià ha complert el partit de sanció per acumulació de targetes grogues.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)